Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano rinktinės futbolininkės sėkmingai išskraidintos iš šalies

Antradienį Afganistano moterų futbolo rinktinė pasiekė svarbiausią karjeros pergalę. Pranešama, kad merginos įtrauktos į 75 asmenų sąrašą, kurie lėktuvu evakuoti iš sostinės Kabulo.
Khalida Popal
Khalida Popal / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulinė futbolo žaidėjų sąjunga FIFPRO padėkojo Australijos vyriausybei už tai, kad ši sudarė sąlygas evakuoti žaidėjas, komandos atstovus ir žaidėjų šeimos narius bei toliau dirba, kad iš Afganistano galėtų išvykti daugiau žmonių.

„Šios jaunos moterys, tiek kaip sportininkės, tiek kaip aktyvistės, atsidūrė pavojingoje padėtyje, todėl jų bendraamžių visame pasaulyje vardu dėkojame tarptautinei bendruomenei už tai, kad atskubėjo joms į pagalbą“, – sakoma sąjungos pareiškime.

Afganistano rinktinė buvo suburta tik 2007 m. Šalyje sportuojančios moterys buvo laikomos politinio pasipriešinimo Talibanui simboliu.

Šį mėnesį žlugus JAV remiamai Afganistano vyriausybei futbolininkėms, norint išvengti represijų, patarta ištrinti įrašus socialiniuose tinkluose ir nuotraukas, kuriose jos užfiksuotos su komandos draugėmis.

„Kelios pastarosios dienos buvo labai įtemptos, tačiau šiandien pasiekėme svarbią pergalę“, – sakė buvusi komandos kapitonė Khalida Popal.

K.Popal yra viena iš FIFPRO teisininkų ir patarėjų, kurie dirbo su šešių šalių, įskaitant Australiją, JAV ir Jungtinę Karalystę, valdžios institucijomis, kad sportininkai ir jų šeimos nariai būtų įtraukti į evakuacijos sąrašus ir išskraidinti į saugias vietas.

„Šios krizės akivaizdoje futbolininkės buvo drąsios ir stiprios, tad tikimės, kad už Afganistano ribų jų laukia geresnis gyvenimas“, – sakė K.Popal.

FIFPRO generalinis sekretorius Jonas Baer-Hoffmannas pripažino, kad evakuacija buvo „neįtikėtinai sudėtingas procesas“.

„Mūsų širdys yra su tais, kurie prieš savo valią liko įstrigę šalyje“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant