Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt 13-ojo turo išvadų

Antonio Conte ir vėl nesugebėjo išgliaudyt „Liverpool“ ekipos riešuto, „Arsenal“ gavo dovanėlę Bernlyje antrus metus paeiliui, o čempionato lyderėms iš Mančesterio teko raitotis rankoves ir paplušėti iš peties. Bet abi jos sugebėjo ištrūkti nepažeistos. Apie visa tai ir ne tik – tradicinėje Anglijos „Premier“ lygos 13-ojo turo apžvalgoje.
„Premier“ lygos 13-asis turas
„Premier“ lygos 13-asis turas / „Scanpix“ nuotr.

Niūrūs debesys vos pradėjus dirbti?

Londono „West Ham United“ – „Leicester City“ 1:1

Panašu, jog naujuoju „West Ham United“ ekipos gelbėtoju Davidas Moyesas netapo.

Nors po mačo prieš „Leicester City“ strategas gyrė savo komandos sirgalius, kurie „padėjo ekipai atsitiesti ir išplėšti tašką“, dar vienos lygiosios D.Moyesą vargu ar turėtų džiuginti.

2017-aisiais namų rungtynėse D.Moyesas nesugebėjo laimėti nė vieno mačo iš 11 (4 lygiosios ir 7 pralaimėjimai). Iki šiol tokį nedžiuginantį pasiekimą lygoje turėjo tik Mickas McCarthy, kuris 2005-aisiais per 11 mačų buvo ištraukęs vos tris lygiąsias.

Neišsprendžiamas A.Conte galvosūkis

„Liverpool“ – Londono „Chelsea“ 1:1

„Chelsea“ ir septintą kartą iš eilės nepralaimėjo viešėdamas „Anfield“, tačiau komandos vyriausiasis treneris vargu ar dėl to labai galėjo džiaugtis.

Nors po mačo Antonio Conte pripažino, kad ir taškas Liverpulyje yra geras rezultatas, nes mūšiai Mersisaide visuomet pareikalauja labai daug jėgų, „Liverpool“ riešuto italas ir vėl neperskėlė.

„Liverpool“ komanda yra vienintelė dabartinėje „Premier“ lygoje, kurios A.Conte dar nėra pavykę įveikti. Nepavyko ir šį savaitgalį.

Galvos nukirtimas davė efektą – bent trumpalaikį

Londono „Tottenham Hotspur“ – „West Bromwich Albion“ 1:1

Išsikrapštė, bet... Londono klubas dar kartą kluptelėjo žaisdamas su varžovu, iš kurio pasiimti planavo tris taškus, ir panašu, jog nelaimėjęs antrą savaitgalį iš eilės po truputį tolsta nuo lyderių trejeto.

„Nežaidėme pakankamai gerai, kad nusipelnytume daugiau“, – mačą įvertino išlyginamąjį įvartį tik 74-ąją minutę pelnęs Harry Kane'as.

Dar skaudžiau, kad Londono ekipą jų pačių aikštelėje sustabdė kraujuojanti komanda. „West Brom“ tik prieš šešias dienas buvo likęs be atleisto vyriausiojo trenerio Tony Pulliso, tačiau šios permainos davė puikų efektą.

Komandai šiame mače laikinai vadovavo buvęs T.Pulliso asistentas Gary Megsonas, o pagrindiniu favoritu tapti naujuoju „strazdų“ dirigentu laikomas Alanas Pardew.

Tokį „Swansea“ gali išgelbėti tik stebuklas

„Swansea City“ – „Bournemouth“ 0:0

„Gulbės“ pagaliau nutraukė keturių pralaimėjimų seriją, tačiau vargu ar tai guodžia.

Komanda vėl nelaimėjo, nors Velse šį savaitgalį tikrai neviešėjo koks nors Anglijos futbolo sunkiasvoris. Lygiosios reiškia, kad „Swansea City“ jau nesugeba laimėti penktųjų rungtynių iš eilės.

Ilgiausia „juoda“ serija – šeši mačai – jau lengviau nei ranka pasiekiama. Visi faktai rodo, kad greičiausiai klubas bus priverstas atsisveikinti su elitiniu divizionu.

Maža to, „Swansea“ jau net nesugeba įmušti trečiose rungtynėse iš eilės. To komandos gerbėjai neregėjo jau ketverius pastaruosius metus.

Sunkiausias Jose Mourinho mačas

„Manchester United“ – „Brighton & Howe Albion“ 1:0

Jose Mourinho galėjo lengviau atsipūsti. Braitono ekipą „raudonieji velniai“ vis dėlto sugebėjo įveikti, nors antroje rungtynių pusėje net žaisdami savo aikštėje buvo priversti kaip reikiant prakaituoti gindamiesi nuo naujoko atakų.

Ne su tokiu žaidimu laimimi čempionatai, tačiau šeštadienio vakarą savo tikslą Jose Mourinho pasiekė ir pavadino šiuos tris taškus „sunkiausiu maču šį sezoną“.

Kitas dalykas, kuris vis dėlto krenta į akis, ir kuris turi džiuginti „ypatingąjį“ – žaidimas prie savų vartų. „Man Utd“ vėl nepraleido įvarčio, o šį sezoną iš savo vartų tinklo krapštė vos šešis kamuolius. Tai yra geriausias komandos rezultatas per pirmuosius 13 mačų per pastarąjį dešimtmetį.

Su tokia gynyba jau gali laimėti ir čempionatus.

Užkeikimas tęsiasi

Londono „Crystal Palace“ – „Stoke City“ 2:1

Nors „Crystal Palace“ šį sezoną tikrai nedemonstruoja įspūdingų rezultatų, Stauko ekipai tai yra viena neparankiausių komandų.

„Stoke City“ Londone „erelių“ neįveikia jau penkerias pastarąsias rungtynes (1 lygiosios ir 4 pralaimėjimai).

Tiesa, šį kartą svečiai pralaimėjo ypač skaudžiai – pačioje dvikovos pabaigoje, kai antrą pridėto laiko minutę Mamadou Sakho pelnė pergalingą įvartį.

„Crystal Palace“ vis dar lieka turnyro lentelės dugne, bet antra sezono pergalė leidžia Roy'aus Hodgsono ekipai tikėtis, kad dar yra šansų stebuklingai pabėgti iš iškritimo zonos.

Kai tampama svečių komanda

„Newcastle United“ – „Watford“ 0:3

Votfordo ekipa šį sezoną ir toliau stebina ypač solidžiu žaidimu. Ypač svečiuose.

Šiemet „širšės“ per septynis mačus svečiuose jau spėjo surengti daugiau taškų (13) nei per viso praėjusio sezono išvykas (12).

Maža to, pergalė Niukaslyje buvo pati didžiausia „Watford“ pergalė svečiuose per pastaruosius 20 metų.

Geltonai juodų „širšių“ iš Votfordo apsilankymo tuoj pradės bijoti net ir „Premier“ lygos sunkiasvoriai.

„Man City“ akcijos vis labiau kyla

„Huddersfield Town“ – „Manchester City“ 1:2

Mančesterio ekipa įrodinėja, kad yra labai rimtai nusiteikusi sugrįžti į „Premier“ lygos viršūnę.

Šį savaitgalį Pepo Guardiolos vyrai įrodė, kad gali ne tik stebinti įvarčių fejerverkais, bet ir parodyti charakterį atsilikdami.

Hadersfildo ekipa nustebino pirmenybių lyderius pirmojo kėlinio pabaigoje, tačiau net „įvartis į drabužinę“ svečių neišmušė.

„Man City“ tapo pirmuoju klubu per 25 „Premier“ lygos metus, kuriam iš pirmųjų 13 mačų pavyko išspausti net 37 taškus. Įspūdinga paraiška titului, tiesa?

Dar viena intriguojanti detalė – tai buvo vos pirmosios „City“ rungtynės nuo 1995-ųjų, kai klubas laimėjo aukščiausios lygos mačą atsilikdamas prieš pertrauką.

Bėdų daug ir jos gilios

„Southampton“ – Liverpulio „Everton“ 4:1

Liverpulio mėlynosios pusės problemos tik gilėja. Keturi praleisti įvarčiai žaidžiant su „Southampton“ ir beviltiškas pralaimėjimas vėl klubą bloškė į skaudžią realybę.

Svečiuose „Everton“ išvis žaidžia beviltiškai ir jau nesugeba laimėti 15 mačų iš eilės. Tiesa, iki visiško dugno dar rezervo yra – visų laikų komandos blogiausia serija (19 nelaimėtų rungtynių) tęsėsi nuo 1996-ųjų gruodžio ir truko visus metus.

„Everton“ negelbsti net solidusis pirkinys Gylfi Sigurdssonas. Islandas ketvirtą kartą iš eilės savo įvartį „Premier“ lygoje įmušė smūgiuodamas iš už baudos aikštelės, bet Liverpulis šansų neturėjo. Jokių.

Ant to paties grėblio

„Burnley“ – Londono „Arsenal“ 0:1

Puikiai šiemet rungtyniaujančio „Burnley“ vyriausiais treneris Seanas Dyche buvo įsiutęs už į jo komandos vartus per pridėtą rungtynių laiką skirtą 11 metrų baudinį, tačiau tiesa yra ta, kad trys taškai įkrito į „kanonierių“ taupyklę.

Vienintelis Alexio Sanchezo smūgis nuo 11 metrų žymos leido „Arsenal“ laimėti nepaprastai sunkią dvikovą, tačiau kartėlio ir klausimų po šio mačo liko nemažai.

Ypač „Burnley“ ekipai skaudu dėl to, kad tokiu pačiu būdu klubas pralaimi jau antrus metus ir trečią kartą iš eilės. Praėjusį sezoną Bernlyje vienintelį mačo įvartį Laurentas Koscielny įmušė 93-ąją minutę, o Londone A.Sanchezas pergalingą smūgį atliko... tik 98-ąją. Kas sakė, kad futbolo rungtynės trunka 90 minučių?

Turnyro lentelė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Manchester City 13 12 1 0 42:8 37
2 Manchester United 13 9 2 2 28:6 29
3 Chelsea 13 8 2 3 24:11 26
4 Arsenal 13 8 1 4 23:16 25
5 Tottenham Hotspur 13 7 3 3 21:10 24
6 Liverpool 13 6 5 2 25:18 23
7 Burnley 13 6 4 3 12:10 22
8 Watford 13 6 3 4 22:21 21
9 Brighton & Hove Albion 13 4 4 5 13:14 16
10 Southampton 13 4 4 5 13:15 16
11 Huddersfield Town 13 4 3 6 9:19 15
12 Leicester City 13 3 5 5 17:19 14
13 Bournemouth 13 4 2 7 11:14 14
14 Newcastle United 13 4 2 7 11:17 14
15 Stoke City 13 3 4 6 16:26 13
16 Everton 13 3 3 7 13:28 12
17 West Bromwich Albion 13 2 5 6 10:19 11
18 West Ham United 13 2 4 7 12:26 10
19 Swansea City 13 2 3 8 7:15 9
20 Crystal Palace 13 2 2 9 8:25 8

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai