Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10

Abu ginčytinus momentus aiškinęs ekspertas akcentavo viena: „Iš esmės tai buvo simuliacija“

Lietuvos futbolininkai parodė gražų futbolą Tautų lygos rungtynėse Rumunijoje, bet džiaugsmo tai neatnešė. Lietuviai pralaimėjo mačą Bukarešte 1:3, nors dvikova galėjo baigtis kitaip, jei būtų likę galioti pirminiai teisėjo iš Slovėnijos sprendimai.
Iannis Haghi ir Justas Lasickas - po šio ginčytino momento buvo skirtas 11 m baudinys į Lietuvos rinktinės vartus.
Iannis Haghi ir Justas Lasickas - po šio ginčytino momento buvo skirtas 11 m baudinys į Lietuvos rinktinės vartus. / Stop kadrai

Lietuvos futbolo rinktinė trumpam buvo pajutusi pergalės dvelksmą.

Nors žaidė prieš 90 pozicijų reitinge aukščiau esančią Rumunijos rinktinę, kuri šiemet Europos čempionate iškopė į atkrintamąsias varžybas, Edgaro Jankausko treniruojama komanda maloniai stebino drąsiu žaidimu pirmadienio rungtynėse, kol įvyko du svarbūs, o tuo pačiu ir ginčytini epizodai.

Švieslentėje degė 1:1, tiksėjo 77-oji minutė, kai per greitą ataką prie rumunų vartų išdygęs Domantas Antanavičius po Vykinto Slivkos perdavimo galva nukreipė kamuolį į vartus. Mūsiškiai sušoko džiaugtis antruoju įvarčiu ir atsiradusiu tikėjimu, kad mačas gali baigtis pergalingai.

Elvio Žaldario / LFF nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės: Rumunija – Lietuva
Elvio Žaldario / LFF nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės: Rumunija – Lietuva

Tačiau Rumunijos rinktinės vartininkas Ștefano Târnovanu protestavo, įsiterpė VAR, po kurios signalo ir rungtynių teisėjas slovėnas Rade Obrenovičius peržiūrėjo ekrane epizodą ir įvartį atšaukė, nusprendęs, kad D.Antanavičius galva smūgiavo kamuolį šiam jau būnant varžovo rankose.

„Kai vartininkas užfiksuoja kamuolį rankose, jo išmušti nebegalima – tai laikoma taisyklių pažeidimu. Taip pat būtų, jei vartininkas būtų prispaudęs kamuolį prie vejos. Tokiais atvejais laikoma, kad vartininkas kontroliuoja kamuolį, – 15min paaiškino buvęs ilgametis FIFA arbitras Paulius Malžinskas. – Tad ir minėtu momentu sekundės dalį kamuolys jau buvo vartininko rankose, tad, mano nuomone, sprendimas neįskaityti įvarčio buvo teisingas.“

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Paulius Malžinskas
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Paulius Malžinskas

Tačiau, P.Malžinsko nuomone, šis epizodas išmušė teisėją iš vėžių, rungtynių pabaigoje pasitikėjimo savo veiksmais slovėnui jau akivaizdžiai trūko.

85-ąją minutę (prie rezultato 1:1) nutiko antrasis ginčytinas momentas, kai į Lietuvos rinktinės vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys.

Iš pradžių teisėjo švilpukas tylėjo, kai Iannis Hagi, rungtynes tribūnose stebėjusio Rumunijos futbolo legendos Gheorghe Hagi sūnus, įsiveržė į baudos aikštelę ir griuvo po kontakto su Justu Lasicku.

Stop kadras/Iannis Haghi ir Justas Lasickas - po šio ginčytino momento buvo skirtas 11 m baudinys į Lietuvos rinktinės vartus.
Stop kadras/Iannis Haghi ir Justas Lasickas - po šio ginčytino momento buvo skirtas 11 m baudinys į Lietuvos rinktinės vartus.

Tačiau vėl įsijungė VAR, kuriai vadovavęs Nejcas Kajtazovičius pasufleravo teisėjui skirti 11 metrų baudinį. Per ekraną ilgai nagrinėjęs, ar buvo pražanga, teisėjas iš Slovėnijos galiausiai patvirtino baudinį, kurį realizavę rumunai nulaužė rungtynes.

Elvio Žaldario / LFF nuotr./Lietuvių diskusijos su teisėju
Elvio Žaldario / LFF nuotr./Lietuvių diskusijos su teisėju

Pats buvęs futbolininkas P.Malžinskas, po žaidėjo karjeros dešimtmetį dirbęs FIFA arbitru, o paskui ne vienerius metus FIFA rungtynių inspektoriumi, šįkart turėjo kitą nuomonę nei kolegos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas