Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmaudžiau nebūna: „Džiugas“ greičiausiai neteks skambios pergalės Šiauliuose

Staigmeną Lietuvos futbolo čempionate sukūręs Telšių „Džiugas“ priverstas ne džiūgauti, o graužtis nagus.

Žemaičiai penktadienio vakarą išvykoje sugebėjo nugalėti vieną iš šio sezono A lygos lyderių – FA „Šiaulių“ klubą, bet šios pergalės ir už ją skiriamų 3 taškų „Džiugo“ metraščiuose greičiausiai neišvysime.

Priežastis – itin apmaudi. Baigiantis rungtynėms portugalo Joao Prateso vadovaujamas trenerių štabas apsiskaičiavo arba pamiršo 3 lietuvių taisyklę.

88 minutę Motiejų Burbą, atlikusį rezultatyvų perdavimą vieninteliam rungtynių įvarčiui, pakeitė juodkalnietis Andrija Krivokapičius ir „Džiugo“ gretose liko tik 2 lietuviai.

VIDEO: „Šiauliai“ – „Džiugas“ rungtynių santrauka

Pagal A lygos nuostatus, 17.5.1 straipsnį, „žaidėjų keitimo atveju turi būti užtikrinama, kad po keitimo aikštėje komandos sudėtyje žaistų bent 3 Lietuvos Respublikos piliečiai“.

Telšiškiai dar bandė taisyti savo klaidą – vos po 2 minučių buvo atliktas dar vienas keitimas, į aikštę žengė trečiasis lietuvis Martynas Vasiliauskas, pakeitęs legionierių iš Angolos Aldairą Ferreirą, bet nuostatai vis tiek liko pažeisti.

Nuo 88 iki 90 minutės „Džiugo“ ekipoje aikštėje buvo tik 2 lietuviai.

„Šiuo metu kaip tik rašome protestą“, – šeštadienio rytą 15min patvirtino „Šiaulių“ futbolo akademijos techninis direktorius Deivis Kančelskis.

Apie gautą protestą šeštadienio popietę oficialiai patvirtino ir A lyga.

„Nežinome koks bus sprendimas, tai – LFF Drausmės komiteto darbas, bet už tokius nuostatų pažeidimus įprastai taikomas techninis pralaimėjimas“, – svarstė D.Kančelskis.

Tai reikštų, kad nuo 37 minutės, kuomet įspūdingą įvartį baudos aikštėje suklaidinęs kelis varžovus pelnė portugalas Nuno Pereira, pirmavęs ir nugalėjęs „Džiugas“ galiausiai turėtų susitaikyti su techniniu pralaimėjimu 0:3.

Pergalė ir 3 taškai būtų įrašyti „Šiaulių“ klubui.

Tiesa, iš karto po rungtynių kalbinant trenerius, apie protesto galimybę užsiminta nebuvo.

„Taip, kaip mes priimame pergales, taip vyriškai mums reikia priimti ir šį pralaimėjimą, – kalbėjo „Šiaulių“ strategas Mindaugas Čepas. – Pagarba „Džiugo“ vyrams. Jie atidavė daug jėgų ir pelnytai nugalėjo. Mes susimovėm, buvom ne tokie... Taip, popieriuje mes galbūt esame garsios pavardės, kaip sakė kolega treneris, bet žaidžia gyvi žmonės. „Džiugas“ šiandien buvo pasiruošęs mirti aikštėje. Kovojo dėl kiekvieno žemės lopinėlio. Reikia pasveikinti juos su pergale.“

VIDEO: Mindaugo Čepo komentaras (2023-08-11)

„Gerai pasiruošėme rungtynėms, nes žinojome, kad galime laimėti, – teigė „Džiugą“ treniruojantis J.Pratesas. – Įmušėme tikrai gražų įvartį. Žaidėjų nusiteikimas buvo fantastiškas. Jie išpildė viską būtent taip, kaip ruošėmės šią savaitę treniruotėse. Pergalė – puiki premija mums.“

VIDEO: Joao Prateso komentaras (2023-08-11)

A lygos rikiuotėje „Šiauliai“ šiuo metu turi 47 taškus ir užima 3 vietą. Pridėjus minėtus 3 taškus šiauliečiai savo pozicijos nepakeistų, bet priartėtų prie 2 vietą užimančio Vilniaus „Žalgirio“ (53 tšk.).

„Džiugui“ pergalės praradimas būtų kur kas skaudesnis. Dėl išlikimo lygoje kovojantys telšiškiai šiuo metu žengia devinti ir jei sezonas baigtųsi šiandien, turėtų kovoti peržaidimo rungtynėse su I lygos vicečempionais.

Žemaičiai po staigmenos Šiauliuose jau buvo susikrovę ir net 8 taškų atsargą prieš paskutinę vietą užimančius Vilniaus „Riterius“ (15 tšk.), bet, pritaikius techninį pralaimėjimą, šis atstumas susitrauktų iki 5-ių.

Paskutinę vietą A lygoje užėmusi ekipa krenta žemyn, savo poziciją užleisdama I lygos čempionams.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas