Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Advokatai kaltina C.Ronaldo sukėlus moteriai psichologinę traumą

Portugalijos futbolo žvaigždę Cristiano Ronaldo išprievartavimu apkaltinusios Kathryn Mayorgos advokatai pareiškė, kad jų klientė išgyveno potrauminį stresą ir depresiją.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

K.Mayorga nepasirodė jos advokatų organizuotoje spaudos konferencijoje Las Vegase trečiadienį.

Pats C.Ronaldo tą pačią dieną neigė prievartavimo faktą, per „Twitter“ paleidęs žinutę, kad jo „sąžinė visiškai rami“, ir jis laukia rezultato „bet kurio ir visų tyrimų.“

„Aš neigiu kaltinimus, – teigė C.Ronaldo. – Išprievartavimas yra bjaurus nusikaltimas. Norėdamas išsaugoti savo švarų vardą, aš atsisakau maitinti pareiškimais medijos spektaklį, sukurtą žmonių, kurie iškelia save, pasinaudoję manimi.“

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

K.Mayorgos advokatė Larissa Drohobyczer tvirtino žiniasklaidai, kad psichiatrų nuomone, jų klientės psichologinės traumos kilo dėl C.Ronaldo seksualinio užpuolimo 2009 metais.

K.Mayorga patyrė emocinę įtampą, – tvirtino kitas amerikietės advokatas Leslie Markas Stovallas.

„Tos traumos pavertė Kathryn nepajėgia dalyvauti derybose ir susirinkimuose 2010 metais“, – sakė L.Drohobyczer.

Anot jos, todėl K.Mayorga sutiko priimti 375 tūkst. dolerių iš C.Ronaldo už tylą – tada ji nenorėjo kelti visko į viešumą.

Tačiau Las Vegase prasidėjusiame teisme advokatai aiškiai tarė savo klientės vardą ir pavardę, patvirtinę, kad K.Mayorga pasiryžusi atskleisti savo vardą visuomenei.

Šia byla teisme siekiama atlyginti nuostolius. Sunku apskaičiuoti, kokios kompensacijos siekia advokatai, bet minimali suma, pagal Nevados valstijos įstatymus, yra 200 tūkst. dolerių.

„Scanpix“ nuotr./K.Mayorgos advokatė Larissa Drohobyczer
„Scanpix“ nuotr./K.Mayorgos advokatė Larissa Drohobyczer

C.Ronaldo pasamdytas advokatas Davidas Chesnoffas trečiadienį kategoriškai paneigė kaltinimus. Jis sakė, kad Las Vegaso policija jau tyrė K.Mayorgos pareiškimą dėl prievartos 2009 metais ir nerekomendavo kreiptis dėl nusikalstamo veiksmo.

Civiliniame teisme Las Vegase nuo rugsėjo 27 dienos nagrinėjamas pareiškimas, kad C.Ronaldo išprievartavo K.Mayorgą Las Vegaso viešbutyje, o tada pasamdė teisininkus, kad nutildytų moterį pinigais.

Dabar L.Drohobyczer teigia, kad K.Mayorga prieš devynerius metus priėmė tuos pinigus, nenorėdama atskleisti savo vardo viešai.

Dabar, advokatės teigimu, moteris pakeitė savo nuomonę, nes 2017 metais žiniasklaidoje buvo pasirodžiusių žinių apie 2009 metų incidentą Las Vegaso viešbutyje. Be to, K.Meyorgą paskatino „#MeToo“ judėjimas, kuriuo moterys viešina senus nusikaltimus.

„Scanpix“ nuotr./Advokatas Leslie Markas Stovallas
„Scanpix“ nuotr./Advokatas Leslie Markas Stovallas

C.Ronaldo yra penkis kartus geriausiu pasaulio futbolininku pripažintas žaidėjas, šį sezoną atstovaujantis Turino „Juventus“. 2009 metais, kai galimai įvyko nusikaltimas, jis persikėlė iš „Manchester United“ į Madrido „Real“ už tuomet rekordinę 94 mln. eurų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas