Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrų šou kilstelėjo rinktinę virš Prancūzijos ir Nyderlandų komandų

Per Vokietijoje vykstančio 2024 metų Europos futbolo čempionato D grupės 3 turo rungtynes Austrijos rinktinė įspūdingoje dvikovoje nugalėjo Nyderlandų komandą 3:2 (1:0) ir tapo grupės nugalėtoja.
Marcelis Sabitzeris.
Marcelis Sabitzeris / AFP nuotr.

Austrai išsiveržė į priekį jau 6 min., kai kamuolį į savo vartus ne itin pavojingoje situacijoje nukreipė Donyellas Malenas.

Rezultatą Nyderlandų ekipa išlygino iš karto po pertraukos, kai 47 min. perėmė kamuolį ir greitą ataką 4 prieš 3 taikliu smūgiu užbaigė Cody Gakpo.

Ilgai oranžiniai lygiosiomis nepasidžiaugė. 59 min. puiki austrų ataka baigėsi stipriu Romano Schmido smūgiu galva iš 9 metrų atstumo, ir jis dar kartą į priekį išvedė komandą (2:1).

Nyderlandų komanda sugebėjo dar kartą atsitiesti 75 min., kuomet kamuolį į varžovų vartų tinklą pasiuntė Memphis Depay'us. Iš pradžių aikštės teisėjas Ivan Kruzliakas įvartį atšaukė užfiksuodamas puolėjo žaidimą ranka, bet po VAR peržiūros įvartis buvo įskaitytas.

Po VAR peržiūros prabėgus vos 2 min., austrai sudavė paskutinį smūgį savo oponentams. 80 min. Christophas Baumgartneris išvedė Marcelį Sabitzerį vieną prieš vartininką ir puolėjas galingu smūgiu pasiuntė kamuolį po skersiniu.

Per kitas rungtynes Prancūzijos rinktinė su Lenkijos ekipa sužaidė 1:1 (0:0) ir leido Austrijos ekipai užimti pirmąją vietą grupėje.

Austrai per 3 rungtynes surinko 6 taškus, prancūzai – 5, olandai – 4, o lenkai – 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas