Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina po dramatiškos baudinių serijos žengė į pusfinalį

Lionelis Messi ir Argentinos rinktinė iššvaistė dviejų įvarčių persvarą, buvo priversta žaisti pratęsimą, bet vis tiek sugebėjo laimėti baudinių dramą ir pasiekė FIFA pasaulio futbolo čempionato pusfinalį. Penktadienio vakarą Albiceleste dramatiškai nukovė Nyderlandų ekipą.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 2:2. Pratęsimo metu nė vienai komandai pasižymėti nepavyko, o baudinių serijoje 4:3 sėkmė lydėjo vienintelę turnyre likusią Pietų Amerikos komandą.

Pusfinalyje Argentina žais su Kroatija, kuri pirmajame ketvirtfinalyje sensacingai taip pat po baudinių serijos pranoko Braziliją.

Tarp keturių geriausių planetos komandų Argentina sugrįžo po aštuonerių metų pertraukos. 2014-aisiais Albiceleste pasiekė finalą, kuriame po pratęsimo dramatiškai pralaimėjo Vokietijai.

Su olandais Argentina irgi turi turtingą praeities istoriją, bet pasaulio čempionatuose iš keturių tarpusavio mačų „oranžiniams“ nusileido vos kartą – 1998-ųjų ketvirtfinalyje.

1978-aisiais finale, 2014-aisiais pusfinalyje ir šiemet ketvirtfinalyje stipresnė buvo Argentina.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

35-ąją minutę L.Messi atliko fantastišką perdavimą pažeme tarp varžovų gynėjų bei išvedė prieš vartininką Nahuelį Moliną. Šis nesuklydo ir pelnė pirmą savo įvartį atstovaudamas nacionalinei komandai.

73-ąją minutę jau Marcosas Acuna uždirbo Denzelio Dumfrieso pražangą baudos aikštelėje ir paskirtą baudinį užtikrintai realizavo L.Messi.

Tačiau tai nebuvo pabaiga.

Po dešimties minučių po keitimo aikštėje pasirodęs Woutas Weghorstas tiksliu smūgiu sugebėjo grąžinti intrigą.

Išsigelbėjimui Nyderlandai turėjo dar dešimt minučių ir dar tiek pat prie pagrindinio laiko pridėjo mačo arbitras. Einant 100-ąjai minutei prie savo baudos aikštelės apmaudžiai prasižengė Germanas Pezzella.

Tai buvo paskutinis olandų vilties šiaudas, už kurio jie užsikabino. Teunas Koopmeinersas klastingai įžaidė ataką, atliko perdavimą į baudos aikštelę įkertančiam W.Weghorstui ir šis iš kelių metrų pelnė antrą savo įvartį bei išplėšė pratęsimą. Jame abi komandos turėjo progų, argentiniečiai buvo arti įvarčio, bet Enzo Fernandezas pataikė į virpstą.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Visgi baudinių serijoje argentiniečiai iš karto perėmė iniciatyvą. Pirmi du mušę olandai Virgilas van Dijkas ir Stevenas Berghuisas pergudrauti Emiliano Martinezo nesugebėjo, o L.Messi ir Leandro Paredesas neklydo.

Nors vėliau neįmušė ir Enzo Fernandezas, iniciatyvos argentiniečiai iš savo rankų neišleido – Lautaro Martinezas lemiamą baudinį smūgiavo labai užtikrintai.

Nyderlandai – Argentina 2:2
(Baudiniai – 3:4)

35' (0:1) Nahuelis Molina
72' (0:2) Lionelis Messi (11m)
83' (1:2) Woutas Weghorstas
90+10' (2:2) Woutas Weghorstas

Nyderlandai (3-4-1-2): Andriesas Noppertas; Nathanas Ake, Virgilas van Dijkas, Jurrienas Timberis; Daley Blindas, Frenkie de Jongas, Martenas de Roonas, Denzelis Dumfriesas; Cody Gakpo, Stevenas Bergwijnas, Memphis Depay'us.

Argentina (5-3-2): Emiliano Martinezas; Nahuelis Molina, Cristianas Romero, Nicolas Otamendi, Lisandro Martinezas, Marcosas Acuna; Rodrigo de Paulas, Enzo Fernandezas, Alexis Mac Alisteris; Julianas Alvarezas, Lionelis Messi.

Teisėjas – Antonio Mateu Lahozas (Ispanija)

Lusailas. Lusailo stadionas.


Rungtynių eiga:

Baudinių serija:

Lautaro Martinezo šūvis užtikrintas. Argentina keliauja į pasaulio čempionato pusfinalį. 4:3.

Luukas de Jongas irgi tikslus – 3:3.

Enzo Fernandezas įtampos neatlaiko ir šauna pro šalį. 3:2.

Woutas Weghorstas irgi neklysta.

Gonzalo Montielis taip pat smūgiuoja užtikrintai – 3:1.

Teunas Koopmeinersas smūgiuoja tiksliai. Olandų viltis dar gyva.

Leandro Paredesas smūgiuoja fantastiškai – 2:0.

Stevenas Berghuisas pergudrauti Emiliano Martinezo taip pat nesugeba. Olandų padėtis tampa labai sudėtinga.

Lionelis Messi smūgiavo labai užtikrintai. Argentina įgijo pranašumą – 1:0.

Pirmieji muša olandai. Virgilas van Dijkas imasi iniciatyvos, bet Emiliano Martinezas sužaidė nuostabiai ir atrėmė pirmą „oranžinių“ bandymą.

120 min. Enzo Fernandezas tolimu smūgiu pataiko į virpstą. Pratęsimas baigiasi. Mūsų laukia dar viena baudinių serija.

115 min. Pratęsimo metu aktyvesni argentiniečiai. Gerą progą turėjo Lautaro Martinezas, bet paskutinę akimirką jo smūgį sugėrė Virgilas Van Dijkas.

100 min. ĮVARTIS! Įvyksta stebuklas. 10 pridėto laiko minutę olandai nuostabiai įžaidžia baudos smūgį ir Woutas Weghorstas iš kelių metrų siunčia kamuolį į vartus. Keliausime į pratęsimą – 2:2.

90 min. Pridedama dešimt minučių.

89 min. Nyderlandai organizuoja varžovų vartų šturmą. Aistrų vis daugiau.

83 min. ĮVARTIS! Olandai ginklų nesudeda. Po keitimo aikštėje pasirodęs Woutas Weghorstas taikliu smūgiu grąžina intrigą.

72 min. ĮVARTIS! Olandų situacija dramatiškai blogėja. Denzelis Dumfriesas už pražangą baudos aikštelėje prieš Marcosą Acuną baudžiamas baudiniu. Lionelis Messi užtikrintai jį realizuoja. 2:0.

63 min. Lionelis Messi atlieka įspūdingą reidą ir yra griaunamas baudos aikštelės prieigose. Pats Argentinos kapitonas atlieka baudos smūgį, bet kamuolys praskrieja kiek virš skersinio.

55 min. Po pertraukos olandai atrodo atkutę ir ilgiau žaidžia su kamuoliu, bet argentiniečiai labai patikimai ginasi ir patys laukia savo šanso.

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi.

35 min. ĮVARTIS! Lionelis Messi sukuria dar vieną stebuklą ir atlieka fantastišką perdavimą pažeme per kelis priešininkus. Nahuelis Molina iššoka vienas prieš vartininką ir nesuklysta. 1:0.

33 min. Lionelis Messi atmeta kamuolį Rodrigo de Pauliui ir šis smūgiuoja iš toli. Nyderlandų vartininkas nesunkiai kamuolį sugauna.

25 min. Pirmą rimtesnę progą turi ir olandai, bet Memphis Depay'us kaire koja muša netiksliai.

22 min. Lionelis Messi turi pirmą realią galimybę, bet iš maždaug 20 metrų šauna virš vartų.

15 min. Argentinos atakos nesiliauja, bet paskutiniame aikštės trečdalyje akivaizdžiai trūksta tikslumo.

8 min. Rungtynių pradžioje argentiniečiai aktyvesni, bet rimto pavojaus Andrieso Nopperto ginamiems vartams – kol kas nėra.


Pusfinalyje šios poros nugalėtojams kovos su Kroatija, kuri pirmajame ketvirtfinalyje pateikė didžiulę sensaciją po baudinių eliminavusi Braziliją.

Aštuntfinalio etape problemų neturėjo nė viena komanda. Argentina 2:1 pranoko Australijos komandą, tuo tarpu olandai 3:1 nugalėjo JAV futbolininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas