Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Barcelona“ strategas paskelbė apie pasitraukimą: „Nenoriu būti problema klubui“

Po pralaimėjimo „Villarreal“ ekipai Xavi Hernandezas paskelbė, kad pasibaigus sezonui pasitrauks iš „Barcelona“ trenerio pareigų. Sprendimą Xavi apibūdino kaip „sveiko proto sprendimą“.
Xavi
Xavi / „Scanpix“ nuotr.

Xavi sutartis baigiasi birželio 30 dieną – tuomet ir baigs darbus „Barcelona“ klube. Xavi kalbėjo, kad nesėkmės paveikė ir jį, ir klubą.

„Tai siaubingai nualina sveikatą, psichinę sveikatą, nuotaiką, emocinę būseną. Aš esu pozityvus žmogus, bet energija krenta žemyn, žemyn, žemyn, žemyn... Galiausiai pasiekiamas taškas, kai pasakai sau: tai neturi prasmės. Nėra prasmės tęsti. Štai kaip aš tai paaiškinu“.

„Aš apsisprendžiau prieš kurį laiką, artimiausi žmonės tai žinojo. Ta situacija daro įtaką man, bet, manau, daro įtaką ir klubui, todėl, manau, turiu pasitraukti“.

Xavi žinią paviešino po pokalbio su klubo prezidentu Joanu Laporta, kuris įvyko po pralaimėjimo namuose 3:5 „Villarreal“ ekipai.

Nuo Ispanijos lygos lyderio Madrido „Real“ klubo katalonai jau atsilieka 10 taškų ir užima trečią vietą. „Copa del Rey“ turnyre „Barcelona“ baigė pasirodymą 2:4 pralaimėjusi Bilbao „Athletic“ vienuolikei.

„Šis sprendimas padės išlaisvinti komandą“, – sakė Xavi.

„Aš, kaip „Barcelona“ sirgalius, negaliu leisti, kad situacija tęstųsi, ji turi keistis. Šį sprendimą priėmiau prieš kelias dienas, tačiau atėjo laikas jį paviešinti. Nenoriu būti problema klubui. Kaip klubo žmogus, manau, kad geriausia būtų išeiti birželio 30 dieną. Per šiuos keturis mėnesius atiduosiu visas jėgas; vis dar manau, kad galime užbaigti puikų sezoną. Šį sprendimą priimu ramiai, tai sveikas protas“.

Xavi 2021 m. lapkritį pakeitė Ronaldą Koemaną ir praėjusiais metais, savo pirmajame pilname sezone, atvedė „Barcelona“ į lygos titulą, tačiau šį sezoną rezultatų kreivė krito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas