Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos lentelės kaimynų akistatoje – šešių įvarčių drama

Sekmadienį įvyko vienintelės A lygos rungtynės, kurios uždarė 15-ąjį čempionato turą. Aikštės šeimininkai Gargždų „Bangos“ futbolininkai puikiai startavo, tačiau nesugebėjo išlaikyti susikurto pranašumo ir akimirką netgi turėjo vytis svečius iš Panevėžio, o galiausiai susitikimas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 3:3 (1:0).
Gargždų „Bangos“ futbolininkai
Gargždų „Bangos“ futbolininkai / Jurgitos Riekašienės, fkbanga.lt nuotr.

Šeimininkų įvarčių sąskaitą prabėgus kiek daugiau nei pusvalandžiui (33 min.) atidarė gargždiškių legionierius iš Japonijos Shogo Yoshikawa, kuriam tai buvo pirmasis tikslus smūgis šiame sezone. Rezultatyvų perdavimą jam atliko Deividas Lukošius.

„Banga“ nemažino apsukų ir persvarą padvigubino 58 min., kuomet taip pat pirmą kartą šiame sezone pasižymėjo Julius Kasparavičius.

Įdomu tai, kad prieš rungtynes dar sklandė daug abejonių dėl puolėjo pasirodymo šiame mače, tačiau į aikštę tik 55 min. žengęs futbolininkas iš karto pakėlė susirinkusią publiką iš savo vietų.

Aukštaičiai žinojo, kad pralaimėjimas Gargžduose smarkiai kirstų jų ambicijoms pakovoti dėl ketvirtosios pozicijos A lygoje, todėl jau netrukus pradėjo sugrįžimą į rungtynes.

Iš pradžių 66 min. tikslus buvo „Panevėžio“ puolimo lyderis Jorge Elias, o vos po keturių minučių šeimininkų vartų sargui Ignui Driomovui neliko nieko kito, kaip tik nusigraužti nagus.

Vartininkas neapskaičiavo situacijos ir manydamas, kad pirmasis suspės prie į baudos aikštelę įskriejusio kamuolio negailestingai „pervažiavo“ per kojas Lukui Čerkauskui, kuriam po šio susidūrimo rungtynės buvo baigtos.

Arbitras iš karto skyrė baudinį, kurį „Panevėžiui“ realizavo Ernestas Veliulis, tačiau ir tai dar nebuvo šio veiksmo filmo pabaiga.

Pirmąją pridėtą antrojo kėlinio minutę svečiai netgi sugebėjo išsiveržti į priekį po fantastiško tolimo Rafaelio Floro smūgio, kurį atremti I.Driomovas neturėjo beveik jokių galimybių.

Visgi šiai dvikovai buvo lemta pasibaigti lygiosiomis – dar po dviejų minučių tašką šeimininkams padovanojo Deividas Padaigis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sužaidus 15-ą turų „Banga“ su 15 taškų yra ketvirta, o šešiais taškais mažiau turintis „Panevėžys“ – penktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai