Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antrąjį bilietą į „Premier“ lygą paskutiniame ture pačiupo „West Brom“

Praėjusiais metais paskutinę vietą Anglijos „Premier“ lygoje užėmęs ir į „Championship“ divizioną iškritęs „West Bromwich“ klubas antrajame šalies futbolo ešelone neužtruko.
„West Brom“ futbolininkai
„West Brom“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premier lyga

Birmingamo priemiesčio komandai paskutiniame sezono ture užteko lygiųjų – „West Brom“ sužaidė 2:2 su „Queens Park Rangers“ klubu.

83 taškus surinkusi komanda čempionate liko antra, vos tašku pralenkusi „Brentford“, kuri lemiamose 46-ojo turo rungtynėse namuose pralaimėjo vieniems iš pirmenybių autsaiderių „Barnsley“ – 1:2.

„West Brom“ „Premier“ lygoje be pertraukų žaidė 2010-2018 m. ir net trissyk užkopė į pirmąjį dešimtuką, bet nesėkmingai susiklosčius 2018-2019 m. sezonui turėjo grįžti į antrąjį divizioną.

Pirmąją vietą ir bilietą į „Premier“ lygą dar praėjusią savaitę užsitikrino „Leeds United“, aukščiausiame šalies divizione žaisiantis po 16 metų pertraukos.

Po paskutinio turo paaiškėjo ir keturios komandos, kovosiančios dėl paskutinio, trečiojo, bilieto į „Premier“ lygą.

Trečiąją vietą užėmęs „Brentford“ pusfinalyje rungtyniaus su šeštoje pozicijoje likusiu „Swansea“ klubu, kuris į šešetą užkopė itin dramatiškai. Velso klubas su septintoje vietoje likusiu „Nottingham Forest“ klubu surinko po lygiai taškų ir turėjo vienodą įvarčių santykį, bet aukštesnę poziciją užėmė dėl didesnio per sezoną pelnytų įvarčių skaičiaus.

Kitoje poroje susigrums lentelės kaimynai – 4-5 vietas pasidalinę Londono „Fulham“ ir „Cardiff City“ klubai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Atkrintamosios dėl patekimo į „Premier“ lygą startuos liepos 26-ąją. Pusfinaliuose komandos žais po vienerias rungtynes namuose ir išvykoje, o į finalą patekusios ekipos rugpjūčio 4-ąją išsiaiškins santykius Vemblio stadione Londone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas