Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bayer“ šėlo Roterdame, o serbus gniuždė „Benfica“ turkų kirčiai

Prieš kelias dienas UEFA Čempionų lygoje rekordus gerino Miuncheno „Bayern“, o šįvakar bavarų pavyzdžiu pasekė ir kita Vokietijos komanda Lėverkuzeno „Bayer“. Pergale kampaniją pajėgiausiame klubiniame žemyno turnyre pradėjo ir Lisabonos „Benfica“ futbolininkai.

Xabi Alonso treniruojamas Vokietijos čempionas „Bayer“ svečiuose net 4:0 sutalžė Roterdamo „Feyenoord“ futbolininkus.

Per visą praėjusį sezoną vos kartą pralaimėjęs Lėverkuzeno klubas tokiu skirtumu Čempionų lygos rungtynes buvo laimėjęs tik sykį klubo istorijoje – prieš daugiau nei dešimtmetį, kai 4:0 sutriuškino Donecko „Šachtar“.

Šįkart pirmą sykį varžovų gynybą „Bayer“ išgvildeno dar 5-ąją minutę, kai „Feyenoord“ užsižaidė su kamuoliu savo aikštės pusėje, o jį perėmęs link vartų pasileido ir tiksliu smūgiu iš mažiau nei 20 metrų vartininką nuginklavo Lėverkuzeno talentas Florianas Wirtzas.

Dar pirmajame kėlinyje svečių pranašumas padvigubėjo – dešinys krašto gynėjas Jeremie Frimpongas atliko skersą perdavimą į vartininko aikštelę, o įvartį iš arti pelnė kairiojo krašto gynėjas Alejandro Grimaldo.

36-ąją minutę krito ir trečias įvartis. Į greitą ataką nubėgęs J.Frimpongas atliko dar vieną perdavimą, kurį „uždarė“ nedovanotinai daug laisvės turėjęs F.Wirtzas.

Bet tai dar nebuvo pabaiga. Po A.Grimaldo pakelto baudos smūgio labai nesėkmingai sužaidė „Feyenoord“ vartininkas Timonas Wellenreutheris, nuo kurio kamuolys įriedėjo į vartus. 44-ąją minutę rezultatas jau buvo nepadorus – „Bayer“ pirmavo net 4:0.

Antrajame kėlinyje įvarčių jau nebuvo, nors sykį kamuolys tinkle atsidūrė – jį ten pasiuntė „Feyenoord“. Vis dėlto tikslus smūgis nebuvo užskaitytas dėl nuošalės. Tokia pati situacija buvo nutikusi ir pirmajame kėlinyje.

Kitose rungtynėse „Benfica“ išvykoje 2:1 nugalėjo Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą.

Pirmojo įvarčio ilgai laukti Rajko Mitičiaus stadione nereikėjo. Vos prieš kelias savaites „Benfica“ papildęs turkas Keremas Akturkoglu 9-ąją minutę atsidūrė laiku ir vietoje bei iš kelių metrų nukreipė kamuolį į „Crvena zvezda“ vartus, išvesdamas Portugalijos ekipą į priekį.

Tai – jau antras turko įvartis žaidžiant vos antrąsias rungtynes Lisabonos ekipoje.

Antrą įvartį 29-ąją minutę pelnė kitas „Benfica“ turkas – Orkunas Kokcu atliko nepriekaištingą baudos smūgį ir pasiuntė kamuolį į serbų vartų tinklą.

Intrigą 86-ąją minutę bandė gaivinti po gražios kombinacijos įvartį pelnęs Milsonas, bet per likusį laiką serbams dar vienos rezultatyvios atakos surengti nepavyko ir pergale džiaugėsi svečiai.

Šįvakar Čempionų lygoje bus sužaisti dar keturi susitikimai.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas