Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Anksti futbolininko kelią baigęs V.Andriuškevičius pradeda naują karjerą už Atlanto

Buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas, žaidęs aukščiausiose Nyderlandų, JAV, Švedijos ir Lenkijos lygose, verčia naują karjeros lapą.
Vytautas Andriuškevičius
Vytautas Andriuškevičius / „Thorns“ klubo nuotr.

31-erių Vytautas Andriuškevičius, pernai kiek netikėtai paskelbęs apie profesionalaus žaidėjo karjeros pabaigą, ir pradėjęs trenerio kelią, papildė „Portland Thorns“ moterų komandos trenerių štabą.

V.Andriuškevičius bus Rhianos Wilkinson, vyriausiosios „Thorns“ trenerės, asistentas.

„Vytas jau kurį laiką dirba Portlande ir mes labai džiaugiamės, kad jis prisijungė prie mūsų. Jis atsineša didžiulę aistrą šiam žaidimui ir gilias žinias apie mūsų klubą, nes pats čia žaidė“, – gyrė lietuvį R.Wilkinson.

2016-2018 metais „Portland Timbers“ atstovavęs krašto gynėjas per 37 rungtynes (29 starto sudėtyje) įmušė 1 įvartį ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Aš dėkingas už šią galimybę dirbti su geriausiais treneriais, žmonėmis ir žaidėjais. Taip pat – už galimybę mokytis. Stengsiuosi padėti šiai komandai“, – teigė V.Andriuškevičius.

„Perėjimas iš žaidėjo karjeros į trenerio – įdomus ir kuriantis iššūkius. Tai suteikė man šansą pamatyti dalykus iš kitos perspektyvos ir aš džiaugiuosi, kad galėsiu pasidalinti savo patirtimi su „Thorns“, – tęsė lietuvis, iki šiol dirbęs „Oregon Premier Soccer“ akademijoje ir ten įgijęs JAV futbolo federacijos C trenerio licenciją.

„Portland Timbers“ klubui priklausantis „Thorns“ yra vienas stipriausių moterų futbolo klubų JAV. Praėjusiame sezone jis laimėjo NWSL lygos reguliarųjį sezoną ir taurę, o atkrintamosiose nužygiavo iki pusfinalio.

Nacionalinėje Lietuvos vyrų rinktinėje V.Andriuškevičius yra sužaidęs 31 rungtynes ir įmušęs 1 įvartį – į Portugalijos vartus.

VIDEO: V.Andriuškevičiaus įvartis portugalams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?