Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 08 /2014 07 09

Brazilija pažeminta ir sutrypta: Vokietija čempioniškai įžengė į finalą – 7:1

Brazilijos futbolo rinktinės sirgaliai to nėra patyrę niekada – nei prieš 30, nei prieš 50 metų. Pasaulio futbolo čempionato šeimininkų gynyba buvo kaip niekada skylėta – Vokietijos futbolininkai brazilams pusfinalyje įmušė net septynis įvarčius ir laimėjo 7:1. Tai didžiausia visų laikų pergalė pasaulio čempionatų pusfinaliuose.
Thomasas Muelleris džiaugiasi įvarčiu su komandos draugais
Thomasas Muelleris džiaugiasi įvarčiu su komandos draugais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Aktyviai rungtynes pradėję brazilai žaidė kaip ant sparnų – jiems už nugarų nenusakomą triukšmą kėlė daugiatūkstantinė žiūrovų armija. Vis dėlto, žaidimą „muškite mums, o mes įmušime jums daugiau“ šį kartą žaidė ne brazilai, o vokiečiai.

Be svarbiausio gynėjo ir komandos kapitono Thiago Silvos rungtyniavę brazilai visų pirma apverktinai atrodė gynyboje. Vokiečiai pasirinko sau gana nebūdingą taktiką – žaisti kontratakomis paremtą futbolą. Tai vaisių davė jau 10-ąją minutę, kai vokiečiai uždirbo kampinį.

Drausmės pritrūkę brazilai paliko visiškai vieną Thomsą Muellerį, kuris lengvai įmušė savo penktąjį įvartį pasaulio čempionate. Po smūgio brazilai stengėsi atsitiesti ir vėl atakavo, tačiau greitai buvo nusodinti ant žemės.

23-ąją minutę po gražios atakos kamuolį baudos aikštelėje gavęs Miroslavas Klose smūgiavo, kamuolys atšoko nuo vartininko, tačiau M.Klose buvo pirmas prie kamuolio ir smeigė antrą vinį. M.Klose po šio įvarčio tapo rezultatyviausiu visų laikų planetos pirmenybių futbolininku.

Sugniuždyti brazilai per kitas penkias minutes visiškai sugriuvo, o lyg ant sparnų žaidę vokiečiai įmušė dar tris įvarčius – pasižymėjo Toni Kroosas (25 ir 26 min.) bei Sami Khedira (29 min.).

Po pertraukos Brazilija bandė kautis dėl garbės ir kėlinio pradžioje Manuelis Neueris kelis kartus stebuklingai gelbėjo Vokietiją nuo įvarčių. Vis dėlto, vokiečiai nusprendė, kad jiems negana. Aikštėje antrojo kėlinio pradžioje pasirodęs Andre Schuerlle įmušė du įvarčius (69 ir 79 min.), o pačioje pabaigoje paguodos įvartį įspyrė Oscaras.

Antrasis kėlinys: Brazilija – Vokietija 1:7

90 min. ĮVARTIS! Brazilija įmušė paguodos įvartį – greitoje atakoje tai padarė Oscaras.

87 min. Brazilai norėjo tiesiog užbaigti košmariškas rungtynes, o vokiečiai stengėsi negauti traumų. Niekas per daug į priekį nesiveržė, tačiau iki rungtynių pabaigos žaisti vis dėlto reikėjo.

79 min. DAR VIENAS! A.Schuerlle kalė antrą savo įvartį ir Vokietija jau turėjo SEPTYNIS.

75 min. ​Pirmą kartą čempionate į aikštę išbėgo Julianas Draxleris, kuris pakeitė Sami Khedira.

69 min. ĮVARTIS! P.Lahmas dešinėje apžaidė visą brazilų gynybą, įbėgo į baudos aikštelę ir net turėjo laiko pagalvoti – smūgiuoti pačiam ar atlikti perdavimą. Komandos kapitonas pasirinko antrą variantą ir ​Andre Schuerlle lengvai pasiuntė kamuolį į vartus.

67 min. J.Cezaras išgelbėjo Braziliją nuo šeštojo įvarčio. Tribūnų raginami brazilai atakavo ir apie gynybą nė nemanė galvoti, o tuo pasinaudoję vokiečiai nulėkė į greitą ataką. Po tolimo perdavimo du vokiečiai buvo prieš brazilų vartininką, tačiau šis išbėgo toli iš už baudos aikštelės ir išmušė kamuolį.

61 min. T.Muelleriui pritrūko kelių akimirkų, kad įmuštų dar kartą. Vokietis įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau šiek tiek per toli atleido kamuolį, kurį iš po kojų iškrapštė vartininkas.

58 min. ​M.Klose paliko aikštę – jį pakeitė A.Schuerlle.

53 min. MANUELIS NEUERIS! Neįtikėtinas vokiečio žaidimas. Atrodė, kad komandos apsikeitė vietomis. Kairėje į baudos aikštelę įsiveržęs Paulinho kalė galingą smūgį, kurį M.Neueris atmušė prieš save, Paulinho smūgiavo antrą kartą, bet vokiečių vartininkas ir vėl stovėjo lyg mūras.

52 min. Dar viena proga! Oscaras smūgiavo vos iš kelių metrų, tačiau M.Neueris sureagavo fantastiškai.

51 min. M.NEUERIS ​ką tik sužinojo, ką jo kolega vartininkas jaučia kitoje aikštės pusėje. Brazilai surengė puikią ataką – iš dešinio baudos aikštelės krašto kamuolį pažeme skersavo Ramiresas, tačiau vartininkas sugebėjo perdavimą išmušti.

49 min. Po pertraukos Brazilijos futbolininkai atrodė atsigaunantys ir rengė ataką po atakos, tačiau rezultatas po pirmojo kėlinio lyg grandinės ant kojų.

Trys keitimai. Vokietijos rinktinėje M.Hummelsą pakeitė P.Mertesackeris. Brazilijos komandoje Paulinho į aikštę žengė vietoj Fernandinho, o Ramiresas – vietoj Hulko.

Pirmasis kėlinys: Brazilija – Vokietija 0:5

Per 45 minutes Vokietijos futbolininkai atliko 7 smūgius į vartų plotą, iš kurių net 5 tapo įvarčiais! Brazilija ilsėti išėjo visiškai sugniuždyta, prieš mačą neįtikėtiną triukšmą stadione kėlę sirgaliai brazilams einant į persirengimo kambarius ūžė.

45 min. Brazilai bandė atakuoti ir žaisti, tačiau kaip tai daryti atsiliekant 0:5? Vokietijos futbolininkai irgi kamuolio stumdyti nepradėjo, o brazilams aiškiai reikėjo pertraukos.

40 min. Trūksta tik vieno įvarčio ir Brazilija pakartos visų laikų antirekordą – 1920 m. Urugvajus brazilus buvo įveikęs 6:0.

33 min. Trūko tik kelių centimetrų iki šeštojo įvarčio, kai T.Kroosas vėl smūgiavo į vartus, o kamuolys rikošetu praskriejo šalia virpsto.

29 min. ĮVARTIS! Neabejotinai – tai didžiausias pažeminimas Brazilijos futbolo istorijoje. Dar viena ataka ir Sami Khedira kala penktą vinį. Sirgaliai tribūnose verkia.

26 min. DAR VIENAS ĮVARTIS – BRAZILIJA visiškai pažeminta. Sudaužyta šeimininkų gynyba praleido dar vieną vokiečių ataką, kurioje T.Kroosas mušė tiesiog į tuščius vartus.

25 min. ĮVARTIS ĮVARTIS ĮVARTIS! TONI KROOSAS! P.Lahmas dešiniajame krašte atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, kur kamuolys atšoko atbėgančiam T.Kroosui – šis kalė neatremiamą smūgį.

23 min. ĮVARTIS! MIROSLAVAS KLOSE tapo rezultatyviausiu visų laikų Pasaulio futbolo čempionatų žaidėju!

17 min. Aikštėje kilo susistumdymas. Marcelo įsiveržė į baudos aikštelę, o jam kamuolį slysdamas iš po kojų išmušė P.Lahmas. Brazilas reikalavo 11 metrų baudinio, tačiau teisėjas jo neskyrė – pakartojimas parodė, kad arbitras buvo teisus. Santykius besiaiškinančius žaidėjus išskyrė vartininkas M.Neueris.

15 min. Įvartį praleidę brazilai stengėsi nemažinti tempo ir toliau atakavo, ypač dažnai tai darė kraštais, kur kairėje itin aktyviai žaidė Hulkas, o dešinėje visur spėjo Maiconas.

10 min. ĮVARTIS! THOMASAS MUELLERIS! Greita Vokietijos rinktinės ataka baigėsi pirmuoju uždirbtu kampiniu. Aukštas perdavimas skriejo visiems virš galvų, tačiau kamuolys gana stačiai leidosi maždaug ties baudos aikštelės viduriu ir nutūpė tiesiai ant vokiečio kojos. Penktasis T.Muellerio įvartis čempionate!

8 min. SMŪGIS! Baudos aikštelėje po skersuoto perdavimo kamuolį gavo M.Ozilas, kuris atliko stiprų perdavimą į vidurį, o ten kamuolys prie kojos „prikibo“ M.Hummelsui, tačiau jo smūgį blokavo gynėjas.

7 min. Dukart iš eilės brazilai bandė bėgti pirmyn, bet tik peržengus aikštės vidurį juos vokiečiai stabdė išmušinėdami kamuolį iš po kojų. 

4 min. Hulkas prasiveržė kairiuoju kraštu ir skersavo kamuolį, tačiau jis atsidūrė M.Neuerio rankose.

3 min. Pirmosios minutės vokiečiams labai sunkios, nes neįtikėtiną triukšmą keliančių sirgalių palaikomi brazilai visiškai užvaldė kamuolį. Progą smūgiuoti gavo Marcelo, tačiau nepataikė.

2 min. Į priekį šokę brazilai jau pirmoje atakoje uždirbo kampinį, tačiau Oscaro aukštas perdavimas į baudos aikštelę buvo atmuštas.

1 min. Rungtynės prasidėjo! Pirmąjį kamuolį nuo aikštės vidurio įžaidė Vokietijos rinktinė.

Startinės sudėtys:

Vokietija: M.Neueris, P.Lahmas, J.Boatengas, M.Hummelsas, B.Howedesas; S.Khedira, B.Schweinsteigeris; M.Ozilas, T.Kroosas, T.Muelleris; M.Klose

Brazilija: J.Cesaras; Maiconas, Dante, D.Luizas, Marcelo; Fernandinho, Luizas Gustavo; Bernandas, Oscaras, Hulkas; Fredas.

12:38

Brazilija įmušė įvartį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito