Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Johnsonui teko nusileisti: britų vyriausybė išpildė 135 mln. vertės futbolininko prašymą

„Manchester United“ klubo žvaigždė Marcusas Rashfordas pasiekė savo. Futbolininkas pirmadienį parašė emocingą laišką Didžiosios Britanijos premjerui Borisui Johnsonui ir kitiems šalies parlamento nariams, prašydamas jų padėti pamaitinti tūkstančius badaujančių vaikų, o šiandien britų valdžios pareigūnai išpildė M.Rashfordo prašymą.
Borisas Johnsonas išpildė Marcuso Rashfordo prašymą
Borisas Johnsonas išpildė Marcuso Rashfordo prašymą / „Scanpix“ nuotr.

„Man Utd“ futbolininkas į valdžios atstovus kreipėsi su prašymu pratęsti programą, kuri D.Britanijoje buvo pradėta karantino pradžioje.

Tuomet britų vyriausybė pasiūlė mažas pajamas gaunančių šeimų vaikams nemokamą maistą mokyklose, tačiau sulig vasaros atostogų pradžia tokia iniciatyva baigėsi, o B.Johnsono vadovaujama vyriausybė atsisakė ją pratęsti, teigdama, kad jau ir taip išleido 63 mln. svarų sterlingų (70,6 mln. eurų) daugiau, nei planuota.

Laiške D.Britanijos premjerui ir parlamento nariams M.Rashfordas pabrėžė labdaros organizacijos „Food Foundation“ duomenis, kuriais teigiama, kad šalyje net 200 tūkst. vaikų badauja dėl šeimų nepritekliaus.

„Dalinuosi istorija, kuri yra puikiai žinoma daugeliui Anglijos šeimų, – sakė 22-ejų šalies futbolo žvaigždė, pats augęs mažas pajamas uždirbusių tėvų šeimoje Mančesteryje. – Mano mama dirbo visą dieną už minimalų atlyginimą, kad tik turėtume maisto vakarienei. Bet to neužteko. Sistema buvo tokia, kad nepaisant to, kaip sunkiai mano mama dirbo, mums, kaip ir kitoms panašioms šeimoms, neužteko maisto.

Buvome priversti kliautis pusryčių kavinėmis, nemokamais pietumis mokykloje ar nuoširdžiais kaimynų ar trenerių poelgiais. Nevengėme ir maisto bankų – labai puikiai prisimenu, kaip kiekvienais metais eidavome atsiimti per Kalėdas skiriamų pietų.“

Neilgai truko, kad M.Rashfordo prašymas pasiektų D.Britanijos vadovų ausis.

B.Johnsonas antradienį pasveikino futbolininko iniciatyvą ir „indėlį kovoje su skurdu“ bei pranešė, kad vaikams iš neturtingų šeimų nemokamas maistas mokyklose bus prieinamas dar šešias savaites.

Ši iniciatyva vyriausybei kainuos po maždaug 15 svarų sterlingų (16,8 eurų) už asmenį per savaitę, o iš viso jai per šešias savaites bus išleista apie 120 mln. svarų (beveik 135 mln. eurų). Nemokamai maitintis galės daugiau nei 1,3 mln., arba beveik šeštadalis mokyklą lankančių šalies vaikų.

„Net nežinau, ką pasakyti. Tik pažiūrėkite, ką galime padaryti, kai veikiame drauge. Tai – Anglija 2020-aisiais“, – džiugiai į tokią žinią socialiniuose tinkluose sureagavo M.Rashfordas.

„Man Utd“ puolėjas labdaringa veikla užsiima jau nuo pat karantino pradžios – M.Rashfordo pastangomis maisto labdaros organizacija „FareShare“ nuo kovo surinko net 20 mln. svarų sterlingų (22,4 mln. eurų), kurie pasiekė 1,28 mln. šalies vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai