Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsargiai apie ateitį prabilęs A.Baga po sezono Vilniuje gailisi tik dėl vieno

Ko nepajėgė padaryti Aurelijus Skarbalius, Valdas Urbonas, Marekas Zubas ir Joao Martinsas, atliko Aliaksejus Baga. 2020 m. pradžioje netikėtomis aplinkybėmis prie Vilniaus „Žalgirio“ vairo stojęs baltarusis sugrąžino sostinei Lietuvos čempionų vardą.
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

39-erių specialisto prie „Žalgirio“ vairo nė neturėjo būti.

Vilniaus klubas sausį jau buvo paskyręs vyriausiuoju treneriu ispaną Juano Ferrando, tačiau šio specialisto sveikatos būklė komplikavosi ir „Žalgiriui“ teko ieškoti pamainos.

Ją vilniečiai rado gretimoje valstybėje, prisivilioję trenerį, kuriuo praėjusią žiemą domėjosi ir Marijampolės „Sūduva“.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“

Būtent šią komandą A.Baga užsimojo nuversti atvykęs į Lietuvą ir tą įgyvendino.

Sezono eigoje net ir 8 taškais nuo marijampoliečių atsilikęs „Žalgiris“ nesudėjo ginklų, kopė į aukštą kalną ir galiausiai suteikė sau šansą prieš paskutines rungtynes.

Jose žaliai-balti jau dominavo – koronaviruso iškamuotą „Sūduvą“ žalgiriečiai įveikė 3:0 ir susigrąžino trofėjų, kurį pastarąjį kartą savo rankose laikė dar 2016 m. rudenį.

„Pačios geriausios emocijos. Labai džiaugiamės, kad nugalėjome. Reikėjo vienos pergalės, kad auksas sugrįžtų į Vilnių, o mes sugebėjome tą pasiekti. Įmušėme tikrai gražius įvarčius, turėjome galimybių įmušti dar daugiau. Esame labai laimingi, emocijos pačios geriausios“, – po pergalės paskutinėse sezono rungtynėse kalbėjo A.Baga.

Laimėtą Lietuvos čempionatą baltarusis paskyrė gimtosios šalies klubui Barysavo BATE, kuriame dirbo aštuonerius metus, ir jo prezidentui.

„Noriu padėkoti ir pasveikinti visą Vilniaus miestą, sirgalius, klubo direktorę. Noriu šią pergalę skirti Barysavo BATE klubo prezidentui, kuris jį išmokė mane mylėti futbolą“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: „Žalgiris“ – Lietuvos čempionas

15min paklaustas, ar mato save Vilniaus komandoje ir kitą sezoną, A.Baga nebėgo prieš traukinį ir kalbėjo atsargiai.

„Praėjo visai nedaug laiko po pergalės ir paskutinių rungtynių, todėl dabar visas emocijas norėtųsi nukreipti šventei ir džiaugsmui, o ne galvoti apie ateities planus. Ateitis labai nenuspėjama, ypatingai šiuo laiku, nes matome, kaip viskas keičiasi. Apie ateitį nieko konkrečiau negaliu pasakyti, dabar tiesiog noriu pasidžiaugti šia pergale“, – sakė specialistas, kuris jau siejamas su Kazachstano „Aktobe“ klubu – šią savaitę buvo pasirodę pranešimų, esą baltarusis jau susitarė su šia komanda.

– Kiek sunku buvo pasiruošti rungtynėms, kai nežinojote, kas žais „Sūduvos“ komandoje ir kokia bus varžovų forma?

– Su „Sūduva“ žaidėme jau šeštą kartą šį sezoną, tad didelių siurprizų ar naujienų nebuvo. Turbūt labiau sudėtinga buvo pasiruošti varžovų trenerių štabui. Mes ruošdamiesi rungtynėms atsispyrėme nuo savo sugebėjimų ir stiprybių.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“

– Lietuvoje laimėti du trofėjai iš trijų – Supertaurė ir A lyga, Europos lygoje praeitas vienas etapas. Kaip vertinate visą sezoną?

– Sezoną pradėjome pergale, užbaigėme taip pat su pergale. Sezoną vertinu tikrai neblogai. Gaila tik tiek, kad Europoje praėjome tik vieną etapą, nes gavome tikrai stiprų varžovą iš Norvegijos. Norėjosi praeiti toliau. Bet, kaip bebūtų, du titulai, aukso medaliai sugrįžo į Vilnių, tad sezoną vertinu tik teigiamai.

– „Sūduvos“ treneris Saulius Širmelis turėjo nemažai priekaištų arbitrui. Kaip jūs vertinate jo darbą?

– Po kiekvienų rungtynių yra patenkintų ir nepatenkintų. Žaidybinės praktikos neturėjome 25 dienas. Lietuvos teisėjai negalėjo arba nenorėjo teisėjauti, tad atvažiavo svečiai iš Latvijos. Suteisėjavo kaip suteisėjavo, bet po kiekvienų rungtynių vieni yra patenkinti, o kiti – ne. Galiu komentuoti tik savo komandos darbą ir į priešininkus nežiūriu.

– Ar dėl sportinio principo nebūtų buvę teisingiau rungtynes nukelti dar viena savaite? Nes „Sūduva“ dar nebuvo spėjusi pilnai atsigauti.

– Mes jau ir taip tris kartus nukėlėme rungtynių datą, o ir sezono metu buvome nugalėję „Sūduvą“ 4:0. Tada nebuvo jokių pertraukų, jokių pasiteisinimų, žaidėme kaip žaidėme.

2020-ieji įeis į „Žalgirio“ istoriją kaip metai, kai susigrąžinome auksą.

– Vilniaus „Žalgiris“ susigrąžino titulą po ketverių metų pertraukos. Kiek ši pergalė psichologiškai svarbi klubui?

– Pirmiausia, pergalė yra tik teigiamas dalykas. 2020-ieji įeis į „Žalgirio“ istoriją kaip metai, kai susigrąžinome auksą. Tai buvo ypatingai svarbu ir jauniems žaidėjams – Motiejui Burbai, Matui Vareikai, kurie šiandien taip pat pasirodė aikštėje. Svarbu ir veteranams, kurie susigrąžino titulą. Tai – labai svarbu ir į viską žiūriu tik pozityviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai