Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Anglų legendos reakcija į Sergejaus Lavrovo žodžius: „Fuck off“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir toliau tikina, neva Rusija vykdo „specialią karinę operaciją“ Ukrainoje, kad apsaugotų šią šalį nuo karo. Gary Linekeris, legendinis Anglijos rinktinės puolėjas, atsakė į tai skandalingais žodžiais.
Gary Linekeris trumpai ir aiškiai pakomentavo S.Lavrovo (kairėje) teiginius.
Gary Linekeris trumpai ir aiškiai pakomentavo S.Lavrovo (kairėje) teiginius. / „Scanpix“ nuotr.

Eina dvyliktoji karo Ukrainoje diena. Rusijos kariuomenė toliau bombarduoja Ukrainos miestus, o nuo atakų jau žuvo šimtai žmonių, tarp jų ir kelios dešimtys vaikų.

Žuvo ir tūkstančiai Rusijos kareivių.

Tačiau Rusijoje tęsiasi propaganda. Šios šalies žiniasklaidoje pateikiama savaip sukonstruota informacija, diktuojama Kremliaus, kuris praėjusią savaitę uždarė kelis dar besilaikiusius nepriklausomus kanalus.

Buvusi Rusijos dziudo kovotoja Darija Jadova, dabar gyvenanti Ukrainoje, padėtį yra iliustravusi pavyzdžiu iš savo patirties.

„Aš galvojau, kad Rusijoje visi supranta viską. Tačiau sportininkai nežinojo, kas atsitiko, – pasakojo Ukrainoje pastaruosius kelerius metus gyvenanti rusė. – Mano močiutė gyvena Rusijoje. Jai yra 70 metų. Kai paskambinau, ji man sakė: „Daša, apie ką tu kalbi? Niekas jūsų nebombarduoja. Viskas yra gerai, baik juokauti.“

Aš pradėjau pasakoti, bet ji manimi netikėjo. „Močiute, ar manimi netiki? Jei Putinas numes ant mūsų branduolinius sprogmenis, mūsų iš viso neliks. O ji atsakė: „Ne, jis taip nepadarys. Jis – geras.“

VIDEO: V.Zelenskis: „Išgirskite mane, mieli partneriai, nuo dehidratacijos mirė vaikas. 2022 metais!“

Propaganda ir cenzūra ritasi po visą Rusiją. Sporto televizijos cenzūravo Vokietijos futbolo federacijos ženklą – jis buvo nuspalvintas mėlyna ir geltona spalvomis, bet Rusijoje žiūrovai matė tik raudoną logotipą.

Rusijos politikai irgi daro viską, kad pateiktų kitokią realybę.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, esą „Rusijos specialiosios karinės operacijos tikslas yra sustabdyti karą, kuris galėtų kilti Ukrainos teritorijoje.“

Ši citata buvo panaudota per Rusijos ambasados Didžiojoje Britanijoje paskyrą.

Žinoma, kad ji sulaukė daugybės neigiamų reakcijų.

Vienas garsiausių visų laikų Anglijos futbolininkų, po karjeros tapęs populiariu komentatoriumi, Gary Linekeris komentavo trumpai, bet stipriai.

Po S.Lavrovo žodžiais jis parašė: „Fuck off“.

Buvęs Anglijos rinktinės puolėjas, 1986 metais pasaulio čempionato rezultatyviausias žaidėjas, reguliariai komentuoja įvykius Ukrainoje savo tviterio paskyroje.

„Scanpix“ nuotr./Gary Linekeris
„Scanpix“ nuotr./Gary Linekeris

Buvęs „Leicester City“, „Barcelona“, „Tottenham Hotspur“ žaidėjas dalijosi Ukrainoje sulaikyto Rusijos kareivio išpažintimi, kur kariškis atvirai kalbėjo, jog Rusijoje žmonėms į smegenis pompuojama melagienų informacija.

G.Linekeris stebėjosi Kremliaus armijos žiaurumu ir linkėjo sėkmės drąsiems britų kariams, iškeliavusiems padėti Ukrainai.

G.Linekerio įrašas apie karo pabėgėlius irgi sulaukė daugybės atsiliepimų. Kol kas labai mažai Ukrainos žmonių pasiekė Didžiąją Britaniją, nors bendras srautas jau siekia 2 mln. – iš jų apie pusė atvyko į Lenkiją.

„Mes priėmėme daugiau oligarchų nei pabėgėlių iš Ukrainos“, – iš saviškių pasišaipė 61 metų buvęs futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius