Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ pergalės Londone atgarsiai: dieviškas L.Messi ir ištryptas „Wembley“

Lionelis Messi 2011-aisiais Londono „Wembley“ stadione iškėlė Čempionų lygos trofėjų. Šią savaitę argentinietis sugrįžo į Anglijos futbolo meką, kad parodytų, jog net ir po septynerių metų yra toks pats dieviškas ir fenomenalus. „Barcelona“ kapitonas surengė įspūdingą pasirodymą, o katalonai 4:2 nepaliko vilčių vietos „Tottenham Hotspur“.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Du įvarčiai šią savaitę ir penki iš viso – L.Messi rezultatyvumu Čempionų lygoje neprilygsta niekas.

Virtuoziškas „Barcelona“ 10-ojo numerio pasirodymas katalonams buvo nepaprastai svarbus psichologiškai.

Trijose iš eilės „La Liga“ rungtynėse „Barca“ nesugebėjo laimėti, tad ši pergalė Ispanijos čempionams buvo reikalinga kaip oras.

„Viskas, ką jis daro su kamuoliu, yra taip nenuspėjama. Aš nepaprastai džiaugiuosi, kad Lionelis įmušė du kartus“, – po mačo savo komandos draugą gyrė Philippe'as Coutinho, pasižymėjęs, kai „Barcelona“ trečiadienį įmušė pirmą įvartį.

Nors jau iki pertraukos „Barca“ galėjo įmušti mažiausiai keturis įvarčius ir visiškai sudoroti šeimininkus, „Spurs“ ilgai laikėsi rungtynėse, o po Harry Kane'o ir Eriko Lamelos įvarčių net du sykius buvo atkūrę intrigą.

Visgi L.Messi lengvumas neleido nė akimirkai suabejoti, kas yra tikrasis vakaro karalius.

„Turėjome šiek tiek problemų antrajame kėlinyje, bet labai greitai jas išsprendėme. Kai turi L.Messi tokios užduotys tampa kur kas lengvesnės“, – po mačo šypsojosi „Barcelona“ treneris Ernesto Valverde.

„Kai žaidi prieš „Barcelona“ tu visada privalai rizikuoti. Kitaip neįmanoma. Tu renkiesi vis kitus žaidėjus, vis kitą taktiką, tačiau rezultatas visada būna toks pats“, – po mačo varžovų pranašumą pripažino „Spurs“ vyriausiasis treneris Mauricio Pochettino.

Jo vyrai jau po dviejų turų atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje.

B grupėje „Barcelona“ ir Milano „Inter“ turi po 6 taškus, „Tottenham Hotspur“ ir Berno „Young Boys“ – be taškų.

Per visą Čempionų lygos istoriją iš tokios padėties, kokioje dabar yra Londono klubas, yra išsigelbėję ir į atkrintamąsias patekę vos du klubai: „Lyon“ (2007) ir „Marseille“ (2010).

Trečiadienio akistata „Wembley“ stadione sukėlė ir daugiau diskusijų. Žiūrovus nustebino apgailėtina vejos kokybė. Aikštės viduryje atsivėrė didžiulės geltonos dėmės.

Tokius nesklandumus sukėlė užpraėjusį savaitgalį „Wembley“ stadione vykusi bokso sunkiasvorių superdvikova tarp vietos numylėtinio Anthony Joshua ir ruso Aleksandro Povetkino.

Žiūrovai ištrypė aikštę taip, kad trečiadienį milijonų pamatytas vaizdas tikrai nepriminė Čempionų lygos.

Tiesa, šis mačas pagal pirminį planą jau turėjo būti žaidžiamas naujajame „White Hart Lane“ stadione, bet jo statybos gerokai užtruko.

„Neturėjome plano žaisti šių rungtynių „Wembley“, tačiau nieko negalime padaryti. Žolė turi ataugti“, – ramiai konstatavo M.Pochettino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai