Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglai kategoriški – prieš UEFA grąžinamus rusus nežais

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) paskelbė apie ketinimą grąžinti į varžybas Rusijos jaunimo rinktines, bet anglai griežtai pareiškė, kad žaisti su jomis neketina.
Rusijos jaunimo rinktinėms bus leista grįžti į turnyrus
Rusijos jaunimo rinktinėms bus leista grįžti į turnyrus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

UEFA antradienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad ketina leisti sugrįžti į tarptautinius turnyrus Rusijos jaunimo rinktinėms iki 17 metų. To priežastis – esą nenorima bausti vaikų už suaugusiųjų atliekamus veiksmus Ukrainoje.

Anot UEFA, Rusijos rinktinės į varžybas galėtų sugrįžti net tokiu atveju, jei to amžiaus turnyre jau buvo ištraukti burtai ir kitos komandos pradėjo kovas be rusų.

Teigiama, kad Rusijos jaunimo komandos nežaistų savo šalyje, negalėtų naudoti savo šalies vėliavos, himno bei įprastos aprangos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./UEFA vėliavos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./UEFA vėliavos

Vis dėlto UEFA argumentai neįtikino Anglijos futbolo asociacijos (FA). Kalbėdamas su „Reuters“, anglų atstovas patvirtino, kad neremia tokio UEFA sprendimo ir prieš rusus žaisti anglų komandos neketina.

„Neremiame sprendimo sugrąžinti Rusiją į UEFA jaunimo turnyrus. Mūsų pozicija ir toliau lieka aiški – Anglijos komandos prieš Rusiją nežais“, – teigė FA atstovas.

Boikotuoti turnyrus, kuriuose žais Rusijos komandos, ketina ir Ukraina. Šios šalies futbolo asociacija (UAF) taip pat paragino kitas UEFA nares prisijungti prie boikoto.

„UAF patvirtina, kad nedalyvaus jokiose varžybose, kuriose dalyvaus Rusijos komandos, ir ragina kitas UEFA nares boikotuoti rungtynes, kuriose dalyvaus komandos iš Rusijos“, – nurodoma pareiškime.

Primename, kad Rusijos klubai ir rinktinės iš tarptautinių turnyrų buvo pašalinti po 2022 m. vasario 24-ąją pradėto karo Ukrainoje, per kurį jau buvo nužudyti dešimtys tūkstančių nekaltų žmonių, o milijonai neteko namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas