Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga – 10 ketvirtojo turo išvadų

Po tarptautinių rinktinių lango į Anglijos stadionus sugrįžusi „Premier“ lyga padovanojo visą virtinę triuškinančių rezultatų bei keletą atkaklių ir vienokiais ar kitokiais siurprizais pasibaigusių dvikovų. Nebeliko taškų neišbarsčiusių ekipų, o tragišką sezono pradžią pratęsė „Bournemouth“ ir „Crystal Palace“ ekipos.
Baigėsi ketvirtasis „Premier“ lygos turas
Baigėsi ketvirtasis „Premier“ lygos turas / 15min koliažas

1. Nelaimėlis – Alexas Oxlade'as Chamberlainas

Praėjusiame ture Alexas Oxlade'as Chamberlainas, žaisdamas „Arsenal“, patyrė pralaimėjimą 0:4 prieš „Liverpool“, o perėjęs į šią ekipą jau pirmose rungtynės patyrė dar didesnę nesėkmę. Patys „Liverpool“ buvo suspardyti Mančesteryje – 0:5.

„Scanpix“ nuotr./Alexas Oxlade'as Chamberlainas
„Scanpix“ nuotr./Alexas Oxlade'as Chamberlainas

Apie Sadio Mane raudoną kortelę pakalbėsime kiek vėliau. „Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas rungtynėms su daugiausia atakuojančio talento turinčia EPL komanda išrikiavo gynėjų liniją iš vos 12 mačų pernai žaidusio Alberto Moreno, ne pačiu patikimiausiu žaidimu pasižyminčių Ragnaro Klavano ir Joelio Matipo bei 18-mečio Trento Alexanderio-Arnoldo. Taip, tai „Premier“ lygos futbolininkai, tačiau tik didžiausias optimistas gali tikėtis, kad jie sustabdys „Man City“ atakų uraganą.

Taip, J.Kloppas nelabai turi, iš ko rinktis. Taip, Mohamedas Salah privalėjo įmušti 22-ąją minutę ir „Liverpool“ būtų priekyje, tačiau vasaros darbai kiš koją J.Kloppo komandai mažiausiai iki sausio. Sunkiai suvokiama, kaip tokią trapią gynybą praėjusį sezoną demonstravusi ekipa per perėjimų langą taip ir nesustiprino šios sudėties skylės. Nenustebkite, jei tokių pralaimėjimų „Raudonieji“ patirs ir daugiau.

„Manchester City“ „Liverpool“ 5:0
„Arsenal“ „Bournemouth“ 3:0
„Brighton“ „West Brom“ 3:1
„Everton“ „Tottenham“ 0:3
„Leicester“ „Chelsea“ 1:2
„Southampton“ „Watford“ 0:2
„Stoke City“ „Manchester United“ 2:2
„Burnley“ „Crystal Palace“ 1:0
„Swansea“ „Newcastle United“ 0:1
„West Ham“ „Huddersfield“ 2:0

2. Ar tai tikrai raudona kortelė?

„Liverpool“ gynyba buvo sudraskyta į šipulius, o Gabrielis Jesusas įmušė du įvarčius ir įsijungė į rezultatyviausio žaidėjo lenktynes, tačiau daugiausia kalbų po centrinio turo mačo sulaukė teisėjo Jonathano Mosso sprendimas išvyti iš aikštės Sadio Mane. „Liverpool“ lyderis, rezultatui esant 1:0, kovoje dėl aukšto kamuolio už baudos aikštelės ribų koja įvažiavo į veidą „Man City“ vartininkui Edersonui. Brazilui kone dešimt minučių buvo suteikiama pagalba, jis negalėjo tęsti mačo, o S.Mane gavo tiesioginę raudoną kortelę. Ar jis tikrai to vertas?

Gary Linekeris rungtynių metu šį sprendimą pavadino šlamštu, J.Kloppas po mačo teigė, kad jis kartu su varžovų treneriu J.Guardiola per pertrauką nusprendė, kad tai nebuvo raudona kortelė. S.Mane nematė į jį atlekiančio Edersono, viskas vyko ne baudos aikštelėje ir tai nebuvo tyčinis bandymas traumuoti varžovą.

„Aš tikrai norėčiau, kad bet kuris mano žaidėjas kovotų dėl tokio kamuolio. Tai nebuvo tyčinė pražanga, jis jo net nematė“, – „Match of The Day“ studijoje teigė „Premier“ lygos legenda Alanas Sheareris.

Vis dėlto jei šie gerbtini futbolo vyrai mano, kad šis epizodas nėra tiesioginė raudona kortelė, kas tuomet yra?

3. „Tottenham“ sekasi puikiai tik išvykose

Labai svarbią pergalę išvykoje į mėlynąją Liverpulio pusę pasiekė „Tottenham“ futbolininkai, visiškai dominavę rungtynėse ir sutriuškinę „Everton“ net 3:0. Pirmuosius du įvarčius šį sezoną įmušė pastarųjų dviejų sezonų lygos rezultatyviausias puolėjas Harry Kane'as.

Įdomu, kad „Spursai“ šį sezoną išvykose iškovojo abi pergales, nepraleisdami nė vieno įvarčio, o namuose per dvejas rungtynes surinko tik tašką. Sezonui namais tapusiame „Wembley“ stadione „Tottenham“ nusileido „Chelsea“ ir nesugebėjo įveikti kuklaus „Burnley“ klubo. Jeigu skaičiuosime ir dvejas paskutines praėjusio sezono išvykos rungtynes, „Spurs“ per ketverias pastarąsias išvykų rungtynes įmušė 18 įvarčių ir praleido tik 2. Tai geriausias ketverių išvykos rungtynių rezultatas Anglijos aukščiausioje lygoje nuo 1892 metų!

Svarbiausia, kad „Tottenham“ svečiuose jautėsi lyg šeimininkai ir galėjo įmušti bent 7 įvarčius. Akivaizdu, kad labai daug pasikeitimų vasarą išgyvenusioje „Everton“ ekipoje dar tikrai trūksta susižaidimo. Nesugebėjimas pakeisti Romelu Lukaku bent panašaus lygio puolėju Liverpulio klubui gali labai brangiai kainuoti. Žinoma, sezono pradžios tvarkaraštis jiems negailestingas, tačiau vos 16 vieta po keturių turų vis tiek neturėtų tenkinti.

4. Arsene'as Wengeras padarė išvadas?

Antrosios rungtynės namuose – antroji „Arsenal“ pergalė. Arsene'as Wengeras metė savo eksperimentus, leido žaisti bene stipriausiai galimai ekipos sudėčiai savose pozicijose ir matome to vaisius.

Treneris pagaliau leido Seadui Kolašinacui žaisti atakos krašte ir bosnis atliko rezultatyvų perdavimą. Mače su „Liverpool“ ant suolo paliktas Alexandre'as Lacazette'as žaidė starte ir pelnė įvartį, o už pasitikėjimą ypač gražiai atsidėkojo du įvarčius įkalęs Danny Welbeckas. Įdomu, kaip A.Wengeras sutalpins savo atakuojančius žaidėjus, kai visiškai pasirengęs bus šįkart tik 15 minučių žaidęs Alexis Sanchezas.

„Bournemouth“ darosi tikrai gaila. Praėjusį sezoną net 9-oje vietoje finišavęs kuklus klubas pralaimėjo visas 4 rungtynes, kol kas pelnė vos vieną įvartį ir „Arsenal“ vartams beveik negrasino. Treneris Eddie Howe'as neturėtų būti greitai išmestas, nes yra puikiai užsirekomendavęs, tačiau komandos žaidimas reikalauja rimtų permainų.

5. „Stoke“ vasaros pirkiniai pasiteisina

Labai dažnai medkirčiais pravardžiuojami „Stoke“ futbolininkai tapo pirmaisiais, kuriems pavyko atimti taškus iš „Man Utd“. Šį sezoną Marko Hugheso ekipa namie jau parklupdė „Arsenal“, o dabar sužaidė lygiosiomis su „Man Utd“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ericas Maximas Choupo-Motingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ericas Maximas Choupo-Motingas

Tai buvo kovingos ir gražios rungtynės, kuriose savo meistriškumą ne kartą teko demonstruoti abiejų komandų vartininkams. Mačo didvyriu tapo vasarą ekipą papildęs kamerūnietis Ericas Maximas Choupo-Motingas, pelnęs abu įvarčius. Labai prastas rungtynes sužaidė „Man Utd“ vidurio gynėjų pora, gerų šansų neišnaudojo R.Lukaku, o po mačo Jose Mourinho atsisakė paspausti ranką „Stoke“ treneriui M.Hughesui. Paklaustas, kodėl, portugalas žurnalistui teigė, kad klausimas yra nekorektiškas.

Šią vasarą „Stoke“ nuveiktas darbas rinkoje duoda gražių vaisių – tris iš keturių komandos įvarčių šį sezoną pelnė naujokai, o su „Man Utd“ puikiai pasirodė ir gynėjas Kevinas Wimmeris.

6. E.Hazardui prireiks laiko, tačiau „Chelsea“ turi A.Moratą

Čempionų titulą ginančios „Chelsea“ ekipos lyderis Edenas Hazardas grįžo į aikštę rungtynių su „Leicester City“ pabaigoje, tačiau buvo aiškiai matyti, kad belgui dar reikės nemažai laiko, kol jis grįš į formą. 20 minučių rungtyniavęs atakuojantis saugas aikštėje neatrodė užtikrintas ir pasitikintis savimi, tačiau po rungtynių ekipa buvo puikios nuotaikos.

Trys pergalės iš eilės – po netikėto pralaimėjimo „Burnley“ pirmosiose sezono rungtynėse „Chelsea“ traukinys užsikūrė ir rūksta pirmyn. Daugelis nesitikėjo tokio produktyvumo iš Alvaro Moratos, tačiau ispanas pelnė jau trečiąjį įvartį sezone ir demonstruoja puikią formą. Įdomu, kad techniškas ir puikiai kamuolį valdantis puolėjas visus tris įvarčius mušė galva.

„Leicester“ liko su vos 3 taškais ir viena pergale, o ekipos nesėkmes geriausiai iliustruoja nesusipratimas paskutinę perėjimų lango dieną. Lapės iš „Sporting“ klubo įsigijo portugalą Adrieną Silvą, tačiau dokumentus į FIFA būstinę atsiuntė 14 sekundžių per vėlai! Kol kas perėjimas yra užstrigęs ir neaišku, kaip pasibaigs ši komiška situacija.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Frankas de Boeras atsisveikino su Londonu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Frankas de Boeras atsisveikino su Londonu

7. Blogiausia komanda Anglijoje liko be trenerio

„Crystal Palace“ pralaimėjo ketvirtąsias rungtynes iš eilės ir nusprendė išmesti savo trenerį Franką de Boerą. Būti atleistam vos po keturių rungtynių – naujas „Premier“ lygos rekordas. Olandas prieš tai treniravo Milano „Inter“, kuriame buvo atleistas vos po 85 dienų, tačiau tai buvo 14 mačų. Šįkart jis tempė vos penkis bei 78 dienas.

Per keturis susitikimus nė vieno įvarčio nepelnęs „Crystal Palace“ klubas šiuo metu yra prasčiausia ekipa per keturias Anglijos futbolo lygas. Svarbiausia, kad Londono klubas tikrai negalėjo skųsti varžovais – žaidė su „Huddersfield“, „Arsenal“, „Swansea“ ir „Burnley“.

Nesurinkti bent 3–4 taškų iš šių rungtynių yra tikrai prastas rezultatas, tačiau atleisti trenerį vos po keturių mačų irgi atrodo skubotas sprendimas. Galbūt jo nereikėjo pasamdyti?

8. Metas skaitytis su širšėmis

Marco Silva praėjusio sezono pabaigoje sulaukė daug dėmesio, kai padarė tvarką „Hull City“ klube, tačiau šis galiausiai pasitraukė iš aukščiausios lygos. Vasarą portugalas priėmė rizikingą sprendimą ir ėmėsi darbo „Watford“ klube, kuriame pastaruoju metu treneriai viso sezono neišbūna. Vis dėlto atrodo, kad sprendimas buvo geras.

„Watford“ šeštadienį atvyko į be pralaimėjimų sezoną pradėjusios „Southampton“ ekipos tvirtovę ir išsivežė antrąją sezono pergalę bei jau 8-ąjį tašką. Pernai per visą sezoną širšės pelnė tik 40 taškų ir buvo pirmieji aukščiau iškritimo brūkšnio. Šiemet yra viena iš trijų nepralaimėjusių komandų ir kol kas rikiuojasi ketvirta.

Vasarą komandą papildė tikrai įdomūs ir geri futbolininkai, kurie muša įvarčius. Tiesa, kitą savaitę į „Watford“ namus atvyksta „Man City“, o tada du iš eilės išvykos mačai su „Swansea“ ir „West Brom“. Surinkus 4–5 taškus per šias rungtynes, komandos padėtis būtų fantastiška.

Pascalis Grossas
Pascalis Grossas

9. Pirmoji naujokų pergalė

Pirma pergalė ir pirmieji įvarčiai. Taip šeštadienį pažymėjo „Brighton“ futbolininkai, namuose net 3:1 parbloškę iki šiol be pralaimėjimų žengusią „West Brom“. Vienas rekordinių klubo vasaros pirkinių Pascalis Grossas pelnė pirmuosius du „Brighton“ įvarčius „Premier“ lygos istorijoje. Vokietis sužaidė tiesiog fantastiškas rungtynes, pridėdamas ir rezultatyvų perdavimą trečiajam įvarčiui.

Po dviejų pralaimėjimų ir lygiųjų ekipos treneris Chrisas Hughtonas buvo sušaukęs komandos susirinkimą, kur rimtai pasikalbėjo su savo komanda. Paskutinėmis perėjimų lango dienomis „Brighton“ kone desperatiškai ieškojo pastiprinimo, kurio nerado, bet šeštadienį to ir neprireikė. Susirinkimas padėjo, komanda susiėmė. Per šias rungtynes „Brighton“ į vartų plotą pataikė 6 smūgius – tiek pat, kiek per pirmuosius tris mačus kartu sudėjus.

Tai buvo pirmasis WBA pralaimėjimas, nors į rikiuotę grįžo bene svarbiausias gynėjas Jonny Evansas bei debiutavo naujokas Grzegorzas Krychowiakas.

10. Pirmoji „West Ham“ pergalė

Joe Hartas neturėjo daug darbo vienintelėse pirmadienio rungtynėse Londono olimpiniame stadione, kur „West Ham“ pagaliau iškovojo pirmuosius taškus, 2:0 parklupdydama „Huddersfield“.

Po traumos į aikštę grįžo Andy Carrollas, šįkart įmušti nepavyko Javierui Hernandezui, tačiau „Plaktukai“ nuo pat mačo pradžios užtikrintai valdė rungtynes. Nors statistika rodo du svečių smūgius į vartų plotą, tačiau vienintelę tikrai realią progą „Huddersfield“ gretose Tomas Ince'as sukūrė jau rezultatui esant 0:2, kai galingu šūviu vos nenukėlė vartų skersinio.

„West Ham“ lipo ant varžovų galvos nuo mačo pradžios ir galiausiai užlipo, nors pirmasis Pedro Obiango pelnytas įvartis buvo visiškas Fortūnos šypsnis. Tiesa, rungtynių pabaigoje kiek nuvylė iki šiol be pralaimėjimų žengusios „Huddersfield“ pastangos. Svečiai žaidė vangokai, nors po antro įvarčio ir turėjo dar kone 15 minučių žaidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito