Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be ordino likęs Gintaras Staučė – pas Vladimirą Putiną, šalyje aidint protestams

​​​​​​​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas priėmė Rusijos futbolo rinktinę tą pačią dieną, kai jo vadovaujamoje šalyje rengiami masiniai protestai dėl pakeisto pensinio amžiaus.
Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Rusijos futbolo rinktinę, kurioje dirba Gintaras Staučė.
Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Rusijos futbolo rinktinę, kurioje dirba Gintaras Staučė. / „Scanpix“ nuotr.

Nors diena buvo karšta nuo protestų ne viename Rusijos mieste, V.Putinas šeštadienį leido Kremliuje, kur susirinko Rusijos futbolo rinktinė.

Ją Rusijos prezidentas apdovanojo už aštuntąją vietą pasaulio futbolo čempionate.

Treneriams Stanislavui Čerčesovui, Vladimirui Panikovui ir Miroslavui Romaščenko buvo suteikti nusipelnusių Rusijos trenerių titulai, o futbolininkams – nusipelnusių sporto meistrų vardai.

Į apdovanojimų ceremoniją atvyko ir lietuvis Gintaras Staučė, dirbantis Rusijos rinktinės vartininkų treneriu. G.Staučei ir fizinio rengimo treneriui ispanui Paulino Granero titulai neskirti, nes jie yra užsieniečiai.

Treneriui S.Čerčesovui dar įteiktas Aleksandro Nevskio ordinas, skiriamas piliečiams už aukštus pasiekimus ekonomikos, mokslo ar kultūros srityse.

„Mes tapome liudininkais, kaip galingai iššovė jo atrankos strategija, žaidėjų pasirengimas, kaip didžiai atsiskleidė jo meistriškumas, psichologo talentas ir lyderio savybės“, – trenerį gyrė V.Putinas.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Rusijos futbolo rinktinę.
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Rusijos futbolo rinktinę.

Žaidėjai dėkojo V.Putinui, ypač nuolankiai lenkėsi puolėjas Artiomas Dziuba.

„Vladimirai Vladimirovičiau, mums didelė garbė būti čia, didelė garbė žaisti už savo šalį. Mums bus garbė, jei nusiimsite ledo ritulio pačiūžas ir apsiausite futbolo batelius. Tai būtų tiesiog nuostabu“, – kalbėjo A.Dziuba.

V.Putinas jam atsakė: „Man tada reikėtų ir kimono pasikeisti, ir kalnų slidžių atsisakyti.“

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Rusijos futbolo rinktinę.
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Rusijos futbolo rinktinę.

Futbolininkų pagerbimas vyko tą pačią dieną, kai dešimtys tūkstančių Rusijos gyventojų šeštadienį dalyvavo Komunistų partijos visoje šalyje surengtuose mitinguose, kad išreikštų protestą prieš itin prieštaringai vertinamus planus padidinti pensinį amžių.

Įstatymo projekte numatoma, kad moterų ir vyrų pensinis amžiaus bus laipsniškai prailgintas iki atitinkamai 63 ir 65 metų. Šiuo metu galiojanti pensinio amžiaus riba, kuri yra išlikusi nuo sovietinių laikų, yra 55 metai moterims ir 60 metų vyrams.

Apie įstatymą tyliai buvo paskelbta praėjusį birželį, kai Rusijoje prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas. Manoma, kad nemalonią gyventojams žinią čempionato startas turėjo kiek užtušuoti.

V.Putinas: Man tada reikėtų ir kimono pasikeisti, ir kalnų slidžių atsisakyti.

Tačiau pirmenybės baigėsi, protestų banga pakilo.

Pasak organizatorių, Maskvoje į sankcionuotą mitingą prieš vyriausybės remiamą reformą, kuri šiuo metu svarstoma parlamente, susirinko iki 100 tūkst. žmonių. Stebėtojai sako, kad dalyvavusiųjų buvo gerokai mažiau.

Protesto akcijos įvyko dešimtyse didmiesčių ir miestų Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ir Sibire. Novosibirsko mieste mitinge dalyvavo apie 1,2 tūkst. žmonių, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi miesto merija.

Demonstruotojai Maskvoje skandavo šūkį „Putiną į pensiją!“ ir nešė plakatus su įvairiais įrašais, pavyzdžiui, „Norime gyventi pensijoje, o ne mirti darbe“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito