Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angelio Di Maria šou nutiesė kelią Paryžiaus žvaigždynui į Čempionų lygos finalą

Angelis Di Maria ir Neymaras spindėjo visu ryškumu antradienio vakarą Lisabonoje, kur Čempionų lygos pusfinalyje Paryžiaus „Saint Germain“ 3:0 įveikė „Leipzig“ klubą ir pirmą kartą per klubo istoriją iškopė į turnyro finalą.
PSG  – „Leipzig“ rungtynių akimirka. Neymaras ir A.Di Maria.
PSG – „Leipzig“ rungtynių akimirka. Neymaras ir A.Di Maria. / „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Čempionų lygos pusfinalis:
  • Antradienis: „Leipzig“ – PSG 0:3
  • Trečiadienis: Miuncheno „Bayern“ – Liono „Olympique“
  • Finalas: sekmadienį

Angelis Di Maria prisidėjo prie visų trijų Prancūzijos čempionų įvarčių.

Argentinietis iš pradžių pakabino kamuolį baudos smūgiu, o atskriejęs Marquinhosas šoko aukštai, smūgiavo galva gražiai ir pelnė pirmąjį mačo įvartį.

Antrasis įvartis krito, kai „Leipzig“ žaidėjai suklydo nuo vartų įžaisdami kamuolį. Žaibišką ataką surengė Paryžiaus futbolininkai: Neymaras tarsi burtininkas beveik nepastebimai kulnu nukreipė kamuolį Angeliui Di Maria, o šis iš arti pataikė į vartų kampą.

Perdavimu, tarsi ant lėkštės pateiktu kamuoliu, A.Di Maria prisidėjo prie trečiojo įvarčio, kurį 56 minutę galva iš arti pelnė Juanas Bernatas. Šis įvartis vėl krito po to, kai Paryžiaus futbolininkai netoli vartų perėmė kamuolį.

A.Di Maria šį sezoną prisidėjo prie devynių PSG įvarčių (3 tikslūs smūgiai ir 6 perdavimai), suspindęs taip gražiai pirmą kartą nuo 2013-2014 m. sezono, kai su Madrido „Real“ laimėjo Čempionų lygą.

Kiti PSG puolėjai irgi žėrėjo visu ryškumu – Kylianas Mbappe galingais reidais ir Neymaras įvairiausiais futbolo fokusais.

Po devynerių metų Kataro turtuolių investicijų Paryžiaus futbolo talentai pagaliau pasiekė finalą, pelnytai nugalėję kovingą, bet klase akivaizdžiai nusileidusią Vokietijos komandą.

Tai buvo Thomaso Tuchelio pergalė prieš mokinį. PSG treniruojantis vokietis prieš dvylika metų pasitelkė tuomet dėl traumų anksti žaidėjo karjerą baigusį dabartinį Leipcigo komandos strategą Julianą Nagelsmanną, kuris dabar būdamas 33 metų tapo pirmuoju tokiu jaunu treneriu, pasiekusiu Čempionų lygos pusfinalį.

Finale sekmadienį Lisabonoje PSG žais su Miuncheno „Bayern“ ir Liono „Olympique“ pusfinalio poros nugalėtoju – ši Vokietijos ir Prancūzijos klubų akistata Portugalijos sostinėje prasidės trečiadienio vakarą 22 val.

Pirmojo pusfinalio svarbiausius momentus fiksavo 15min portalas.

Rungtynių eiga: „Leipzig“ – PSG 0:3

92 min. Pelnyta PSG pergalė ir pirmą sykį pasiektas Čempionų lygos finalas. Visiškai pelnytai šįvakar.

69 min. A.Di Maria tolimu perdavimu atrado tarp gynėjų iššokusį K.Mbappe, kuris galva smūgiavo pavojingai, bet šalia vartų.

55 min. Įvartis! Juanas Bernatas galva pasiuntė trečią kartą kamuolį į Leipcigo komandos vartus. Ir vėl prie šio įvarčio prisidėjo A.Di Maria, atlikęs perdavimą arti prie vartų buvusiam J.Bernatui. Trečią PSG įvartį teisėjas įskaitė po vaizdo peržiūros, nes netoli vartų kamuolį praradę Leipcigo komandos gynėjai priekaištavo, jog prieš tai buvo prasižengta.

Pirmasis kėlinys baigėsi. PSG pelnė du įvarčius, sukūrė dar kelias progas ir pelnytai artėja link Čempionų lygos finalo.

44 min. Dar vienas PSG šansas. K.Mbappe prasiveržė it viesulas kraštu, perdavė kamuolį Neymarui, kuris smūgiavo visiškai šalia virpsto.

42 min. Įvartis! Angelis Di Maria muša antrąjį įvartį ir PSG pirmauja jau 2:0. Vokiečiams nevykusiai įžaidus kamuolį, Prancūzijos čempionai jį perėmė ir surengė žaibišką ataką, kurios metu Neymaras nepastebimai kulnu švelniai pakreipė kamuolį komandos draugui, o A.Di Maria vienu lietimu kamuolį pasitaisė, antru – nukreipė į vartų kampą.

35 min. Dar vienas virpstas. Šiose rungtynėse ypač ryškus Neymaras šįsyk baudos smūgiu klastingai pasuko kamuolį, kai prašėsi perdavimas į baudos aikštelę, bet kamuolys tik paglostė virpstą.

25 min. Geriausia Leipcigo komandos galimybė – greita ir vokiškos kokybės ženklu pažymėta ataka, bet Yussufui Poulsenui smūgiuojant iš arti pritrūko tikslumo – pro šalį.

16 min. K.Mbappe išvestas į akistatą su vartininku ir šįkart Péteris Gulácsi atrėmė prancūzo smūgį.

13 min. Įvartis! Marquinhosas siunčia kamuolį iš arti galva į Leipcigo komandos vartus. Šis įvartis prasidėjo nuo to, kad prie baudos aikštelės kampo buvo pargriautas Neymaras.

Angelis Di Maria atliko baudos smūgį, pakabinęs kamuolį į orą, kur iš gilumos pakilęs Marquinhosas eikliu šuoliu ir meistrišku smūgiu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Tai antrasis PSG gynėjo iš Brazilijos įvartis Lisabonoje – jis pelnė įvartį ir ketvirtfinalyje išplėšus pergalę 2:1 prieš Bergamo „Atalanta“.

7 min. Įvartis, bet jis neįskaitytas. Tai Neymaras patykojo, kai Leipcigo komandos vartininkas Peteris Gulácsi išmušė kamuolį ir pataikė į brazilą, o šalia buvęs K.Mbappe iškart šovė į vartus. Tačiau teisėjas iškart užgesino paryžiečių džiaugsmą – kamuolys atšoko nuo Neymaro rankos.

6 min. Neymaras po K.Mbappe perdavimo atsidūrė vienas prieš vartininką, bet pataikė į virpstą.

Komandų starto sudėtys:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai