Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijos nesėkmė – trys atversti tūzai F grupėje: ketvirtfinalyje trys potencialūs Lietuvos rinktinės varžovai – slovėnai, kroatai ir italai

Europos krepšinio čempionato šeimininkai slovėnai įsirašė itin svarbią pergalę ir trečiąjį įskaitinį tašką į savo sąskaitą F grupėje. To vertė – garantuota vieta ketvirtfinalyje. Maža to, po šio mačo tapo aišku, kad ten žais ir kroatai bei italai.
Slovėnai įveikė graikus
Slovėnai įveikė graikus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Slovėnijos krepšininkai šeštadienio vakarą 73:65 (26:13, 17:14, 19:19, 11:19) palaužė graikus.

Dar pirmoje mačo pusėje slovėnai įgijo triuškinantį pranašumą, kurio graikams taip ir nepavyko panaikinti. Nors likus žaisti dvi minutes Graikijos rinktinės deficitas tapo vienženklis (62:68), tačiau lemiamu metu slovėnai sėkmingai realizavo baudas, o graikai šaudė pro šalį iš toli.

Slovėnija: G.Dragičius 28 (dvitaškiai 6/13), Z.Dragičius 11, J.Lakovičius 8 (dvitaškiai 1/5, tritaškiai 1/3), J.Blažičius 7.

Graikija: V.Spanoulis 21 (8 atk. kam., 6 kld.), N.Zisis 13 (dvitaškiai 2/8), K.Sloukas ir I.Bouruosis – po 6.  

Klampioje ir itin painioje F grupėje pradėjo aiškėti pirmieji kontūrai. Su trimis įskaitinėmis pergalėmis ramūs jau gali jaustis ne tik slovėnai, bet ir kroatai. Taip pat – Italijos krepšininkai. Net ir pralaimėję ispanams, jie liktų ketvirtoje F grupės vietoje.

Graikų nesėkmė kelialapį į ketvirtfinalį įteikė ir Kroatijai. Būtent su graikais jiems  teks kautis paskutiniajame grupės mače. Bet kroatams mačas bus svarbus dėl galutinės vietos F grupėje. Nugalėję graikus, jie būtų pirmi, pralaimėję – galėtų atsidurti ir trečioje vietoje.

Įdomu, kad graikai dar neprarado vilčių žengti tolyn. Tiesa, likimas – ne tik jų rankose. Graikijos komandos lauks tokia užduotis – įveikti kroatus ir tikėtis Italijos pergalės. Bet pergalės ne prieš bet ką, o prieš Europos čempionę Ispaniją. 

Jei susiklostytų toks scenarijus, kad pergales švęstų graikai ir italai, ispanams čempionatas būtų baigtas. 

Kas bus, jei italai pralaimės? Italai žengtų į kitą etapą, nes net ir laimėję graikai bei suomiai jų neaplenktų. Visi turėtų po dvi įskaitines pergales, bet italai įveikė ir graikus, ir suomius.

Kokios ispanų galimybės F grupėje? Nugalėję italus, jie mažų mažiausiai užims trečiąją vietą, o susiklosčius palankiam scenarijui galėtų netgi pakilti iki pirmosios vietos. Taip įvyks tik tokiu atveju, jeigu pralaimės ir kroatai, ir slovėnai.

Spėti galimus lietuvių varžovus ketvirtfinalyje – bergždžias reikalas. Tai paaiškės tik sužaidus visas paskutines E ir F grupės rungtynes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas