Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelonos“ bejėgiškumu nusivylęs Xavi: „Tokia realybė ir tai užknisa“

Pirmą kartą po daugiau nei dviejų dešimtmečių UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose nebus „Barcelona“ klubo. Katalonai lemiamas rungtynes E grupėje be didesnių galimybių 0:3 pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ klubui.
Xavi
Xavi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vokiečiai, kuriems šios rungtynės jau nieko nelėmė, galėjo įmušti ir daugiau, jei būtų sėkmingiau išnaudoję savo susikurtas progas.

Tuo metu „Barcelona“, kuriai buvo reikalinga tik pergalė, nes kitose grupės rungtynėse Lisabonos „Benfica“ 2:0 susitvarkė su Kijevo „Dinamo“, atrodė bedantė.

„Mes visada norime dominuoti ir versti varžovą taikytis prie mūsų, bet šį kartą viskas buvo atvirkščiai“, – nusivylęs kalbėjo naujasis „Barcelonos“ treneris Xavi.

„Turime iš savęs reikalauti daugiau. Mes esame „Barcelona“. Tai turi būti lūžio taškas, turime pasikeisti. Mes nekovojome, nors tai – Čempionų lyga“, – tęsė atleistą Ronaldą Koemaną jau prasidėjus sezonui pakeitęs buvęs legendinis „Barcelonos“ žaidėjas.

„Bet tokia mūsų realybė ir situacija, kurioje esame. Šiandien turi prasidėti nauja era ir naujas etapas. Esu piktas. Mūsų realybė mane užknisa. Bet turime jai pažiūrėti į akis ir pradėti viską iš naujo. Kito kelio nėra“, – toliau kalbėjo Xavi, treniruojantis klubą, kurio skolos viršija milijardą eurų.

Užėmusi trečią vietą grupėje „Barcelona“ nepasitraukė iš Europos turnyrų – po žiemos pertraukos ji kovą tęs UEFA Europos lygos atkrintamosiose.

„Pradėsime viską nuo pradžių. Mūsų tikslas yra Čempionų lyga, ne Europos lyga. Turime sunkiai dirbti ir man nepatinka žodis „nesėkmė“. Myliu šitą klubą ir atiduosiu jam visą savo gyvenimą“, – emocingą kalbą po pralaimėjimo Miunchene tęsė „Barcelonos“ treneris.

„Negalime susitaikyti su šia realybe. Turime kovoti ir sunkiai dirbti, kad sugrąžintume „Barceloną“ ten, kuri ji privalo būti. Ir tai nėra Europos lyga. „Bayern“ šiandien yra tiesiog geresnis. Tai – beviltiškumo jausmas, bet privalome padaryti viską, kad „Barcelona“ sugrįžtų“, – pridūrė Xavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas