Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ašaras keitė džiaugsmas – Vokietijos rinktinė atsisveikino su Bastianu Schweinsteigeriu

Vokietijos futbolo rinktinės gretose trečiadienio vakarą paskutines savo rungtynes sužaidė saugas 31 metų Bastianas Schweinsteigeris. Vokiečiai kontrolinėse rungtynėse 2:0 įveikė Suomijos vienuolikę.
Atsisveikinimas su Bastianu Schweinsteigeriu
Atsisveikinimas su Bastianu Schweinsteigeriu

Būdamas 19-metis futbolininkas 2004 metais debiutavo Vokietijos rinktinės gretose ir nuo tada niekada neatsisakė atstovauti nacionalinei komandai.

Apie karjeros rinktinėje pabaigą saugas paskelbė prieš mėnesį, o paskutinėse rungtynėse negalėjo sulaikyti emocijų ir ašarų.

Monchengladbache vykusio susitikimo pradžioje pristatant B.Schweinsteigerį sirgaliams buvo rodomi epizodai su geriausiais saugo momentais rinktinėje. Pats futbolininkas negalėjo sulaikyti ašarų.

Su rinktine žaidėjas 2006 metų pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius, o 2014 metais tapo pasaulio čempionu.

B.Schweinsteigeris yra pasaulio rekordininkas pagal didžiuosiuose turnyruose – Europos ir pasaulio čempionatai – sužaistų rungtynių skaičių – 38 rungtynės.

Iš viso B.Schweinsteigeris nacionalinėje komandoje sužaidė 121 mačus – tai ketvirtas geriausias rezultatas po Lotharo Matthaeuso, Miroslavo Klose ir Lukaso Podolskio. Pastarasis karjerą komandoje pradėjo tose pačiose rungtynėse 2004 m., o baigė irgi neseniai.

Paskutinėse saugo rungtynėse trečiadienį vokiečiams įvartį pelnė kylanti žvaigždė – 20-metis Maxas Meyeris. Antrasis įvartis krito į savus vartus – įsimušė suomis P.Arajuuri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai