Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglija užsitikrino bilietą į Europos čempionatą, italai – pavojingoje situacijoje

2024 m. Europos futbolo čempionato atrankoje antradienio vakarą sužaisti septyni mačai, kurie išaiškino dar vieną kitų metų turnyro dalyvį.

C grupė

Anglija – Italija 3:1
Malta – Ukraina 1:3

Anglija ketvirtą kartą iš eilės dalyvaus Europos pirmenybėse. Tai paaiškėjo po Garetho Southgate'o vyrų triumfo prieš italus.

Pastarieji pirmavo po Gianlucos Scamaccos kirčio 15 min., bet Harry Kane'as (32 ir 77 min.) bei Marcusas Rashfordas (57 min.) išplėšė anglų pergalę.

Savo ruožtu italai atsidūrė sudėtingoje padėtyje. Europos čempionai turi 10 taškų ir trimis atsilieka nuo Maltą įveikusios Ukrainos, su kuria žais paskutiniame ture lapkritį. Tiesa, prieš tai italai dar susitiks su šiaurės makedonais.

Standings provided by Sofascore

G grupė

Lietuva – Vengrija 2:2
Serbija – Juodkalnija 3:1

Vengrija nepasinaudojo šansu išplėšti bilietą į Europos čempionatą Kaune, kur tik lygiosiomis sužaidė su Lietuva, bet vis dar išlieka savo padėties šeimininkais.

Geroje situacijoje yra ir serbai, namuose pranokę Juodkalniją.

Stevanas Jovetičius buvo išlyginęs rezultatą 36-ą minutę, bet Aleksandro Mitrovičiaus ir Dušano Tadičiaus įvarčiai 73 ir 77 minutėmis leido Serbijai lengviau atsikvėpti. A.Mitrovičius pelnė ir pirmąjį serbų įvartį 9-ąją minutę.

Juodkalniečiai išsaugo jau tik teorines viltis – jiems ne tik reikia nugalėti Lietuvą ir Vengriją per paskutinius du mačus, bet ir sulaukti bent vieno palankaus rezultato kitame stadione.

Standings provided by Sofascore

H grupė

Suomija – Kazachstanas 1:2
San Marinas – Danija 1:2
Šiaurės Airija – Slovėnija 0:1

Netikėtai prieš kazachus kritę suomiai atsisveikino su viltimis patekti į Europos pirmenybes per atranką, tuo tarpu danai ir slovėnai priartėjo prie 2024 m. turnyro.

Tiesa, danai praleido netikėtą įvartį prieš vieną prasčiausių pasaulio rinktinių San Mariną, kuriam tai buvo pirmas tikslus smūgis per pusantrų metų – pastarąjį sykį jie pasižymėjo 2022 m. kovą draugiškame mače prieš Lietuvą.

Rezultatas dar 70-ąją minutę buvo lygus, bet pergalę danams išplėšė Yussufas Poulsenas.

Likus dviem turams Kazachstanas dar išsaugo viltis pasivyti Daniją arba Slovėniją, bet jiems privalu ne tik laimėti abusyk, bet ir sulaukti palankaus rezultato kitur.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas