Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprotybė ir sąmyšis Bosnijoje: žais draugiškas rungtynes prieš Rusiją

Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinė lapkritį sužais draugiškas rungtynes su Rusija. Tai sukėlė didžiulę pasipiktinimo bangą tarp pačių bosnių.
Miralemas Pjaničius
Miralemas Pjaničius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suplanuota, kad susitikimas įvyks lapkričio 19-ąją Sankt Peterburge – dieną prieš pasaulio čempionato startą.

Rusijos rinktinė yra išspirta iš tarptautinio futbolo dėl kruvinos invazijos Ukrainoje, prasidėjusios dar vasario mėnesį. Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė į planetos pirmenybes nepateko.

„Sprendimas nėra geras. Aš neturiu žodžių, – teigė viena didžiausių bosnių futbolo žvaigždžių Miralemas Pjaničius. – Nesuprantu, ką mūsų futbolo federacijos žmonės mąsto.“

32-jų futbolininkas, anksčiau žaidęs Turino „Juventus“ ir „Barcelona“ klubuose, nacionalinės komandos marškinėlius yra vilkėjęs net 107 kartus. Dabar jis rungtyniauja Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Legendinis bosnių treneris Vahidas Halilhodžičius – taip pat šokiruotas. Pastaruosius trejus metus „Monaco“ treniravęs specialistas kritikavo federacijos ėjimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vahidas Halilhodžičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vahidas Halilhodžičius

„Po šiuo sprendimu slepiasi kažkas didelio, tai nekvepia gerai. Aš nesuprantu... Tuo metu, kai visas pasaulis baisisi Rusija dėl to, ką jie daro Ukrainoje, ateina naujienos, jog mes žaisime draugiškas rungtynes. Esu labai nustebęs, nežinau ką daugiau pasakyti. Tai niekur neveda“, – nevyniojo 69-rių treneris.

Bosnių žiniasklaida praneša, kad dalis futbolininkų jau dabar teigia nevyksiantys į Sankt Peterburgą žaisti su rusais.

Bosnijos sostinės Sarajevo merė Benjamina Karič sukritikavo sprendimą susigrumti su Rusija draugiškose rungtynėse.

„Jei šis sprendimas nebus pakeistas, mes nutrauksime bendradarbiavimą su futbolo asociacija, nors iki šiol santykiai buvo geri“, – teigė ji socialiniuose tinkluose.

Kovą Lenkija, Švedija ir Čekija atsisakė žaisti pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Rusija. Galiausiai FIFA ir UEFA išmetė rusus iš visų klubinių ir rinktinių turnyrų.

Paklaikę rusai bandė kabintis šiaudo ir kreipėsi į Tarptautinį arbitražo teismą, bet smūgį gavo ir ten – skundas buvo atmestas.

Rusai taip pat ruošiasi sužaisti draugiškus mačus su Kirgizstanu ir Iranu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas