Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ trenerio kėdė dreba visu smarkumu, bet išsilaikyti padeda suirutė klube

Įprastais laikais, treneris, kuris atsakingas už prasčiausią „Barcelona“ sezono pradžią per 33 metus ir pralaimėjimą 0:3 namie, jau pakuotųsi lagaminus kelionei namo. Tačiau net ir po pralaimėjimo 0:3 Turino „Juventus“ Ronaldas Koemanas yra saugus dėl savo posto bent porą mėnesių.

„Barcelona“ treneriui paranki institucinė suirutė futbolo klube, prasidėjusi po komandos prezidento Josepo Maria Bartomeu atsistatydinimo.

Kai J.M.Bartomeu pasitraukė spalį, klubui vadovauja laikinasis prezidentas Carlesas Tusquetsas ir vadovų komisija, kurios galios pagal klubo įstatus yra labai siauros – gali imtis nebent yra būtinų veiksmų, kad palaikytų klubo veiklą ir apsaugotų interesus.

Atleisti ir pasamdyti trenerius nėra komisijos pareiga. Jos svarbiausias veiksmas dabar yra organizuoti kitus prezidento rinkimus, kurie numatomi sausio 24 dieną.

Žiniasklaida jau sukritikavo C.Tusquetsą dėl savo vaidmens pervertinimo, kai diskutuodamas apie klubo problemas viešai jis pareiškė, kad Lionelis Messi turėjo būti parduotas vasarą.

R.Koemanas irgi supeikė C.Tusquetso mintis apie L.Messi ateitį, bet Nyderlandų treneris turėtų būti dėkingas klubui dėl šios delikačios padėties, kurioje jam pačiam lengviau išsaugoti savo kailį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Koemanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ronaldas Koemanas

Juk „Barcelona“ atleido Ernesto Valverde praėjusį sausį, kai komanda dar pirmavo Ispanijos lygoje ir gynė čempionų titulą.

Su Quique Setienu buvo atsisveikinta po to, kai „Barcelona“ liko antra čempionate ir sutriuškinta 2:8 Čempionų lygoje Miuncheno „Bayern“.

R.Koemanas turi stipresnį sirgalių palaikymą dėl savo indėlio klubo istorijoje, kai dar būdamas „Barcelona“ žaidėju įvarčiu prisidėjo prie pirmojo titulo Europoje 1992 metais.

Bet kaip trenerio rezultatai yra daug prastesni nei dviejų pirmtakų.

„Barcelona“ pralaimėjo ketverias iš 10 pastarųjų Ispanijos čempionato rungtynių ir tūno devintoje vietoje, jau net 12 taškų atsilikusi nuo lyderio Madrido „Atletico“.

O pralaimėjimas antradienį namie Turino „Juventus“ reiškia, kad „Barcelona“ nefinišuos pirma Čempionų lygos grupės varžybose pirmąsyk nuo 2006-2007 m. sezono.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Dabar R.Koemanas turi mažiau nei du mėnesius pabandyti ženkliai pagerinti rezultatus ir įtikinti tą, kad ir kas laimėtų rinkimus sausį, kad yra vertas likti poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento