Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ ir vėl pažeminta – „Valencia“ laimėjo „Camp Nou“ stadione

Ispanijos „Primera“ lygoje tęsiasi tragiška „Barcelona“ klubo serija. Čempionės titulą ginanti ir vos prieš mėnesį 10-ies taškų pranašumą prieš artimiausius varžovus turėjusi „Barcelona“ 1:2 namuose nusileido „Valencia“. Lionelis Messi pagaliau sumedžiojo 500-ąjį karjeros įvartį, tačiau tai katalonus guodžia menkai. „Barcą“ pagal taškus pavijo „Atletico“.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmajame kėlinyje „Barcelona“ buvo perlieta itin šaltu dušu. Jau 26-ąją minutę Guilherme Siqueira bandė perduoti kamuolį skersai vartų, tačiau koją kyštelėjęs Ivanas Rakitičius nukreipė jį į savus vartus.

Katalonai žaidė geresnį futbolą, kūrė progas ir nemažai atakavo, į vartų plotą pirmajame kėlinyje atliko keturis smūgius, tačiau vartininkas Diego Alvesas stovėjo it siena.

Guilherme Siqueira įvartis

Rezultatas jau pirmajame kėlinyje galėjo būti 2:0 ar 3:0 katalonų naudai, tačiau sėkmė visiškai atsuko savo nugarą. Per teisėjo pridėtą laiką Santi Mina smeigė antrą įvartį į „Barcos“ vartus.

Tik 20-metis futbolininkas pelnė savo penktąjį įvartį per septynerias pastarąsias rungtynes „Valencia“ ekipoje. Prieš tai per 22 mačus jis buvo įmušęs vos dukart.

Santi Mina įvartis

„Camp Nou“ stadione 0:2 po pirmojo kėlinio „Barca“ pastarąjį kartą atsilikinėjo tik 2010 metais.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui I.Rakitičius vėjais paleido dar vieną puikią progą, tačiau 63 min. šeimininkai pagaliau įmušė. Lionelis Messi pelnė savo 500-ąjį įvartį karjeroje ir nutraukė daugiau nei penkerių rungtynių badą.

Prieš šį įvartį argentinietis 500 minučių buvo nepelnęs nė vieno įvarčio ir neatlikęs nė vieno rezultatyvaus perdavimo. Tai ilgiausia tokia puolėjo sausra nuo 2008 metų.

D.Alvesas atliko dar porą įspūdingų veiksmų saugodamas komandos vartus ir atmušdamas Neymaro ir I.Rakitičiaus smūgius. „Barcelona“ treneris Luisas Enrique neturėjo jokio plano B ir nekeitė žaidėjų aikštėje. Žinoma, „Valencia“ naudojosi kiekviena proga tempti laiką, už tai gavo dvi geltonas korteles.

Mačo pabaigoje „Valencia“ puolėjas Paco Alcaceras turėjo idealią progą mušti trečiąjį įvartį, tačiau ja nepasinaudojo. Baudos aikštelėje visiškai laisvas netrukus neįmušė Gerrardas Pique.

Tris pralaimėjimus iš eilės „Barcelona“ Ispanijos čempionate patyrė pirmą kartą nuo 2003 metų.

Kitose rungtynėse Madrido „Atletico“ futbolininkai 3:0 sutriuškino „Getafe“ ir dabar turi lygiai tiek pat taškų kaip ir „Barca“ – po 76, Tik vienu tašku atsilieka Madrido „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento