Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos stačiatikių bažnyčios kunigas: „Pasaulio čempionatas – šlykščių homoseksualų renginys“

Vienas Rusijos kunigas Aleksandras Šumskis viešai pasipiktino Pasaulio futbolo čempionatu. Jo teigimu, futbolininkų šukuosenos ir ryškiaspalviai bateliai pirmenybės pavertė „pasišlykštėjimą keliančia homoseksualų švente“.
Rusijos futbolo rinktinė
Rusijos futbolo rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ortodoksų bažnyčios veikėjui A.Šumskiui užkliuvo ne tik futbolininkų šukuosenos ar „Puma“ gaminami skirtingų spalvų, rožinės ir žydros bateliai, bet, pasak šventiko, futbolininkų vilkimi moteriški apatiniai ir liemenėlės.

„Liberalų ideologija oponuoja krikščioniškoms vertybės pasinaudodama futbolu. Futbolininkai mūvi rožinius ir žydrus batelius, o gal net moteriškus apatinius ir net liemenėles“, – nežinia iš kur susigalvotus dalykus kritikavo A.Šumskis.

Prieš pat čempionatą įmonės „Puma“ pristatytais skirtingų spalvų bateliais žaidžia ne vienas žinomas futbolininkas – Mario Balotelli, Cescas Fabregasas, Dante ir daug kitų.

Kunigo parašytas nusiskundimas portale „Russian People's Line“ antradienį apskriejo visą žiniasklaidą. Rusų ortodoksų bažnyčios atstovui nepatinka net ir futbolininkų šukuosenos, kurias jis pavadino „nesuvokiamomis“.

„Aš džiaugiuosi, kad Rusijos futbolininkai yra eliminuoti iš šio, apsaugok Dieve, šlykščiame homoseksualų renginyje“, – rašė A.Šumskis.

Prieš šių metų Sočio žiemos olimpines žaidynes rusai priėmė daug diskusijų sukėlusį įstatymą prieš „homoseksualų propagandą“.

Kunigas turbūt pamiršo, kad po keturių metų Pasaulio futbolo čempionatas turėtų vykti Rusijoje. Galbūt Vladimiro Putino valdomoje šalyje 2018-ųjų Pasaulio futbolo čempionate bus uždrausta žaisti skirtingų spalvų bateliais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito