Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 10

Anglijos futbolą keitusioje J.Kloppo ir P.Guardiolos dvikovoje – lemtingas akordas

Daug metų Jurgeno Kloppo „Liverpool“ ir Pepo Guardiolos „Manchester City“ įnirtingai kovėsi dėl titulų, tačiau ši Anglijos futbolą keitusi priešprieša netrukus baigsis. Su raudonaisiais po sezono atsisveikinsiantis vokietis paskutinįkart mes iššūkį tituluotam katalono žvaigždynui.

Sekmadienį 17:45 val. startuos ne tik simbolinės, bet ir itin svarbios rungtynės „Anfield“ stadione. „Premier“ lygos lentelėje „Liverpool“ su 63 taškais yra pirmoje vietoje, tačiau „miestiečiai“ atsilieka vos vienu taškeliu po 27 sužaistų turų.

Pergalė abiem komandoms reikalinga kovoje dėl titulo, bet kur du pešasi, gali laimėti ir trečias. Šiuo atveju – Londono „Arsenal“. Mikelio Artetos vyrai yra treti su 61 tašku.

J.Kloppas sukrėtė futbolo pasaulį, kuomet sausį pranešė, jog paliks „Liverpool“ ekipą po šio sezono.

Vokiečio ir katalono dvikovos daug metų „Premier“ lygoje buvo pačios svarbiausios ir būtent J.Kloppas buvo žmogus, užkirtęs kelią „Man City“ ekipai į šešis iš eilės titulus Anglijoje – „Liverpool“ laimėjo lygą 2019-20 metų sezone.

„Anfield“ stadione J.Kloppas nutūpė 2015-siais, kuomet pakeitė atleistą Brendaną Rodgersą ir iškart pareiškė, kad, jei Liverpulyje užsibus, su komanda bent vieną titulą jis laimės.

To teko palaukti ketverius su puse metų, bet galiausiai net tris dešimtmečius trukęs badas buvo nutrauktas.

P.Guardiola „Man City“ bosu tapo devyniais mėnesiais vėliau nei J.Kloppas. Pirmajame savo sezone katalonas finišavo trečias, tačiau vėliau laimėjo Anglijos čempionatą penkis kartus per šešerius metus.

Nors kova dėl taurių buvo itin karšta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas