Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Euforija – ne fotomontažas: Argentina pergalę prieš Kroatiją šventė kaip po finalo

Nuo vėlyvo antradienio vakaro internete plinta pora didžiulės minios nuotraukų su paaiškinimu, kad Argentina taip švenčia patekimą į pasaulio futbolo čempionato finalą. Įspūdingas vaizdas nėra fotomontažas – argentiniečiai iš tiesų taip sutiko džiaugsmingą žinią.
Atšvęsti nacionalinės futbolo komandos patekimą į pasaulio čempionato finalą Buenos Airėse susirinko šimtatūkstantinė minia
Atšvęsti nacionalinės futbolo komandos patekimą į pasaulio čempionato finalą Buenos Airėse susirinko šimtatūkstantinė minia / Ekrano nuotr. iš „Facebook“

Itin aktyviai įvairiuose socialiniuose tinkluose platinamas dviejų nuotraukų koliažas. Vienoje matyti žmonių minia didelėje aikštėje, kurios viduryje stūkso obeliskas.

Kitoje žmonės matyti iš arčiau. Virš jų galvų plevėsuoja kelios Argentinos vėliavos.

„Argentinai patekus į 2022 m. pasaulio čempionato finalą, Buenos Airių gatvėse knibžda futbolo gerbėjų, – prie šių vaizdų pakomentuota vienoje vk.com paskyroje. – Kokia bus laimė, jei jų komanda laimės taurę.“

Ekrano nuotr. iš vk.com/Atšvęsti nacionalinės futbolo komandos patekimą į pasaulio čempionato finalą Buenos Airėse susirinko šimtatūkstantinė minia
Ekrano nuotr. iš vk.com/Atšvęsti nacionalinės futbolo komandos patekimą į pasaulio čempionato finalą Buenos Airėse susirinko šimtatūkstantinė minia

Viena „Facebook“ vartotoja iš Lietuvos suabejojo, kad tikrai mato argentiniečių reakciją į futbolo komandos pasiekimus Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionate: „Garantuotai paėmė vaizdą iš „Foje“ konco (aš ten buvau! tikrai tokia minia buvo) ir permontavo. Jie gi dar turi laimėti finalą.“

Taip pat skaitykite: Iki išsvajoto Gralio L.Messi liko žingsnis: Argentina pusfinalyje sudaužė Kroatiją

Atvirkštinė nuotraukos paieška internete rodo, kad jos abejonės – be pagrindo.

Koliažu daugybė socialinių tinklų vartotojų ėmė dalytis nuo vėlyvo antradienio vakaro, paaiškėjus pirmojo šių metų čempionato pusfinalio rezultatams. Kaip žinoma, Argentina jame 3:0 sutriuškino Kroatijos rinktinę ir šeštą kartą pateko į pasaulio pirmenybių finalą.

VIDEO: Šimtatūkstantinė argentiniečių minia švenčia nacionalinės futbolo komandos patekimą į pasaulio čempionato finalą Katare

Panašūs ir vien viršutinės nuotraukos – minios aplink obeliską – paieškos rezultatai. Šįkart „Google“ iškart išmeta nuorodų į tekstus apie Argentinos nacionalinę futbolo rinktinę.

Šioje nuotraukoje tikrai matyti Buenos Airės – virš minios iškilęs obeliskas yra vienas iš Argentinos sostinės simbolių.

Paieška nuveda ir į kelis žiniasklaidos pranešimus apie reakciją į komandos patekimą į finalą. Jie iliustruoti tomis pačiomis nuotraukomis.

Čia nurodytas ir viršutinės nuotraukos autorius – Luisas Robayo. „Argentinos gerbėjai susirinkę Buenos Airių centre atšvęsti „baltai mėlynųjų“ patekimą į pasaulio pirmenybių finalą“, – taip paaiškinta po kadru.

Kaip skelbiama, aikštėje susirinko apie 100 tūkst. žmonių. Jie šoko, mojavo vėliavomis ir kitaip linksminosi, skandavo komandos kapitono Lionelio Messi pavardę.

Taip pat skaitykite: Lionelis Messi nepasiuntė Volodymyro Zelenskio paskui laivą: nuotrauką kažkas pakeitė

Koliažu savo paskyrose „Facebook“ bei „Twitter“ pasidalijo ir JAV kabelinė sporto televizija ESPN.

Beje, panašios emocijos po sėkmingo futbolininkų pasirodymo tarptautiniuose turnyruose Argentinoje – ne naujiena. Ne mažiau audringai Buenos Airėse buvo švenčiamas patekimas į 2014-ųjų pasaulio čempionato finalą.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Ne visi patikėjo, kad argentiniečius galėjo apimti tokia euforija
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Ne visi patikėjo, kad argentiniečius galėjo apimti tokia euforija

Tuomet „baltai mėlynieji“ po baudinių 4-2 (0:0) laimėjo prieš Nyderlandus, bet kovoje dėl aukso po pratęsimo rezultatu 0:1 nusileido Vokietijai.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas