Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį pasaulio čempionate – anglų bandymas įšokti į didžiojo aštuoneto traukinį

Pasaulio futbolo čempionate antradienį užsibaigs aštuntfinalio etapas, o dėl paskutinių dviejų vietų susigrums Švedija ir Šveicarija bei Kolumbija ir Anglija.
Harry Kane'as
Harry Kane'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

17 val. Švedija – Šveicarija

Švedams pasaulio čempionate reikėjo laiko įsibėgėti. Iš pradžių jie 1:0 palaužė Pietų Korėją, tada paskutinėmis akimirkomis 1:2 krito prieš Vokietiją.

Paskutinės grupių etapo rungtynės buvo tikras Švedijos spindesys, kuomet net 3:0 buvo sutriuškinta Meksika.

Šveicarija Rusijoje žygiuoja kiek užtikrinčiau: 2:0 nugalėta Japonija, tada lygiosios 1:1 su Brazilija ir svarbi pergalė 2:1 prieš Serbiją.

Antradienio mačas Sankt Peterburge žada būti intriguojantis ir nenuspėjamas.

Švedija tarp aštuonių stipriausių planetos komandų buvo prieš 24 metus. Šveicarijos istorija dar liūdnesnė, mat šalis ketvirtfinalyje pastarąjį kartą kovėsi 1954-aisiais.

21 val. Anglija – Kolumbija

Anglai pirmenybes pradėjo sunkoka pergale 2:1 prieš Tunisą, tačiau tada 6:1 išsiliejo ant Panamos. Grupių turnyrą Anglija baigė antrųjų sudėčių maču su belgais, kurį pralaimėjo 0:1.

Kolumbijos kelias buvo sunkesnis: pralaimėjimas japonams 1:2, tada saldi pergalė prieš Lenkiją 3:0 ir lemiama sėkmė 1:0 rungtynėse su Senegalu.

Kolumbija aštuntfinalyje bus labai priklausoma nuo to, kokios formos į aikštę žengs Jamesas Rodriguezas, kuris pastaruoju metu vis turi sveikatos problemų.

Anglai rungtynėse su Belgija ilsino lyderius, o šiame čempionate daugiausiai įvarčių pelnė po standartinių situacijų, tad kolumbiečiams reikės būti itin atidiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas