Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Fergusonas nesupyko, kai J.Kloppas švęsdamas titulą jam paskambino vidury nakties

„Liverpool“ klubą po 30 metų į Anglijos futbolo viršūnę atvedęs Jurgenas Kloppas pirmadienio vakarą atsiėmė lygos trenerių asociacijos (LMA) įsteigtą geriausio sezono trenerio prizą, o jį pasveikinęs legendinis seras Alexas Fergusonas atskleidė nuotaikingą istoriją.
Jurgenas Kloppas ir Alexas Fergusonas
Jurgenas Kloppas ir Alexas Fergusonas / „Scanpix“ nuotr.

Pats penkis sykius šį apdovanojimą atsiėmęs, o „Premier“ lygą net 13 kartų laimėjęs škotas palaiko puikų ryšį su strategu iš Vokietijos, kurį pasveikino su istoriniu laimėjimu.

„Jurgenai, fantastiška. Kalbame apie „Leeds“, kuris praleido 16 metų „Championship“ divizione ir pagaliau pakilo į „Premier“ lygą, bet „Liverpool“ lygos nebuvo laimėjęs net 30 metų. Neįtikėtina, – kalbėjo legendinis specialistas, karjerą baigęs 2013 m. – Tu to tikrai nusipelnei, tavo komandos pasirodymas buvo įspūdingas.

Tavo asmenybė eina per visą klubą. Tai buvo pritrenkiantis pasirodymas.“

Tiesa, išgyręs J.Kloppą, A.Fergusonas, kurio vardu ir yra pavadintas šis trofėjus, netrukus pasuko link nuotaikingos istorijos.

Pasirodo, „Liverpool“ užsitikrinus titulą birželio pabaigoje, J.Kloppas vakarėlio įkarštyje sugalvojo paskambinti A.Fergusonui.

„Atleidžiu tau už tai, kad skambinai man 3:30 val. nakties norėdamas pasakyti, kad laimėjai lygą, – šypsodamasis sakė seras. – Nepaisant to, tu to nusipelnei. Puikiai padirbėta.“

Pats J.Kloppas, atsiėmęs apdovanojimą, dėkojo A.Fergusonui bei net palygino jį su popiežiumi.

„Ačiū trenerių asociacijai už apdovanojimą, pavadintą žmogaus, kurį labai vertinu, vardu, – kalbėjo J.Kloppas. – Suprantu, kad kaip „Liverpool“ treneriui, tai nėra visiškai tinkama, bet aš labai jį vertinu. Jis buvo pirmas britas, kurį sutikau ir su juo papusryčiavau. Tai buvo labai seniai, net nežinau, ar jis tai prisimena, o man tai buvo lyg susitikimas su popiežiumi.“

Nuo 2015 m. „Liverpool“ treniruojantis vokietis su šia komanda jau po kartą laimėjo ir UEFA Čempionų lygą, UEFA Supertaurę ir FIFA pasaulio klubų taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai