Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atletico“ ir „Juventus“ mūšis – tarsi finalas, kuriame kojos padėjimas ne į tą pusę kainuos brangiai

Turino „Juventus“ treniruojančio Massimiliano Allegri Madrido „Atletico“ vardas nebaugina, tačiau strategas pripažįsta, kad Čempionų lygos aštuntfinalyje jo komandai teko vienas neparankiausių priešininkų.
Antoine'as Griezmannas ir Cristiano Ronaldo
Antoine'as Griezmannas ir Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Galima neabejoti dėl vieno – bet kuriai komandai pasitraukimas iš Čempionų lygs jau po aštuntfinalio etapo bus didžiulis nusivylimas.

„Tie, kurie turi ambicijų, įprastai nebijo“, – po „Wanda Metropolitano“ stadione surengtos treniruotės kalbėjo M.Allegri.

„Tai abiem komandoms bus tarsi finalas. Bet koks kojos padėjimas ne į tą pusę čia kainuos labai brangiai“, – įsitikinęs „Atletico“ vyriausiasis treneris Diego Simeone.

Abi šios komandos kartu sudėjus yra dvylika kartų pasiekusios Europos taurių varžybų finalą ir tik praėjusiais metais Kijeve vykęs Čempionų lygos lemiamas mūšis po penkių metų buvo be „Atletico“ arba „Juventus“.

„Scanpix“ nuotr./Massimiliano Allegri ir Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Massimiliano Allegri ir Cristiano Ronaldo

Madrido komanda pernai laimėjo antrą pagal svarbą žemyno turnyrą Europos lygą, o „Juventus“ iš Čempionų lygos buvo išspirtas tik po kontroversiško Cristiano Ronaldo įvarčio 98-ąją minutę, kai pralaimėjo būsimam nugalėtojui Madrido „Real“.

Bet dabar portugalo žvaigždė ryškiai šviečia jau Turine, o kokia „Juventus“ tapo jėga šį sezoną geriausiai apibūdina Lionelio Messi žodžiai.

„Jie iki šiol turėjo labai gerą komandą, o dabar dar turi ir Cristiano Ronaldo“, – trumpai ir aiškiai vertino argentinietis.

Turino ekipa šiemet užtikrintai artėja link aštuntojo iš eilės „Scudetto“, bet svarbiausią Europos trofėjų kėlė prieš 23 metus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone

„Nėra ką slėpti. Privalome saugotis „Atletico“ ir surasti tinkamą galimybę įmušti. Svarbiausia, kad pirmajame mače pavyktų pasiekti įvartį. Kitu atveju, žengti į ketvirtfinalį bus nepaprastai sudėtinga“, – įsitikinęs M.Allegri.

„Atletico“ brangiausias visų laikų pirkinys Thomasas Lemaras nebuvo net gimęs, kai 1996-aisiais tuometinis „Juventus“ kapitonas Gianluca Vialli iškėlė trofėjų.

Šiemetinis Čempionų lygos finalas vyks būtent „Wanda Metropolitano“ stadione ir tai „Atletico“ komandai gali tapti papildoma motyvacija.

„Žinoma, kad mums tai yra papildomas akstinas. Norėtųsi žaisti savame stadione, prie savų sirgalių. Bet kol kas apie tai galima tik svajoti. Realybė yra tokia, kad ten žais tik tas, kas to nusipelnys“, – filosofiškai kalbėjo D.Simeone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito