Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Argentina kraustosi iš proto: į euforiją puolusioje šalyje – triumfas iki mirties

Visiškai paralyžiuotas eismas, daugiau nei milijonas argentiniečių centrinėje Buenos Airių aikštėje ir linksmybės per visą naktį.

Po 36 metų pertraukos pasaulio futbolo čempionės vardą susigrąžinusi šalis puolė į euforiją ir iš laimės kraustosi iš proto.

Skaičiuojama, kad centrinėje sostinės Buenos Airių aikštėje, kurioje stovi garsusis obeliskas, susigrūdo daugiau nei milijonas sirgalių. Žinoma, visų išėjusių į gatves suskaičiuoti tiesiog neįmanoma.

Tūkstančiai argentiniečių pergalės dainas traukė ir kituose šalies miestuose, kaip Rosarijuje, kuriame iš laimės šokinėjo po Lionelio Messi močiutės langais.

Argentiniečiai šventė visą naktį – eismas centrinėje sostinės dalyje normalizavosi tik paryčiais, tačiau švenčiantys argentiniečiai ir toliau nesiskirstė, praneša Clarin.com.

Dalis jų net rizikavo gyvybe ir lipo ant 67 aukščio obelisko viršaus.

Tas pats Clarin.com skelbia, kad triumfo naktį nepavyko išvengti ir aukų. Tragiška lemtis ištiko triumfuojantį motociklininką, kurį, pasak pranešimo, pražudė ant jo kaklo kabėjusi Argentinos vėliava, įsisukusi į motociklo ratą.

„Scanpix“ nuotr./Beprotiškos argentiniečių linksmybės Buenos Airėse
„Scanpix“ nuotr./Beprotiškos argentiniečių linksmybės Buenos Airėse

Beprotiškai linksminosi ir patys Argentinos futbolininkai, iš laimės drabužinėje šokinėję žemyn galva net į šiukšliadėžę.

Dar didesnių linksmybių Argentinoje laukiama Lioneliui Messi ir nacionalinei komandai sugrįžus namo.

Kol kas nėra tiksliai žinoma, kaip atrodys tautos didvyrių sutikimo šventė. Planuojama, kad privačiu lėktuvu iš Kataro po sustojimo Romoje pasipildyti kuro Albiceleste turėtų grįžti pirmadienio vakarą.

Kelionė iš Kataro į Buenos Aires turėtų užtrukti net 21 valandą.

Kol kas nėra žinoma ir futbolininkų sutiktuvių vietą, tačiau manoma, kad svarbiausia scena turėtų stovėti Gegužės aikštėje Buenos Airių senamiestyje, o rinktinė po sostinę turėtų važinėti atviru autobusu.

Trečią sykį istorijoje planetos futbolo čempione Argentina tapo sekmadienį Katare po neįtikėtinos dramos finale ir 11 m baudinių serijos 4:2 palaužusi titulą gynusią Prancūziją.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 2:2, o pratęsimas – 3:3.

35-erių L.Messi pirmą sykį tapo pasaulio čempionu, pakartodamas Argentinos dievaičių Mario Kempeso (1978 m.) ir Diego Armando Maradonos (1986 m.) pasiekimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas