Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleidžiamą V.Dambrauską prie „Ludogorec“ vairo veikiausiai pakeis M.Nikoličius

Valdo Dambrausko netikėtas atleidimas iš Razgrado „Ludogorec“ ekipos vyriausiojo trenerio pareigų toliau kursto aistras Bulgarijoje. Šios šalies žiniasklaida jau pateikia ir realiausią kandidatą, kuris šiame poste galėtų pakeisti gana sėkmingai dirbusį 44-erių specialistą iš Pakruojo.
Marius Skinderis ir Valdas Dambrauskas
Marius Skinderis ir Valdas Dambrauskas / PFC Ludogorets 1945 nuotr.

„Ludogorec“ klubas pirmą kartą per penkerius pastaruosius metus sugebėjo prasibrauti į UEFA Čempionų lygos paskutinį atrankos etapą, užtikrintai pirmavo Bulgarijos čempionate, bet klubo vadovai vis tiek nusprendė padaryti staigų posūkį.

Iš viso Bulgarijoje V.Dambrauskas dirbo 37 mačuose ir laimėjo 25 iš jų. Vidutiniškai lietuvis per mačą rinko po 2,1 taško per rungtynes. O šis rodiklis yra vienas geriausių klubo istorijoje.

Visgi netikėtai trenerį užklupęs koronavirusas ir sunkus startas Europos lygos varžybose sumaišė visas kortas bei galiausiai kainavo darbą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas

Kol klubas su V.Dambrausku ir jo asistentu Mariumi Skinderiu derina paskutines sutarties nutraukimo detales, Bulgarijos žiniasklaida jau įvardija pagrindinį pretendentą užimti atsilaisvinusį postą.

Teigiama, kad klubas ir toliau ketina samdyti užsienio šalių specialistą, o šiuo metu renkasi iš 23 kandidatų.

Realiausiu variantu laikomas serbas Marko Nikoličius. Teigiama, kad 42-ejų specialistas netrukus turėtų palikti Maskvos „Lokomotiv“ klubą.

Su pastarąja komanda strategas pasiekė solidžių rezultatų Rusijoje, kur šios šalies čempionate iškovojo sidabrą ir bronzą bei kartą nuskynė šalies taurę.

Visgi pastaruoju metu stratego ir klubo vadovybės santykiai yra pašliję. Taigi prognozuojama, kad M.Nikoličius turėtų palikti komandą.

„Scanpix“ nuotr./Marko Nikoličius
„Scanpix“ nuotr./Marko Nikoličius

M.Nikoličius yra neblogai žinomas ir Razgrado komandos sirgaliams. 2014-aisiais jo vadovaujamas Belgrado „Partizan“ krito prieš „erelius“ Čempionų lygos atrankoje, bet po ketverių metų tame pačiame turnyre pasiekė revanšą jau su vengrų „MOL Vidi“ klubu.

M.Nikoličius šiuo metu yra pagrindinis Razgrado ekipos taikinys, kurį prie savo komandos vairo norėtų matyti turtuolis klubo savininkas Kirilas Domuščievas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant