Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be legionierių negali – Rusijos futbolo rinktinė kviečiasi brazilą

Rusijos futbolo rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas į papildomą žaidėjų sąrašą kontrolinėms rungtynėms lapkričio mėnesį įtraukė brazilą Mario Fernandesą.
Mario Fernendesas
Mario Fernendesas / „Scanpix“ nuotr.

26 metų gynėjas nuo 2012 metų pavasario atstovauja Maskvos CSKA klubui, perpirkusio M.Fernandesą iš Brazilijos klubo „Gremio“.

Nors žaidėjas yra vilkėjęs Brazilijos rinktinės marškinėlius per vienerias kontrolines rungtynes 2014 metais, šiais metais jis gavo Rusijos pilietybę.

Norėdamas žaisti už Rusijos rinktinę, jis turėtų būti pragyvenęs šioje šalyje penkerius metus. Tiek laiko sueis 2017 metų balandį, tačiau rusai tikisi, kad M.Fernandesas žais jau šį mėnesį kontrolinėse rungtynėse: lapkričio 10 dieną Dohoje su Kataru ir lapkričio 15 dieną Grozne su Rumunija.

„Mes išsiuntėme užklausą į Brazilijos futbolo federaciją, – sakė Rusijos rinktinės treneris S.Čerčesovas. – Gavome atsakymą, kad jie neprieštarauja, jog Mario žaistų už mus draugiškose rungtynėse. Jau išsiuntėme laišką FIFA, kad jis ne balandį, o jau dabar galėtų žengti į aikštę. Tai kontrolinės, o ne oficialios rungtynės, tad galbūt mums padarys išimtį.“

Pastaraisiais metais Rusijos rinktinė jau rėmėsi svetimšaliais. Šių metų Europos čempionate rusams atstovavo Brazilijoje gimęs, bet nuo 2007 metų Rusijoje gyvenantis vartininkas Guilherme bei gynėjas Romanas Neustadteris, kuris gimė SSSR teritorijoje, bet buvo atstovavęs ir Vokietijai, prieš pereidamas į Rusijos rinktinę.

Rusijos futbolininkai šiuo metu rengiasi 2018 metų pasaulio čempionatui savo šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito