Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autsaiderius ne be vargo palaužęs „Kauno Žalgiris“ pavijo A lygos lyderius

Pergalingai pastaruoju metu žygiuojantis „Kauno Žalgiris“ į savo sąskaitą įsirašė jau ketvirtą laimėjimą iš eilės A lygoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį sykį kauniečiai svečiuose 11-ojo mače rezultatu 2:1 įveikė garbingai kovojusį, bet devintą sykį nusileidusį Kėdainių „Nevėžį“.

Mačas „Kauno Žalgiriui“ dar kartą prasidėjo nesėkmingai – vėl praleistas įvartis dvikovos pradžioje. 8-ąją minutę Deividas Gražys dešiniajame krašte suklaidino Renato Matosą ir pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur Aretas Gėgžna gana sudėtingoje situacijoje smūgiavo taikliai.

Tai buvo trečiasis patyrusio futbolininko įvartis šiame „Optibet A lygos“ sezone.

Trimis vidurio gynėjais žaidę šeimininkai daug skyrė dėmesio savo vartų saugumui, tačiau vienas iš svečių išpuolių baigėsi įvarčiu 35-ąją minutę, kai po Egidijaus Vaitkūno perdavimo pasižymėjo Linas Pilibaitis.

„Nevėžio“ vyr. treneriui Vitalijui Stankevičiui teko atlikti dar vieną priverstinį keitimą – traumą patyrusį Deividą Gražį pakeitė Janis Krautmanis.

Antroje mačo pusėje į kovą Rokas Garastas metė Gratą Sirgėdą bei Philipą Otele, kurie įnešė dar daugiau aštrumo į kauniečių atakas. G.Sirgėdas sykį galingu smūgiu sudrebino vartų skersinį, o 67-ąją minutę preciziškai mušė iš 16 metrų.

Intensyviai gynyboje darbavęsi šeimininkai neturėjo daug galimybių sukurti kažką pavojingesnio, savo ruožtu, „Kauno Žalgiris“ nepasinaudojo pora dėkingų šansų įtvirtinti persvarą.

22 taškus surinkę kauniečiai pasivijo A lygoje pirmaujančią Marijampolės „Sūduvą“, kuri yra žaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau. „Nevėžis“ su 3 taškais išlieka paskutinis dešimtas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento