Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Airija trečią kartą prasibrovė į Europos futbolo čempionatą

Dubline – šventė. Airijos futbolo rinktinė pirmadienio vakarą užsitikrino kelialapį į kitais metais Prancūzijoje vyksiantį Europos futbolo čempionatą. Atkrintamosiose atrankos varžybose Martino O'Neillo auklėtiniai palaužė Bosnijos ir Hercegovinos ekipą.
Euro 2016 atranka: Airija - Bosnija ir Hercegovina
Euro 2016 atranka: Airija - Bosnija ir Hercegovina / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji dvikova Bosnijoje buvo pasibaigusi lygiosiomis 1:1, o atsakomajame mače Dublino „Aviva“ stadione 2:0 triumfavo šeimininkai.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Jonathanas Waltersas. 24-ąją minutę „Stoke City“ snaiperis realizavo 11 m baudinį skirtą už Ervino Zukanovičiaus žaidimą ranka savo baudos aikštelėje, o 70-ąją minutę persvarą padvigubino po komandos draugo pakelto baudos smūgio.

Savo aikštėje Airijos futbolininkai yra sunkiai įkandamas riešutas net pačioms pajėgiausioms žemyno ekipoms. „Aviva“ stadione „žalieji“ nepralaimi jau 8 dvikovų iš eilės (5 pergalės ir 3 lygiosios).

Airijos rinktinė finaliniame Europos čempionato etape žais trečią kartą istorijoje. Pirmą kartą jie dalyvavo 1988 metais Vokietijoje vykusiose pirmenybėse, o antrą sykį – 2012 metų čempionate, kuris buvo rengiamas Lenkijoje ir Ukrainoje.

Abu kartus airiams nepavyko iškopti iš grupės.

Ateinančių metų Europos čempionate pirmą kartą varžysis 24 rinktinės. Kelialapius anksčiau jau iškovojo ir prie šeimininkės Prancūzijos prisijungė Albanijos, Anglijos, Austrijos, Belgijos, Čekijos, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Kroatijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos, Slovakijos, Šiaurės Airijos, Šveicarijos, Turkijos, Velso, Vengrijos ir Vokietijos vienuolikės.

Likę du nežinomieji paaiškės antradienį, kai savo atsakomąsias rungtynes sužais švedai su danais (pirmos rungtynės – 2:1) ir slovėnai su ukrainiečiais (0:2).

Airija – Bosnija ir Hercegovina 2:0
(pirmas susitikimas 1:1, bendras rezultatas 3:1)
24' [1:0] J. Waltersas (11 m baudinys)
70' [2:0] J. Waltersas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas