Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atranka į pasaulio čempionatą: parklupdyti Europos čempionai ir Liuksemburgo staigmena

Europos atrankos zonoje antradienio vakarą sužaistos devynerios rungtynės. Europos čempionai portugalai be Cristiano Ronaldo atrodė visiškai išsisėmę mače su Šveicarija, o nykštukinės Gibraltaro ir Liuksemburgo rinktinės kurį laiką grasino rimties varžovams.
Breelas Embolo
Breelas Embolo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos futbolininkai B grupės rungtynėse namuose 2:0 (2:0) įveikė Europos čempionę Portugaliją.

Į nokdauną portugalai buvo pasiųsti pirmo kėlinio pradžioje. Rui Patricio atmušė galingą Ricardo Rodriguezo baudos smūgį, tačiau kamuolio nesugavimas kainavo brangiai. Pirmasis prie jo prišoko Breelas Embolo ir iš arti galva įmušė įvartį.

Jau 30-ąją minutę Admiras Mehmedi skirtumą padvigubino, kai fantastišku smūgiu į viršutinį vartų kampą antrą kartą buvo nuginkluotas R.Patricio.

Antrajame kėlinyje be Cristiano Ronaldo žaidę portugalai vertėsi per galvą, tačiau nieko nepešė. Iš atliktų net 27 smūgių link vartų vos keturis skriejo į vartų plotą. Jau per teisėjo pridėtą laiką raudoną kortelę užsidirbo šveicaras Granitas Xhaka.

Šveicarų pergalė prieš Portugaliją

Ne ką geriau A grupėje sekėsi ir Europos vicečempionams prancūzams, kurie išvykoje nesugebėjo įveikti Baltarusijos – 0:0.

64 proc. kamuolio kontrolės, net 22 smūgiai į vartus ir dešimt į vartų plotą nepadėjo „Les Bleus“ pralaužti baltarusių gynybos.

Rezultatai:

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aurelienas Joachimas (22)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aurelienas Joachimas (22)

A grupė:

Bulgarija – Liuksemburgas 4:3
Švedija – Nyderlandai 1:1
Baltarusija – Prancūzija 0:0

Nors daugiausia neutralių futbolo aistruolių stebėjo Europos vicečempionus prancūzus ir olandus, tačiau rimtą staigmeną pateikė Liuksemburgas.

Nykštukinės šalies futbolininkai per dvi minutes antrajame kėlinyje pasiuntė į nokdauną Bulgariją. Po pirmo kėlinio bulgarai pirmavo, tačiau 60 ir 62 min. A.Joachimas dviem įvarčiais subombardavo šeimininkų gynybą.

Vis dėlto bulgarams pavyko išlyginti rezultatą jau 65-ąją minutę, kai įmušė Marcelinho, o A.Popovas 79-ąją min. rezultatą persvėrė.

Tačiau tai nebuvo pergalingas įvartis. Liuksemburgo futbolininkai nenuleido rankų ir dar kartą priartėjo prie sensacijos. Per teisėjo pridėtą laiką įmušė F.Bohnertas, tačiau sėkmės apakinti svečiai ir vėl neapsigynė. Jau po minutės pergalingą įvartį bulgarams pelnė A.Tonevas.

Švedijos ir Nyderlandų rungtynės

B grupė:

Šveicarija – Portugalija 2:0
Andora – Latvija 0:1
Farerų salos – Vengrija 0:0

Tris taškus prieš nykštukinę Andorą latviams atnešė Valerijaus Šabalos įvartis antrojo kėlinio pradžioje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku ir Marouane'as Fellaini
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku ir Marouane'as Fellaini

H grupė:

Bosnija ir Hercegovina – Estija 5:0
Kipras – Belgija 0:3
Gibraltaras – Graikija 1:4

Grupės favoritai šventė lengvas pergales, tačiau kurį laiką dėmesio centre buvo atsidūrę Gibraltaro futbolininkai, maždaug 18 minučių privertę gerokai nervintis graikus.

26 mačo minutę L.Walkeris pelnė vos trečią Gibraltaro rinktinės įvartį oficialiose rungtynėse, tačiau graikai greitai sutvarkė visus reikalus. Kėlinio pabaigoje į nykštukų vartus per keturias minutes krito trys įvarčiai ir Graikija šventė pergalę.

Kitose rungtynėse estai neturėjo priešnuodžių galingai rungtyniavusiems bosniams, o belgai po dviejų Romelu Lukaku įvarčių tris taškus išsivežė iš Kipro.

G grupė:

Albanija – Makedonija 2:1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas