Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bayern“ lyderio akimis: dieviška pergalė prieš brazilus neprilygsta „Barcos“ sunaikinimui

Thomas Mulleris pirmasis jau ketvirtą žaidimo minutę atidarė Miuncheno „Bayern“ klubo sąskaitą, kuri galiausiai rodė sunkiai protu suvokiamus aštuonis įvarčius. Į ketvirtą dešimtį įkopęs vokietis per savo karjerą yra pasiekęs daug skambių pergalių, tačiau 8:2 parblokšta „Barcelona“ atsiduria ant aukščiausiojo laiptelio.
Thomas Mulleris ir Serge'as Gnabry
Thomas Mulleris ir Serge'as Gnabry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

30-metis futbolininkas, katalonams atseikėjęs du įvarčius, atlikęs rezultatyvų perdavimą ir pripažintas geriausiu susitikimo žaidėju, yra liudininkas įvykio, kuris yra tituluojamas kaip vienas įsimintiniausių rinktinių mačų per visą žaidimo istoriją.

Tai 2014 metų pasaulio futbolo čempionato pusfinalis, kuriame vokiečiai su T.Mulleriu priešakyje net 7:1 sugadino futbolo šventę turnyro šeimininkei Brazilijai.

Tuomet vokietis taip pat pirmasis mušė įvartį, tačiau paprašytas palyginti šias dvi pergales net nesuabejodamas išskyrė būtent triumfą prieš „Barceloną“.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Mulleris rungtynėse prieš Braziliją 2014 metais
„Scanpix“ nuotr./Thomas Mulleris rungtynėse prieš Braziliją 2014 metais

„Rungtynėse prieš Braziliją mes neturėjome tokios kontrolės. Taip, tuomet žaidėme puikiai, tačiau tai, kaip šiandien aikštėje dominavome, yra tiesiog brutalu“, – pasakojo Mulleris.

Saugui tai buvo jau 113-osios rungtynės UEFA Čempionų lygoje, o tai yra naujasis Vokietijos rekordas – T.Mulleris pralenkė savo buvusį komandos draugą Philippą Lahmą.

„Šiandien turime džiaugtis. Rytoj atsikelsime, atsakysime į sveikinimų žinutes, o tuomet pradėsime pasiruošimą artėjančiam mačui. Aš puikiai žinau tokių turnyrų specifiką. Dažniausiai po tokių pergalių būna labai sunku“, – teigė jis, turėdamas omenyje jau minėto pasaulio čempionato finalą prieš Argentiną, kurį vokiečiai laimėjo tik po pratęsimo.

Bavarų klubo pergalių architektas Hansas Flickas, turėjęs tapti tik laikinuoju „Bayern“ treneriu, taip pat buvo tos auksinės Vokietijos rinktinės dalis, nes asistavo treneriui Joachimui Lowui. Visgi specialistas išliko kuklus ir į praeitį nesižvalgė.

„Jūs puikiai žinote, kad aš nesižvalgau atgal. Svarbiausia tik tai, kas vyksta čia ir dabar. Žinoma, mes sužaidėme puikų mačą ir turime tuo džiaugtis, tačiau mūsų dar laukia daug darbo“, – kalbėjo Flickas.

„Scanpix“ nuotr./Hansas Flickas sveikina Manuelį Neuerį
„Scanpix“ nuotr./Hansas Flickas sveikina Manuelį Neuerį

Kiti „Bayern“ futbolininkai po rungtynių bendraudami su žurnalistais jautėsi labai skirtingai. Štai vieniems netgi pagailo beviltiškai atrodžiusių varžovų, o kiti pasinaudojo savo šlovės akimirka ir ypatingai džiaugėsi įveikę savo futbolo dievuką.

„Užjaučiu M-A.Ter Stegeną dėl praleistų įvarčių skaičiaus. Mus tai tenkina, tačiau to nelinkėčiau nė vienam kolegai iš nacionalinės komandos“, – savo tautietį užjautė Manuelis Neueris.

„Ar jaučiuosi blogai tokiu stiliumi parklupdęs vieną iš savo futbolo idealų? Tikrai ne. Kalbant atvirai, buvo labai linksma“, – pergalę prieš Lionelį Messi akcentavo Leonas Goretzka.

Miuncheno ekipos varžovas turnyro pusfinalyje paaiškės šeštadienio vakarą, kuomet susigrums „Manchester City“ ir Liono „Olympique“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas