Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amsterdamą paliekantis marokietis piktinosi dėl sprendimo čempionų nekarūnuoti

Maroko futbolo rinktinės ir Amsterdamo „Ajax“ saugas Hakimas Ziyechas savo viešnagę Nyderlandų čempionų gretose tikėjosi užbaigti antruoju titulu iš eilės, tačiau dėl koronaviruso pandemijos nacionalinės pirmenybės iš pradžių buvo įšaldytos, o penktadienį – nutrauktos, nepaskelbiant čempionų. Toks sprendimas papiktino vieną „Ajax“ lyderių.
Hakimas Ziyechas
Hakimas Ziyechas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Amsterdamo Ajax

Dar vasarį parašą ant ilgalaikės penkerių metų sutarties su Londono „Chelsea“ suraičiusio Hakimo Ziyecho atstovaujamas „Ajax“ prieš sustabdant sezoną buvo surinkęs vienodą taškų skaičių su Alkmaro AZ, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio rikiavosi pirmas.

Vieną aistruolių pusė, pasisakančių už čempiono karūnavimą, linksta link AZ klubo, kuris šiemet dukart įveikė tiesioginius oponentus iš Amsterdamo. Visgi kita pusė, kurią palaiko ir H.Ziyekhas, gerai prisimena 2007 metus, kuomet Eindhoveno PSV būtent tik dėl įvarčių santykio tapo nugalėtoju.

„Tai visiška nesąmonė, – dienraščiui AD guodėsi futbolininkas. – Mes esame pirmi ir taškas. Visos istorijos, kad AZ yra labiau verti čempiono trofėjaus, nes mus įveikė abu kartus... O kaip dėl įvarčių santykio? Ar mes jo nebeskaičiuojame?

Prisiminkime, kaip 2007 metais triumfavo PSV. Būtent, dėl vieno įvarčio! Žinoma, man nebūtų problemų titulą iškovoti ir grumiantis aikštėje, tačiau dabartinėje situacijoje čempionas tik vienas – „Ajax“.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hakimas Ziyechas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hakimas Ziyechas

Marokietis liko nusivylęs, kad keturių sezonų, per kuriuos buvo laimėtas nacionalinis čempionatas, pasiektas UEFA Čempionų lygos pusfinalis ir laimėta UEFA Europos taurė, vainikuoti nepavyks dar vienu trofėjumi, tačiau saugo prisiminimai – tik patys šviesiausi.

„Pirma vieta būtų nuostabi mano kelionės pabaiga, o dabar taip finišuoti nesinori. Visgi praėjus daugiau laiko aš labai vertinsiu Amsterdame praleistą laiką“, – pasakojo Ziyechas.

Šiame sezone vilkėdamas „Ajax“ marškinėlius 27-erių futbolininkas iš viso sužaidė 32 rungtynes – pasižymėjo 8 įvarčiais ir net 16 rezultatyvių perdavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai