Sportas gyvai

Ir vėl tuščiomis: baudinių serijoje kritę lietuviai Baltijos taurės finale nusileido Estijai

Keturiolika metų laukę dar palauksim. Antradienio vakarą Kaune vykusiame Baltijos taurės finale Edgaro Jankausko treniruojama Lietuvos rinktinė po baudinių serijos nusileido Estijos komandai. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1, o baudinius 4:3 geriau mušė svečiai.
Giedrius Matulevičius
Giedrius Matulevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuva šio trofėjaus nesugeba laimėti nuo 2010-ųjų.

Vangiai dvikovą pradėjusius lietuvius šaltas prakaitas išpylė 82-ąją minutę, kai iniciatyvą perėmę estai sugebėjo į baudos aikštelę pasiųsti kamuolį po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Markui Andersui Lepikui. Šis nerangiai atsisuko, smūgiavo ir kamuolys iš lėto įriedėjo į mūsiškių vartus.

Visgi estų džiaugsmas truko labai neilgai. Jau po dviejų minučių šeimininkai sukombinavo puikų išpuolį, kurio paskutinėje fazėje taip pat po keitimo aikštėje pasirodęs Giedrius Matulevičius baudos aikštelėje suklaidino varžovą ir galingu smūgiu pelnė savo debiutinį įvartį rinktinėje bei išlygino rezultatą.

Edgaras Jankauskas iškėlė kumščius į viršų.

Jau prasidėjus papildomam laikui Fiodoras Černychas turėjo puikią galimybę dar sykį susprogdinti tribūnas, tačiau nuo šešiolikos metrų jo pasiųstas stiprus smūgis baigėsi kamuolio pykštelėjimu į virpstą.

Laikas ištiksėjo. Taurės laimėtoją pagal varžybų reglamentą iš karto lėmė baudinių serija. Joje sėkmė šypsojosi estams. Pirmus du rinktinės lyderių Justo Lasicko ir Fiodoro Černycho smūgius atrėmė varžovų vartininkas ir vėliau mūsiškiai jau neišsigelbėjo.

Iš viso nuo 1928-ųjų istoriją skaičiuojančiame turnyre mūsiškiai triumfavo dešimt kartų.

Estams tai buvo penktas triumfas.

Šiemetinių varžybų pusfinalyje Lietuva svečiuose 2:0 pranoko Latvijos komandą, tuo tarpu estai Taline 4:1 įveikė pirmą kartą į varžybas pakviestas Farerų salas.

Lietuva – Estija 1:1
Baudinių serija – 3:4
82' Markas Andersas Lepikas (0:1)
84' Giedrius Matulevičius (1:1)

LithuaniaEstonia

Rungtynių eiga:

Baudinių serija.

Martinas Vetkalas vis dėlto tikslus. Estai triumfuoja 4:3.

Linas Klimavičius taip pat tikslus. 3:3.

Eriko Sorgos smūgį Edvinas Gertmonas atremia. Lietuva vis dar gyva! 2:3.

Arvydas Novikovas – tikslus. Nuo virpsto, bet kamuolys skrieja į vartus. 2:3.

Kevoras Palumetsas irgi muša užtikrintai. 1:3.

Artemijus Tutyškinas smūgiuoja į devyniukę – 1:2.

Markas Andersas Lepikas smūgiuoja užtikrintai. Jau atsiliekame 0:2...

Fiodoro Černycho smūgį vartininkas vėl atremia...

Estijos pirmą smūgį atlieka irgi kapitonas. Karolis Metsas smūgiuoja užtikrintai. Atsiliekame 0:1.

Lietuviai smūgiuoja pirmieji. Kapitonas Justas Lasickas. Smūgiuoja per vidurį ir estų vartininkas kojomis atremia šį smūgį...

90 min. Pagrindinis laikas baigėsi. Pratęsimo nebus, iš karto bus mušami baudiniai.

90 min. Virpstas! Fiodoras Černychas apsisuka ir smeigia galingą dūrį nuo šešiolikos metrų, bet kamuolys atsimuša į virpstą... Trūko tiek nedaug.

84 min. ĮVARTIS! Estai džiaugiasi neilgai. Po dviejų minučių Giedrius Matulevičius gauna gerą perdavimą, baudos aikštelėje suklaidina varžovą ir puikiu smūgiu lygina rezultatą – 1:1.

82 min. ĮVARTIS! Deja, į mūsų vartus... Baudos aikštelėje kamuolį priima po keitimo aikštėje pasirodęs Markas Andersas Lepikas. Estas nerangiai pasisuka, spiria ir kamuolys įskrieja į vartus. 0:1.

79 min. Arvydas Novikovas primena, kad yra vienas techniškiausių Lietuvos rinktinės žaidėjų. Puikiai sustabdo kamuolį, smūgiuoja iš toli, bet kamuolys praskrieja šalia vartų.

71 min. Lietuvos rinktinės trenerių štabas bando gyvinti vaizdą aikštėje ir į aikštę įleidžia Arvydą Novikovą ir Giedrių Matulevičių.

68 min. Realiausia estų proga. Po keitimo aikštėje pasirodęs Martinas Vetkalas iš toli šauna į skersinio ir virpsto sandūrą...

67 min. Estai po truputį perima iniciatyvą ir vis daugiau žaidžia su kamuoliu.

52 min. Galingas Pauliaus Golubicko smūgis kaire koja, bet kamuolys skrieja kiek virš vartų...

48 min. Paulius Golubickas baudos smūgiu kelia kamuolį į baudos aikštelę, Armandas Kučys laimi oro dvikovą, bet po jo smūgio kamuolį sugauna estų vartininkas.

46 min. Prasideda antrasis kėlinys.

45 min. Pirmas kėlinys baigiasi.

37 min. Estijos rinktinės kapitonas Karolias Metsas atlieka galingą šūvį iš labai toli, bet kamuolys praskrieja virš vartų.

22 min. Nuostabi Lietuvos rinktinės proga. Artūras Dolžnikovas puikiai įsiveržia į baudos aikštelę ir skersuoja kamuolį. Šis praskrieja pro visus ir Mantui Vareikai belieka tik „uždaryti“ jį į tuščius vartus. Visgi Kauno rajono „Hegelmann“ lyderis pataiko į virpstą...

16 min. Estai vis labiau įsidrąsina ir dažniau žaidžia su kamuoliu. Tiesa, realaus pavojaus kol kas nebuvo nei prie vienų vartų.

7 min. Pirmasis pavojus prie estų vartų. Lietuviai mačo pradžioje perima kamuolio kontrolę ir surengia pirmą išpuolį. Matas Vareika spiriasi kamuolį priekį, bando atitrūkti nuo varžovo, bet paskutinę akimirką estams pavyksta apsiginti.

1 min. Rungtynės prasideda.

Lietuva: Edvinas Gertmonas; Artemijus Tutyškinas, Rokas Lekiatas, Kipras Kažukolovas; Pijus Širvys, Justas Lasickas; Modestas Vorobjovas, Paulius Golubickas; Artūras Dolžnikovas, Matas Vareika, Armandas Kučys.

Estija: Karlas Andre Vallneris; Danilas Kuraksinas, Karolis Metsas, Maksimas Paskotši, Rasmusas Peetsonas, Michaelis Schjonning-Larsenas; Alexas Matthiasas Tammas, Robi Saarma, Kevoras Palumetsas, Rocco Sheinas; Henri Anier.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius