Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atskleistos K.Mbappe su „Real“ sutarties detalės: penkerių metų kontraktas ir sumažėjęs apetitas

Intrigos lieka vis mažiau. Su Madrido „Real“ artimai susijęs Ispanijos sporto dienraštis „Marca“ patvirtino, jog Prancūzijos rinktinės ryškiausia žvaigždė Kylianas Mbappe savo karjerą tęs karališkajame klube, ir pateikė nemažai intriguojančių naujos sutarties detalių.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / „Scanpix“/AP nuotr.

Šaltinio teigimu, „Paris Saint Germain“ lyderis jau susitarė su „Real“ dėl penkerių metų sutarties.

Preliminari sutartis buvo pasirašyta prieš pora savaičių. Liepos 1-ąją K.Mbappe oficialiai taps „Real“ žaidėju.

Madridas vieną geriausių planetos futbolininkų viliojo nuo pat 2017-ųjų.

„Marca“ teigimu, kai futbolininkas praėjusį antradienį susitiko su PSG prezidentu ir pranešė, kad birželio 30 dieną paliks klubą, jis paprašė neteikti jam jokio naujo pasiūlymo.

Imago / Scanpix nuotr./Kylianas Mbappe
Imago / Scanpix nuotr./Kylianas Mbappe

Anot šaltinio, pokalbis vyko gana draugiškoje atmosferoje. PSG prezidentas Nasseras Al Khelaifi jau puikiai žinojo, kad galimybės išsaugoti ryškiausią žvaigždę praktiškai nėra.

K.Mbappe jau prieš aštuonis mėnesius Paryžiaus klubui neformaliuose pokalbiuose buvo užsiminęs, kad jo etapas Prancūzijos sostinėje yra baigtas.

„Real“, savo ruožtu, taipogi niekur neskubėjo, nes dabartiniai komandos lyderiai Vinicius Junioras ir Judas Bellinghamas šį sezoną demonstruoja įspūdingą formą.

Tokiu būdu derybose su K.Mbappe Madrido klubas įgijo savotišką kozirį ir netgi sugebėjo išsiderėti palankesnes kontrakto sąlygas, ypač dėl įvaizdžio teisių.

Teigiama, kad naujoko atvykimas į „Santiago Bernabeu“ pernelyg neiškreips klubo atlyginimų lentelės, ko iš pradžių baiminosi klubo prezidentas Florentino Perezas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Ypač sėkmingą sezoną žaidžiančio „Real“ vadovybė nenorėjo griauti puikios atmosferos rūbinėje, todėl žaidėjo motinai Fayzai Lamari ir teisininkei Delphine Verheyden buvo aiškiai pasakyta, kad K.Mbappe atlyginimas turėtų atitikti „klubo standartus“.

Naujokas sutiko susimažinti savo apetitą, bet Madride turėtų vis tiek būti geriausiai apmokamas komandos žaidėjas. Tiesa, jo uždarbis bus nedaug didesnis, kurį gauna komandos lyderiai Toni Kroosas, Luka Modričius ir Davidas Alaba.

Per sezoną K.Mbappe už žaidimą uždirbs nuo 15 iki 20 mln. eurų ir gaus papildomus priedus už pasiektus rezultatus.

Per pastaruosius du sezonus PSG klube K.Mbappe už žaidimą uždirbo 32 mln. eurų.

Tiesa, susimažinęs savo lūkesčius K.Mbappe iš naujojo klubo gaus solidžią vienkartinę pasirašymo premiją, nes į Madridą atvyksta būdamas visiškai laisvas ir klubui nereiks mokėti jokio perėjimo mokesčio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Verta prisiminti, kad paskutinę 2021 m. rugpjūčio savaitę, kai jam buvo likęs vienas sezonas pagal kontraktą su PSG, „Real“ siūlė Paryžiaus klubui 160 mln. eurų, o po kelių dienų pateikė ir dar vieną pasiūlymą – 180 mln.

Tuomet PSG net nedavė ispanams jokio atsakymo ir po šio įvykio abi pusės nutraukė bet kokius santykius.

Teigiama, kad K.Mbappe aplinka dabar sutiko su finansinių sąlygų sumažinimu, nes suprato, kad tik tokiu būdu bus galima įgyvendinti puolėjo svajonę – žaisti „Real“.

Šį kartą žaidėjas buvo pasiryžęs pirmenybę teikti sportiniam aspektui, o ne atlyginimui.

„Marca“ teigimu, buvo atsižvelgta ir į J.Bellinghamo fenomeną. Nuostabiai žaidžiančio anglo vertė per aštuonis sėkmingus mėnesius stipriai išaugo.

Kuo sėkmingesnis žaidimas, tuo daugiau rėmimo sutarčių ir niekas geriau to nesupranta už D.Verheyden – advokatę, kuri rūpinasi K.Mbappe įvaizdžio teisėmis.

Puikiai suprantama, kad K.Mbappe laimėjus Čempionų lygą ar „Auksinį kamuolį“, žaidėjo populiarumas pasiektų naujas aukštumas. Ir kartu atneštų papildomus eurus. Daug eurų.

Tiesa, naujoko debiutas Madride gali kiek užtrukti, mat pats K.Mbappe su Prancūzijos rinktinė šią vasarą žais Europos čempionate Vokietijoje, o liepos pabaigoje norėtų įgyvendinti ir dar vieną svajonę – sužaisti olimpinių žaidynių turnyre, kuris šiemet vyks jo tėvynėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas