Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Artūras Gimžauskas: „Utenio“ ekipai šį sezoną pritrūko lyderio

Lietuvos futbolo sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos. Iki čempionato pabaigos ekipoms beliko sužaisti keturis susitikimus A lygoje. Tiesa, septynios A lygos ir viena pirmos lygos komanda po dar vieną susitikimą sužais Lietuvos taurės ketvirtfinalyje.
Valentinas Jeriomenko
Valentinas Jeriomenko / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Utenio“ komandos direktorius Artūras Gimžauskas sutiko pakalbėti apie debiutinį ekipos sezoną bei likusius sezono tikslus.

– Kaip vertinate debiutinį „Utenio“ sezoną A lygoje?

– Vertinu patenkinamai. Tokia yra mano, kaip ekipos vadovo nuomonė. Aišku, pirmasis sezonas visada būna sunkus, bet manau, kad labiausiai mums trūksta rezultatyvumo. Gynyba rungtyniauja pakankamai gerai ir ekipa praleidžia mažai įvarčių, tad jiems priekaištų yra mažiausiai. Tačiau ekipai kažko šiek tiek pritrūksta realizuojant progas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Gimžauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Gimžauskas

Vertinant labai paprastai, tai buvo pirmasis sezonas ir galbūt buvo šiek tiek klaidų komandos komplektacijoje, tad stengsimės ateityje jas ištaisyti.

– Kokie tikslai buvo keliami komandai prieš sezoną ir ar jie išliko tokie patys ir sezonui įsibėgėjus?

– Tikslai nesikeitė. Sezono pradžioje buvo keltas tikslas įsitvirtinti A lygoje, o kalbant apie vietas tai buvo 5-7 vieta pirmenybėse. Tikimės, kad šį tikslą pavyks pasiekti.

– Šį sezoną „Utenis“ garbingai kovojo su čempionato grandais ir atėmė nemažai taškų iš „Atlanto“, „Sūduvos“ ir „Trakų“. Ar tikėjotės tokio žaidimo prieš pirmenybių favoritus ?

– Komandai visada yra lengviau nusiteikti rungtyniauti prieš stiprią komandą, nei, tarkim, žaidžiant su lygiaverčiu varžovu. Ir ta didesnė vidinė motyvacija futbolininkams padeda. Nesakau, kad būna sunku nusiteikti prieš silpnesnius varžovus, tačiau taip jau būna, kad prieš favoritus nusiteikimas didesnis.

Tai taip pat yra tas rodiklis, kuris mums parodo, kad reikia komandai ieškoti lyderio, kuris žaidžiant su lygiaverčiais varžovais būtų tas žmogus, kuris galėtų nulemti rungtynių eigą savo individualiais veiksmais. Mes stengėmės surinkti panašaus meistriškumo žaidėjus ir manau, kad tai mums pavyko, tačiau turbūt to akivaizdaus lyderio, kuris lygioje kovoje galėtų pakeisti rungtynių likimą, „Uteniui“ pritrūko.

- Lietuvos taurės varžybose patekote į ketvirtfinalį. Ar galima teigti, kad svarbiausias likusio sezono uždavinys „Uteniui“ yra atsirevanšuoti „Stumbrui“ ir iškopti į pusfinalio etapą?

– Tikslų iškopti į pusfinalį tikrai turime. Dar sezono pradžioje buvo nuspręsta siekti 5-7 vietų A lygoje ir pasistengti patekti į taurės varžybų pusfinalį.

– Per likusias keturias rungtynes A lygoje komandos tikslas bus aplenkti „Stumbrą“ ir pakilti į šeštąją vietą pirmenybėse?

– Tikrai taip.

– Kalbant apie kitą sezoną, ar komandos treneris bei pagrindiniai žaidėjai turi sutartis ateinantiems metams?

utenio nuotr./Mindaugas Čepas
utenio nuotr./Mindaugas Čepas

– Mes su Mindaugu Čepu pasirašėme sutartį trims sezonams, tad ji vis dar bus galiojanti. Tokia yra „Utenio“ filosofija – mes norime išlaikyti ekipos branduolį, tad stengsimės tą padaryti, o kaip tai pavyks įgyvendinti, labiausiai priklauso nuo finansų.

– Komandai rungtyniaujant Utenoje, rungtynes vidutiniškai stebėdavo po 669 žiūrovus per susitikimą. Ar tokio lankomumo ir tikėjotės prieš sezoną?

– Kaip bebūtų keista, bet labai panašų lankomumą turėjome ir pirmoje lygoje. Tad ta žiūrovų auditorija yra jau susidariusi. Mes stengiamės prisidėti prie vaikų futbolo ir įtraukti jų tėvus bei taip plėsti tą visuomenę, kuri domisi futbolu. Aš tikiu, kad ateityje ta futbolo bendruomenė tiktai didės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas