Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 30 /23:00

Meistriškais įvarčiais „Žalgirį“ paguldęs „Panevėžys“ tvirtina lyderystę A lygoje

Europinių kovų įkarštyje tarpusavyje susidūrė du pirmaujantys A lygos klubai – Vilniaus „Žalgiris“ ir „Panevėžys“. Sostinėje vykusioje akistatoje triumfavo mažai progų susikūręs, bet jas nuostabiais įvarčiais pavertęs Aukštaitijos klubas – 2:1.

Gino Lettieri auklėtiniai tik vėlyvą penktadienio vakarą grįžo iš Izraelio, kur ketvirtadienį žaidė UEFA Konferencijų lygos atrankos rungtynes prieš Beer Ševos „Hapoel“, o „Žalgiris“ turėjo penkias atsistatymo dienas po antradienio mačo UEFA Čempionų lygos atrankoje prieš Stambulo „Galatasaray“.

Bet būtent „Panevėžys“ įspūdingai pradėjo susitikimą – jau 18-ą mačo sekundę Jeffrey Sarpongas stipriu smūgiu nuo skersinio atėmė žadą LFF stadione sekmadienio vakarą susirinkusiems „Žalgirio“ sirgaliams, išvesdamas „Panevėžį“ į priekį.

Žaidimo kontrolę perėmęs Vilniaus klubas kūrė pavojų prie „Panevėžio“ vartų, o galiausiai koją sau pakišo patys svečiai – Linas Klimavičius sužaidė ranka savo baudos aikštelėje, o 11 metrų baudinį Liviu Antalis realizavo nepriekaištingai, pelnydamas pirmąjį įvartį po sugrįžimo į „Žalgirį“ šiame sezone.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės

Iniciatyva titulą ginančiam „Žalgiriui“ priklausė ir po įmušto įvarčio, bet galiausiai kamuolys krito būtent į sostinės klubo vartų tinklą.

68-ąją minutę į retą greitą ataką pasileidę panevėžiečiai užklupo vilniečius nepasiruošusius, o po keitimo pasirodęs Ariagneris Smithas precizišku smūgiu nepaliko šansų Edvinui Gertmonui ir pelnydamas 10-ąjį įvartį šiame sezone vėl išvedė „Panevėžį“ į priekį.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės

Per likusį laiką „Žalgiris“ kėlė pavojų „Panevėžio“ vartams, bet emocingose rungtynėse, kuriose netrūko susistumdymų ir geltonų kortelių, daugiau įvarčių nebebuvo. Geriausią šansą šeimininkai turėjo paskutinėmis mačo sekundėmis, bet Adama Fofana smūgiuotą kamuolį Seydina Keita atmušė nuo vartų linijos.

Taip „Panevėžys“ trečiu bandymu pirmą kartą šiame sezone patiesė „Žalgirį“ ir sutvirtino savo pozicijas A lygos lyderio pozicijoje.

Nugalėtojai šiose rungtynėse du įvarčius pasiekė atlikdami vos 3 smūgius link vartų („Žalgiris“ – 20) ir kontroliuodami kamuolį vos 32 proc. laiko.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės

58 taškus turintis ir pirmojo titulo siekiantis Aukštaitijos klubas 6 taškais lenkia „Žalgirį“, kuris dar yra sužaidęs vienu susitikimu daugiau.

Jau po kelių dienų abi komandos pratęs kovas Europoje – „Žalgiris“ trečiadienį bandys atlaikyti „Galatasaray“ sirgalių pragarą Stambule, o „Panevėžys“ Marijampolėje priims „Hapoel“.

„Žalgiris“ – „Panevėžys“ 1:2
1' Jeffrey Sarpongas [0:1]
33' Liviu Antalis (iš 11 m) [1:1]
68' Ariagneris Smithas [1:2]

Rungtynių eiga

90+6 min. Ohoho, kokia proga paskutinėmis sekundėmis – po Adama Fofana smūgiuoto kamuolio Seydina Keita išmuša kamuolį nuo „Panevėžio“ vartų linijos ir išsaugo pergalę savo komandai.

90 min. Kokia proga! O.Verbickas po reido atlieka perdavimą, bet vienas prieš vartus likęs Mathiasas Oyewusi pila virš vartų.

84 min. Rimtos peštynės LFF stadione – po grubios Pijaus Širvio pražangos lietuviui į atlapus kimba Y.Karashima, o japoną ima auklėti L.Klimavičius. Peštukus išskyrė teisėjas ir kiti žaidėjai.

75 min. Smagiai užsimojo Yukiyoshi Karashima – nuo „Žalgirio“ japono smūgio svečius gelbsti V.Černiauskas.

68 min. ĮVARTIS! Reta „Panevėžio“ ataka baigiasi meistrišku po keitimo pasirodžiusio Ariagnerio Smitho smūgiu, prieš kurį bejėgis net ir E.Gertmonas – svečiai vėl veržiasi į priekį 2:1.

56 min. Neįtikėtina „Žalgirio“ proga – kamuolys po L.Antalio lietimo jau lėkė į vartus, bet jį nuo linijos numušė L.Klimavičius, išgelbėdamas „Panevėžį“.

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

44 min. V.Černiauskas vėl turi darbo – „Panevėžio“ vartininkas pirštų galais sulaiko J.Kendyšo smūgį.

40 min. O.Buffas galingai pykšteli iš baudos aikštelės prieigų, bet smūgį atremia V.Černiauskas.

33 min. ĮVARTIS! L.Antalis stipriu smūgiu nepalieka šansų V.Černiauskui ir lygina rezultatą – 1:1. Tai pirmas į „Žalgirį“ grįžusio rumuno įvartis šiame sezone.

32 min. Baudinys! L.Klimavičius sužaidžia ranka ir teisėjas Donatas Rumšas nedvejodamas rodo į 11 metrų žymą. Šansas „Žalgiriui“.

28 min. K.Kažukolovas pakabino kamuolį į baudos aikštelę, o kamuolys gerai „prikibo“ L.Antaliui prie kojos, bet žaidimo įrankis praskrieja virš vartų.

8 min. L.Antalis pavojingai smūgiavo dešine, bet kamuolys – V.Černiausko rankose.

1 min. ĮVARTIS! Neįtikėtina rungtynių pradžia! Sužaidus 18 sekundžių J.Sarpongas įspūdingu smūgiu kaire koja nuo skersinio patupdo kamuolį vartuose ir palieka LFF stadioną nuščiuvusį. „Panevėžys“ pirmauja.

„Žalgirio“ starto sudėtis: Edvinas Gertmonas, Joelis Bopesu, Kipras Kažukolovas, Stipe Vučuras, Petaras Mamičius, Paulius Golubickas, Nicolas Gorobsovas, Oliveris Buffas, Leonardo Vaca, Jurijus Kendyšas, Liviu Antalis.

„Panevėžio“ starto sudėtis: Vytautas Černiauskas, Linas Klimavičius, Romanas Mirošnykas, Kasparas Dubra, Tautvydas Eliošius, Jovanas Čadženovičius, Matijus Remeikis, Jeffrey Sarpongas, Federico Palaciosas, Noelis Mbo, Artiomas Ščedryjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas