Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Pukelio ir LFF sprigtą gavęs P.Malžinskas palieka VRFS

Iš Lietuvos futbolo federacijos veiklos už Etikos pažeidimus dviem metams diskvalifikuotas Paulius Malžinskas nusprendė trauktis iš Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovo posto. Apie tai P.Malžinskas pranešė feisbuke. Anot futbolo funkcionieriaus, šis žingsnis nereiškia, kad jis sudeda ginklus – tiesiog siekiant permainų LFF struktūrose atėjo laikas ieškoti kitų veikimo priemonių ir būdų.
Paulius Malžinskas, Arūnas Pukelis ir Edgaras Stankevičius
Paulius Malžinskas, Arūnas Pukelis ir Edgaras Stankevičius / 15min nuotr.

Pateikiame P.Malžinsko feisbuko įrašą:

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidento Arūno Pukelio rinkimai, LFF konferencija rugpjūčio 1 d. ir galiausiai Etikos komiteto sudėties formavimas iš Arūno Pukelio advokatų, peržengė padorumo ir moralės ribas, o lapkričio 4 d. priimtas Etikos komiteto sprendimas paniekino ne tik profesinės darbo etikos standartus, bet ir akivaizdžiai parodė, kad LFF dirba ne futbolo bendruomenės labui, o kriminalinę praeitį turinčių asmenų ir neskaidraus verslo interesams.

Permainų Lietuvos futbole nebus tol, kol nebus sugriauta ydinga LFF valdymo sistema ir struktūra, o klubai patys neprisiims atsakomybės už federacijos valdymą. Nebus Pukelio, atsiras kitas Pukelis, Humelis, Slyvukas ar kitoks LFF ženkliukas, o galutinis rezultatas liks toks pats – LFF ir toliau liks uždara giminių ir siauro asmenų rato bei verslo grupių valdoma organizacija, kuriai futbolas bus tik įrankis bei priedanga tenkinti savo asmeninius bei verslo interesus.

Nenoriu būti tokios organizacijos dalimi, todėl vakar asociacijos VRFS valdybai išsiunčiau pranešimą apie savo atsistatydinimą iš asociacijos VRFS prezidento pareigų. Tokius pačius prašymus gavau iš VRFS valdybos narių Artūro Žarnovskio ir Kastyčio Valantino. Atsižvelgiant į šias svarbias aplinkybes VRFS valdybai pasiūliau atsistatydinti in corpore ir vadovaujantis VRFS įstatais inicijuoju neeilinio visuotinio narių susirinkimo sušaukimą.

Ne kartą sakiau – asociacijos VRFS, jos klubų ir narių interesai, reputacija, demokratiniai veiklos principai ir futbolo žaidimas, visada buvo ir turi būti aukščiau bei svarbiau už postus ar asmeninius interesus. Savo tikslų neatsisakau ir toliau sieksiu permainų LFF struktūrose, bet laikas ieškoti kitų veikimo priemonių ir būdų.

Pagal VRFS įstatus, ne vėliau kaip per 5 dienas valdyba turi patvirtinti neeilinio asociacijos VRFS narių susirinkimo datą ir darbotvarkę. Esame didžiausia ir atvirai bei skaidriai veikianti Lietuvos futbolo bendruomenė, todėl tik visi kartu galime nuspręsti tolimesnę asociacijos VRFS ateitį ir veiksmus.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidento Arūno Pukelio rinkimai, LFF konferencija rugpjūčio 1 d. ir galiausiai...

Posted by Paulius Malžinskas on 2020 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas