Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

19-o A lygos turo anonsas: „Žalgiris“ susikaus su dar nenugalėtu varžovu

Savaitgalį startuoja trečiasis „TOPsport A lygos“ ratas – įvyks 19-asis turas. Fedoras Černychu susistiprinęs „Kauno Žalgiris“ stos į kovą su „Hegelmann“, o lyderis Vilniaus „Žalgiris“ susikaus prieš dar nenugalėtą varžovą.
A lygos rungtynės
A lygos rungtynės / fkzalgiris.lt nuotr.

Vilniaus rajono „TransINVEST“ – Telšių „Džiugas“
Birželio 22 dieną, 17 val. Širvintos, Širvintų miesto stadionas.
Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:2.

Čempionato debiutantai trečiuoju bandymu sieks atsirevanšuoti džiugiečiams.

Aurimo Tamaliūno kariauna susitelkė ir labai gražiu stiliumi sutriuškino čempioną „Panevėžį“, taip pakildama iš paskutinės turnyro lentelės vietos. „TransINVEST“ futbolininkai savo sąskaitoje turi 16 taškų ir džiaugęsi antruoju laimėjimu iš eilės, galėtų visiškai priartėti prie kelių konkurentų. Jeigu ilgesniam laikui iš rikiuotės iškrito ukrainietis vartininkas Sergijus Melašenka, savo šanso vėl sulauks praėjusį trečiadienį Lietuvos čempionate debiutavęs Ernestas Černiavskis, nepraleidęs įvarčio antrame kėlinyje.

Džiugiečiai pergalės neiškovojo jau penkeriose rungtynėse, bet su 26 taškais vis dar laikosi trečioje pozicijoje. Į Širvintas Žemaitijos klubas atvyks po didžiausio pralaimėjimo šiame sezone, tiesa, šeštadienį gretos bus pilnesnės – po diskvalifikacijos sugrįš puolimo lyderis Nino Noordanusas, bet dar vieną akistatą praleis Joaquimas Domingosas. Ant žaliosios vejos vėl pasirodė Christianas Bella, tad daug problemų debiutantams kėlęs duetas bus pasirengęs surengti identišką rezultatyvią ataką kaip pirmame rate. Svarbus laimėjimas leistų dar tikrai kurį laiką laikytis pirmame penkete.

„Panevėžys“ – Alytaus DFK „Dainava“
Birželio 22 dieną, 19 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas.
Ankstesnės rungtynės: 0:0, 0:0.

Panevėžyje akis į akį stos nerezultatyviausios pirmenybių komandos.

Nepaisant atsisveikinimo su Gino Lettieri, būtent vyr. treneriui Stijnui Vrevenui teko patirti didžiausią pralaimėjimą – „TransINVEST“ futbolininkams buvo pralaimėta net 0:3. Antrame rate identiškai strigę čempionai turi 15 taškų, rikiuojasi paskutiniai bei artėjančią dvikovą pasitinka be diskvalifikuoto vidurio gynėjo Malcolmo Cacutalua. Vis dėlto debiutui yra pasirengę du naujokai – vartininkas Emilis Timburas bei saugas Cheikhou Diengas. Labai realu, kad vartų sargas iš Moldovos pradės dvikovą starto sudėtyje.

Panevėžiečiams šiek tiek pozityvo turėtų įpūsti pastarieji mačai namuose, savo ruožtu, „Dainava“ buvo pralaimėjusi išvykoje net keturis kartus iš eilės, bet dvikovoje su Gargždų „Banga“ atskleidė visą savo potencialą kontratakose. Sergejaus Kuznecovo treniruojama komanda vėl gali verstis su atakos smaigalyje žaidžiančiu ir sėkmingai kamuolius skirstančiu Dmytro Mandryčenka, o atsisveikinta buvo su vieną rezultatyvų perdavimą atlikusiu puolėju Ignu Kružiku.

zalgiris.lt nuotr./Fedoras Černychas.
zalgiris.lt nuotr./Fedoras Černychas.

„Kauno Žalgiris“ – Kauno rajono „Hegelmann“
Birželio 23 dieną, 14 val. Kaunas, Dariaus ir Girėno stadionas.
Ankstesnės rungtynės: 1:2, 1:0.

Prieš šį derbį komandas turnyro lentelėje skiria 7 taškai.

Žalgiriečiai šią savaitę Marijampolėje buvo išskirtinai nukraujavę, tačiau tašku papildė savo kraitį. Strategas Saulius Širmelis atliko vos vieną keitimą – antrame kėlinyje į kovą metė Gratą Sirgėdą. Sekmadienį situacija bus kiek geresnė, nes po diskvalifikacijos sugrįš vidurio gynėjas Jasonas Noslinas, penktadienį oficialiai pristatytas Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, žaliai balti gali pakilti į 3-iąją vietą ir deficitą nuo Kauno rajono klubo sumažinti iki 4 taškų. Paskutinį susitikimą dėl diskvalifikacijos praleis Oyinlola Kayode.

„Hegelmann“ ekipa savaitės viduryje rungtynių nežaidė ir artėjantį derbį pasitinka su keturiomis pergalėmis iš eilės, 32 taškais bei 2-ąja pozicija turnyro lentelėje. Be Vilniaus „Žalgirio“ mėlynai balti yra vieninteliai, kurie sezone pelnė daugiau negu 20 įvarčių, visgi, sekmadienį svečiai bus nukraujavę. Dėl diskvalifikacijos komandai negalės padėti praėjusiose rungtynėse pergalingą įvartį pelnęs vidurio gynėjas Steve‘as Kingue. 2024-aisiais ekipos pasidalino po pergalę – laukia nenuspėjamos rungtynės.

FA „Šiauliai“ – Gargždų „Banga“
Birželio 23 dieną, 16 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas.
Ankstesnės rungtynės: 0:0, 1:0.

Saulės miesto komandos vyr. treneris Mindaugas Čepas vis dar yra diskvalifikuotas dviem mačams.

Gera gynyba išsiskirdavusi FA „Šiauliai“ per pastaruosius keturis mačus praleido net 9 įvarčius ir yra antra blogiausiai besiginanti pirmenybių komanda. Klubas sulaukė dar vieno skaudaus smūgio – ilgam iš rikiuotės iškrito vartininkas Lukas Paukštė, jo vietą jau rungtynėse Alytuje užėmė Gustas Baliutavičius. Tiesa, yra ir pozityvių akcentų – po pusės metų pertraukos sugrįžęs Danielis Romanovskis galės debiutuoti, be to, įvarčių sąskaitą atsidarė Eligijus Jankauskas.

„Banga“, kaip ir „Hegelmann“ futbolininkai, savaitės viduryje atsikvėpė bei sieks padaryti tai, ko Lietuvos čempionate niekaip nepavyksta – įveikti FA „Šiauliai“. Davido Afonso treniruojama komanda nuo 2022 metų nelaimėjo net 10 tarpusavio akistatų. Vis dėlto svečiuose gargždiškiai keturis sykius sužaidė lygiosiomis. Diskvalifikuotų žaidėjų „Banga“ sekmadieniui neturi, savo ruožtu, varžovų gretose dėl surinktų keturių geltonų kortelių negalės žaisti Jevgenas Jefremovas.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Birželio 23 dieną, 18 val. Vilnius, LFF stadionas.
Ankstesnės rungtynės: 3:3, 1:1.

„Sūduva“ – vienas iš dviejų klubų, kurio šiemet lyderiai dar nenugalėjo.

Sostinės klubas žygiuoja beveik visiškai neužsikirsdamas. Trečiadienį gerą gynybą demonstravęs „Džiugas“ buvo nuslopintas net keturiais įvarčiais – iškovota penkta pergalė iš eilės ir su 43 taškais užtikrintai pirmaujama turnyro lentelėje. Maža to, pranašumas po šio turo gali tapti dar didesnis, kadangi artimiausi konkurentai grumsis su „Kauno Žalgiriu“. Neabejotina, kad vilniečiai bus išties motyvuoti – „Sūduva“ ir „Hegelmann“ išlieka vieninteliai klubai, kurie nebuvo palaužti.

Strategui Dovydui Lastauskui pastaruoju metu – dvejopos mintys. Komanda beveik visus du ratus, atmetus pirmą rato mačą su „Žalgiriu“, demonstravo itin solidžią gynybą, bet per pastaruosius porą mačų praleido 5 įvarčius. Vis dėlto retai ryškiau iššaudavęs „Sūduvos“ puolimas pajėgiems varžovams taip pat nebuvo skolingas. Marijampoliečių futbolininkų gretos irgi vis labiau pildosi, tiesa, prie iš rikiuotės iškritusių žaidėjų gali prisidėti Steve‘as Lawsonas – jo netektis aikštės viduryje virstų nemenka problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius