Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos futbolo klubai pasirinko – galimybių paso reikės tik trijų klubų stadionuose

Rugsėjo 13-ą dieną įvesti ribojimai lankantis sporto renginiuose atvirose erdvėse privertė futbolo klubus pasirinkti – galimybių pasas ar ribojamas lankytojų skaičius. Septyni iš dešimties klubai pasirinko verstis be imuniteto paso.

Pandemijos situacijai prastėjant Lietuvoje, praėjusią savaitę buvo įvesti nauji apribojimai.

Jie pareikalavo individualaus kiekvienos A lygos futbolo komandos apsisprendimo.

Vienas variantas – leisti žiūrovams lankytis stadione be papildomų reikalavimų (neprašant parodyti galimybių paso), tačiau riboti lankytojų skaičių iki 500. Kitas – žmones į stadioną įleisti tik parodžius galiojantį imuniteto pasą, o tokiu atveju lankytojų skaičius nėra ribojamas.

Iš 10 A lygos komandų vos 3 nutarė įeinančiųjų paprašyti galimybių paso. Šios komandos yra Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“ ir Alytaus „Dainava“.

Valdo Knyzelio nuotr./„Dainava“ – „Hegelmann Litauen“
Valdo Knyzelio nuotr./„Dainava“ – „Hegelmann Litauen“

Likusios 7 komandos – „Kauno Žalgiris“, „Panevėžys“, Kauno „Hegelmann Litauen“, Vilniaus „Riteriai“, Telšių „Džiugas“, Gargždų „Banga“ ir Kėdainių „Nevėžis“ galimybių paso neprašo.

Dauguma klubų nesurenka daugiau nei 500 žiūrovų

Lietuvos futbolo A lygos prezidentas Janas Nevoina teigė, esą komandų sprendimai neturėtų labai stebinti:

„Sezonas jau eina į pabaigą, todėl kiekvienas klubas turėjo pakankamai laiko išsigryninti žiūrovų skaičių, laikantis vienokių ar kitokių apribojimų. Iškart buvo galima numatyti, kad daugiau nei 500 žiūrovų skaičius šiuo metų laiku bus aktualus tik trims klubams, turintiems didžiausias sirgalių bendruomenes.

Kiti renkasi organizuoti rungtynes, kaip ir anksčiau – be galimybių pasų ir žinodami, kad leistino žmonių skaičiaus renginyje atviroje erdvėje neviršys.“

J.Nevoina sakė, jog didelių pokyčių futbolo rungtynių lankomume neturėtų būti, o ir pavyzdžių jau yra: „Tikėtina, kad čia nepastebėsime didelio efekto – norintys lankytis ne tik sporto, bet ir kituose renginiuose, žinojo apie besikeisiančias taisykles ir tam ruošėsi. Jau turime ir pavyzdį, kad situacija nepasikeitė. Alytuje su galimybių pasais atėjo 950 žiūrovų, o kitur be jų susirinko įprasti vidurkiai, nesiekiantys 500 žiūrovų.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Riteriai – Žalgiris
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Riteriai – Žalgiris

Marijampolės „Sūduva“ – viena iš trijų komandų, nusprendusių įvesti galimybių paso tikrinimą. „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas teigė, jog nors sprendimas nebuvo lengvas, tačiau jį priimti reikėjo.

„Kadangi žiūrovų vidurkis pas mus didesnis nei 500, norėjome suteikti galimybę stadione apsilankyti ir daugiau žiūrovų, – sakė Marijampolės klubo šeimininkas. – Tiesa, reikėjo pagalvoti, sprendimas nebuvo lengvas. Tačiau pasirinkti reikėjo – tokios taisyklės.“

Dauguma A lygos futbolo klubų pasirinko neįsileisti daugiau, kaip 500 sirgalių, tačiau pasak V.Murausko, tai logiškas sprendimas: „Aš galvoju, kad pagrindinė komandų sprendimo priežastis ta, kad pas juos nesusirenka 500 žiūrovų. Įsileisti tik žmones su galimybių pasais pasirinko tik tie, kieno stadiono lankytojų skaičius viršija 500.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai grįžo į stadionus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai grįžo į stadionus

Vilniaus „Žalgiris“ taip pat lauks žiūrovų su galimybių pasu. Komandos direktorė Vilma Venslovaitienė teigė, kad pirmas žingsnis pasirinkimo link buvo būtent ištikimiausių sirgalių nuomonės išklausymas.

„Pradėjom nuo mūsų sirgalių – „Pietų 4“ apklausos. Gavom atsakymą, kad dauguma jų turi galimybių pasus. Taip pat norėjosi ir didesniam žiūrovų skaičiui suteikti galimybę patekti į stadioną. Mūsų komanda yra pasiskiepijusi ir puikiai suprantam dabartinę situaciją, tad mūsų pozicija yra tokia“, – sakė V.Venslovaitienė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaros“

Stadionuose, kuriuose susirinks tik futbolo mėgėjai turintys galimybių pasus, kaukių dėvėjimas ir atstumo laikymasis lieka tik rekomenduotinais, o galimybių paso neprašančių komandų stadionuose šios saugos priemonės yra būtinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant