Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atviras futbolas ir gražūs įvarčiai atvėrė Vokietijai duris į Konfederacijų taurės finalą

Antrajame Konfederacijų taurės turnyro pusfinalyje Sočyje užtikrintą pergalę iškovojo Vokietijos futbolininkai, 4:1 (2:0) įveikę Meksikos rinktinę. Sekmadienį vokiečiai turnyro finale susitiks su Čile, o Meksika dėl trečiosios vietos žais su Portugalija.
Vokiečiai pasiekė pergalę
Vokiečiai pasiekė pergalę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokiečiai rungtynes pradėjo įspūdingai – du įvarčius 6-ąją ir 8-ąją minutėmis pelnė Leonas Goretzka.

Pirmasis vokiečio įvartis ypač gražus – greitoje atakoje po komandos perdavimo iš krašto atakuojantis saugas nestabdydamas kamuolio L.Goretzka jį nukreipė tiesiai į vartų kampą. L.Goretzka'i tai buvo trečiasis įvartis Konfederacijų taurės turnyre ir jis tapo rezultatyviausiu varžybų puolėju.

Jau 19-ąją minutę rezultatas galėjo tapti triuškinantis, kai vienas prieš vartininką iššokęs Timo Werneris nesugebėjo nuginkluoti vartininko.

Antroje kėlinio pusėje meksikiečiai perėmė iniciatyvą ir turėjo kelias puikias progas įvarčiams, tačiau puolėjams vis pritrūkdavo tikslumo. Progų neišnaudojo tiek abu broliai dos Santosai, tiek Chicharito.

Prasidėjus antrajam kėliniui vienas į priekį nurūko T.Werneris, tačiau jį pavijęs gynėjas stumtelėjo vokietį į nugarą, kas sutrukdė atlikti akcentuotą smūgį į vartus. Puolėjas ant žolės nekrito, tad teisėjas pražangos neįžvelgė.

Galiausiai T.Werneris savo įvartį pasiekė. Puiki pozicinė vokiečių ataka baigėsi keliais tiksliais perdavimais, išvedusiais T.Wernerį vieną prieš tuščius vartus. Puolėjas irgi pelnė savo trečiąjį įvartį turnyre.

75-ąją minutę vokiečius nuo Raulio Jimenezo įvarčio išgelbėjo vartų skersinis. 84-ąją minutę Marcas-Andre Ter Stegenas įspūdingai atmušė Rafaelio Marquezo smūgį galva po kampinio.

89-ąją minutę Meksika pagaliau įmušė įvartį – įspūdingu smūgiu iš daugiau nei 30 metrų tiesiai į viršutinį vartų kampą kamuolį įskraidino Marco Fabianas.

Meksikiečiai bandė užsivesti, tačiau netrukus ketvirtą kartą traukė kamuolį iš savų vartų. Greita Vokietijos rinktinė ataka už nugaros paliko daug prie vartų likusių meksikiečių ir prieš vartininką iššokęs Aminas Younesas lengvai pelnė įvartį jau per teisėjo pridėtą laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas